Másnak is nehezen emészti meg a párja, ha sokat kell dolgoznia?
Csóró ember az élete végéig dolgozik, éjt nap alá téve. Ezt jól jegyezd meg!!! Én 20 éves házas vagyok, és mindvégig ez ment. Na, most 2 hónapja megkaptam! Munkanélküli a férjem, itthon van állandóan, most majd ezért fájhat a fejem!
Szerintem nem a Te dolgod, hogy lekösd a párod, találja már fel magát!!! Felnőtt ember, de azért egy kis közös program is kell legalább 1 x egy héten, lazításnak is jó!
Átéltem én is ezt, bár nem 14-15 órákat dolgozom :)
Úgy oldottuk meg a helyzetet, hogy a páromnak rengeteg dolga volt (az egész háztartást kellett vezetnie, mivel munkanélküli volt, én voltam a "főnöke" és neki az volt a "munkája"), igaz, neki egy borsófőzelék elkészítése is 2-3 órát vett igénybe, így nem nehéz. Másfél óránként tartottam szünetet, akkor kérdezhetett, egyébként google.
Ez így kitöltötte a délelőttjét, amikor végzett és nekem még volt dolgom, akkor vagy elküldtem meglátogatni az anyukáját, vagy le kellett ülnie a gép elé munkát keresni vagy bementem az irodába, esetleg mobilnettel könyvtárba, ott végképp nem zavar senki :)
Mindenképp az a jó megoldás, ha ő addig csinál valami hasznosat, illetve ha kikötöd, hogy mikor tartasz szünetet. Nekem ez a másfél óránként 15 perc vált be, de egyénileg válto, ki kell tapasztalni. Ha fixen megvan, mikor tartasz szünetet, akkor meg fel kell fogja, hogy szünetben beszélsz, nemszünetben dolgozol:)
Nem kell a púder, ez nem a gazdasági helyzet és a kormány miatt van, hanem a saját döntésed. Nincs ezzel semmi baj, csak ha ne háritsd másra a felelősséget.
És legyél tudatában annak, hogy nem normális, amit csinálsz, néhány hétig lehet, hosszú távon nem bírja ki a kapcsolat. Így mérlegelj.
Az én barátom igaz még "csak" tanul, de így is vannak nehéz idők. Eleinte nehét volt megszokni, de mivel szeretem elfogadom így ahogy van, azt a kis időt pedig maximálisan kihasználjuk együtt:)) Addig pedig lekötöm magam én is: rengeteget tanulok(mondjuk nem annyit mint ő), olvasok, barátokkal vagyok stb...
Ha szeret elfogad ilyennek:) De vigyázz, vele is kell törődni. Néha egy kis meglepetés, séta, te főzöl vacsit jót tud tenni...
Egy német banknál dolgozom, mint tanácsadó-elemző, szóval a munkám egyrészt nem publikus, másrészt a hétköznapi ember számára bonyolult és átláthatatlan. Általában 6-kor kelek, így egyedül reggelizem, ebédelni munka közben szoktam, és ha jól haladok, akkor este 8-9 felé végzek. Utána szoktunk vacsizni, persze közösen. Szünetet nem-igen tartok, ha mégis, akkor levelet váltok, elintézek néhány telefont stb. A heti egy szabadnapom szinte mindig együtt töltjük, tegnap előtt is leugrottunk a Balatonra strandolni egyet. Gyerekünk még nincs, számításaim szerint még idén megkérem a kezét, és akkor jövőre esküvő, és még csak utána jön a baba. A legnagyobb baj, hogy nyáron kevés a munkája, így van, hogy egész héten szinte mindig itthon van. A háztartást vezeti, de ezzel se megy el az összes ideje...
A várandós anyák mit csinálnak, ha "túl sok" a szabadidejük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!