Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen elfoglaltságot találjun...

Milyen elfoglaltságot találjunk ki egy idős asszonynak, aki nagyon nehezen mozog, és rosszul lát?

Figyelt kérdés

Alig tud járni,igy a kertészkedés,eljárogatás akárhova nem megy.Már szemüveggel sem lát igazán jó,olvasni,varrogatni,rejtvénytfejteni sem tud 10 percnél tovább.

most maradt magára,eddig elvoltak a férjével,elbeszélgették az időt,nevetéstől hangos ház volt.

Most viszonyt nincs mit csinálnia,tőlünk kérdezgeti,hogy mivel foglalja le magát...heti 2 nap ott vagyunk,többet nem tudunk.

Más nagyija/szomszédja/idős rokona mit csinál?

2010. jún. 18. 06:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
nálunk működik idősek otthona. Tök jó, azonos korúak egész nap el vannak,ellátást kapnak, vigyáznak rájuk, kártyáznak, dumcsiznak, vagy csak hallgatják egymást.Aztán este, mint a gyerekek az oviból hazamennek.Tulajdonképpen nagyiovi.
2010. jún. 18. 06:49
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan nyugdíjas klubok, ahová reggel elviszitek, kap ebédet, foglalkozások vannak, beszélgethetnek, pihenhetnek, gondozók segítik, ha szükséges, délután pedig érte mentek.

Sógoromék vitték az anyukáját egy éven át egy ilyen klubba, hetente kétszer. Nagyon élvezte a néni, tele lett új barátnőkkel, és még egy udvarlója is akadt 86 éves létére :=)! Nézzetek utána, érdeklődjetek pl. a polgármesteri hivatalban!

2010. jún. 18. 06:49
 3/20 A kérdező kommentje:

azt elfelejtettem irni,hogy nagyonpici falu a világvégén,semmi ilyen nem működik,meg a kapuig is fél óra mig kimegy (ténylegesen fél óra,közben többször megáll pihenni,pedig 30 méter össz)

benti elfoglaltság kellene

2010. jún. 18. 06:52
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

Most ezért el fogtok ítélni és meg fogtok kövezni (legalábbis lepontozni :D ) de én a szomszéd bácsinak így adtam vissza az életkedvét.

Szóval a szomszédban lakik egy öreg bácsi, akinek kb 5-6éve meghalt a felesége, a gyerekei, unokái nagyon messze laknak, és nem is foglalkoznak vele (1évben egyszer lejönnek hozzá, vagy még annyiszor se) aztán a bajokat tetézve levágták a fél lábát. trombózis vagy mi a tököm miatt. És láttam, hogy egyre szomorúbb.

Egyszer átcsöngettem hozzá 1gramm fűvel, fölajánlottam, hogy szívjuk el, ő persze nagyon elhatárolódott.

Megkérdeztem tőle, "Gyula bá' őszintén.... van még mit veszítenie?" És elszívtuk. Azóta havonta kéthavonta behívogatom az öreget, és tényleg sokkal jobb bőrben van.

Élvezi az életet.

2010. jún. 18. 06:53
 5/20 A kérdező kommentje:

sztem kapna egy fél szivinkfartust...már attól rosszul volt,hogy a kisunokáját látta cigizni...

de nem itéllek el ezért,saját nagyapámmal próbáltuk,bár vele nem csoda,elsőre berugni is veleD:

2010. jún. 18. 06:56
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
második vagyok. Akkor próbáljatok a faluban találni egy magányos idős embert/asszonyt, vagy akár egy házaspárt, akik szívesen elütnék vele az időt. A leírásod szerint szellemileg friss a néni. Biztosan örülne a társaságnak.
2010. jún. 18. 07:23
 7/20 anonim ***** válasza:
65%

06.53 kiraly vagy :D en nem le, hanem felpontoztalak :D

Ertekelendo, hogy eszrevetted a bacsi maganyat, es megprobaltal enyhiteni rajta. Sajnos sokan nem igy gondolkodnak es eszre sem veszik azt sem, h a a helyzet szinte mar kiboki a szemuket..

Jo fej lehetsz :)

2010. jún. 18. 07:26
 8/20 A kérdező kommentje:

akkor kérdés egyértelműbben:

milyen olyan elfoglaltsága lehetne,amit EGYEDÜL 4 fal között tud csinálni?

2010. jún. 18. 07:26
 9/20 anonim ***** válasza:
82%

hangoskönyv? (bár azt vkinek el is kéne indítania...)

vmi testmozgás is kéne, persze állapotának megfelelő.

2010. jún. 18. 07:33
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

hát a füves ötletem nem jött be :( :D

esetleg vehetnétek neki egy kutyát, vagy macskát. azzal talán ellenne. egy kutya jó társ tud lenni.

2010. jún. 18. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!