Mi a megoldás a kilátástalan helyzetemre? (Tényleg az lehet a baj, hogy elnyomom magamban a dolgokat? )
Van egy betegségem, az emésztőrendszeremmel vannak súlyos gondok. 3 éve kezdődött, azóta egyre válságosabb a helyzet, mellette depressziós is vagyok meg fáradt. Több orvosnál is voltam már, de mindegyik mást mondott,a probléma valódi okát nem tudták megmondani. Némelyik olyan ijesztő dolgokat mondott,h nem lehetett komolyan venni. A szüleim elég nehéz helyzetben vannak, én pedig nem akarom őket terhelni a problémáimmal. Szükségük van rám, én pedig nem hagyhatom cserben őket. Egy laborban dolgozom technikusként, elég monoton és nagy felelősséggel jár, a fizu se sok, sok időmet elveszi, mert másik városban van, több mint 1 órát utazom. A laborban van egy srác, akinek beszéltem a gyomorpanaszaimról és ő rögtön mondta,h menjek el a nagybátyjához, aki gasztroenterológus ő leszervezi nekem. Munkatárstól nem akarok ilyen szívességet elfogadni, így csak annyit mondtam, h majd szólok, ha kell segítség,de ő eléggé erősködött,h menjek el meg is szervezett egy időpontot,de akkor nem értem rá, így végül annyiban maradt a dolog. Látszott,h nagyon aggódik értem. Arra hivatkoztam, h még vissza kell mennem egy tükrözésre és majd azután szólok neki. Utána többször megkérdezte,h mi lett az eredménye,de végül nem mentem vissza,mert nem tartottam olyan fontosnak,ezt el is mondtam neki.
A srácnak egyébként szerintem tetszem, ezért foglalkozik ennyit velem, viszont nekem ő nem jön be, így nem akarok tőle semmit elfogadni. Már egy ideje nem hozza föl. Kikapcsolódásképpen voltam egy hetet wellnesezni egy barátnőmmel és a srác meg is jegyezte, h milyen jól nézek ki, milyen jót tett nekem ez, és mondta, h menjek el gyakrabban ilyenekre, mert akkor magától el fog múlni a betegségem. Aztán most legutóbb amikor beszélgettünk, akkor megmondta, hogy szerinte minden rossznak az az oka, hogy nem mondom ki a dolgokat, hanem elnyomom magamban(pedig nem is tudja, h a családomnak se mondom el). Azt látja viszont, h ott a munkahelyen is sok mindent lenyelek. Mert sok jópofizós ember van, akik aztán lehúznak. A srác mondta, h örül neki, h én nem ilyen felszínes érdekből vagyok jóban vele, hanem őszinte a kapcsolatunk, szerinte másoknak is nyugodtam kimondhatnám, h mit gondolok és sokkal jobban érezném magam.... Nem értem a srácot, én nem gondolnám, h annyira jóban lennénk, most már egy kicsit sok a bizalmaskodása, nem tudom, mit képzel, h ennyire beleszól az életembe és játssza itt a megmentőt(és ha elfogadnám a segítségét akkor ez már vajon egy érdekkapcsolat lenne?). Ettől függetlenül azon elgondolkodtam,hogy beszélnem kéne a szüleimmel, hogy én nem ilyen életre vágyom. De nem akarom őket terhelni,mert a jó kapcsolatom velük nem akarom elrontani.
Van orvos által diagnosztizált betegséged? Önmagában a savtúltermelés még nem súlyos gond. Szedsz gyógyszert a gyomorégésre? Én naponta szedek, azzal semmi bajom. Próbáld ki. Ha nem elég, akkor úgyis el kell menni gasztroenterológushoz. Ha van összeköttetés, annál jobb.
A szüleiddel való jó viszonyt pont azzal rontod el, hogy nem fogadod őket a bizalmadba.
Külföldön mennyiben lenne más az életed, amiben itt nincs részed?
Nekem is volt hogy erzekeny volt a hasam voltak fajdalmaim orvostol orvosig jartam senki nem tudta mi bajom, korhazba is bekerultem 3 nap utan kiraktak nem tudtak mi bajom es 1,5 ev utan kiderult hogy a vakbelem volt csak amig be nem durrant addig mindig elmult a fajdalom. Megmutottek azota jol vagyok.
Erdemes kivizsgalni es elmenni ahova kell es aldozni az idodet es a penzedet ra mert tenyleg netalantan rosszabb lesz nagyobb sulyosabb bajod is lehet.
Szerintem mondd csak el a szuleidnek segiteni fognak neked megfelelo orvosokat talalni. Nalam is a szuleim tamogatasa miatt tudtam atveszelni lelkileg..
Nincs diagnosztizált betegségem, csak Nagy kellemetlen a gyomoreges.
Általánosságban rossz a kozerzetem
A szüleim vittek el orvoshoz, ők tudják ezt, csak azt nem tudják hogy külföldre akarok menni.
A srác meg be is vallotta hogy tetszem neki, randira is hívott, szóval ő csak ezért foglalkozik vele m
Attól még menj gasztrodokihoz, mert lehet nem találtak eddig semmit, de lehet nem is kerestek igazán okokat.
Van barátnőd, barátod, akire számíthatsz és bármit elmondhatsz neki? A gondjaidat ne tartsd magadban, nem kell állandóan panaszkodni, de jó kibeszélni magadból. Az, hogy befordulsz és magadat emészted nem megoldás.
Amúgy, szerintem a szüleid is azt szeretnék, hogy boldog legyél, ne félj tőlük a sorsodon se félj változtatni. Ha külföldre akarsz menni, akkor menj.
Szedsz gyógyszert a gyomorégésre? Lehet, hogy attól elmúlna és kész. Vagy csak Salvus vizet, bár az eléggé rossz.
Menj pszichológushoz, mert nagyon bizonytalan vagy.
És attól még, hogy a srác vonzalmában nem osztozol, elmehetsz a nagybácsikájához mint orvoshoz. A két dolog nincs összekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!