Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek, Szakitanátok? = (

Mit tennétek, Szakitanátok? = (

Figyelt kérdés

előre is elnézést ha hosszú lesz, de 3évet nehéz leirni 2 mondatban..aki elolvassa és ir nagyon megköszönném!

Tehát én egy 20 éves lány vagyok a barátom 22 lassan 3éve h járunk. tavaly érettségiztem, ö pedig beadta a jelentkezését egy új fősulira. engem fevettek ahova beadtam elsönek öt csak fizetösre pedig a pontjai(ami jegyeket megadott azáltal kiszámolva)elegendönek kellett volna legyen h államira kerüljön. kiderült viszont h ami jegyeket mondott nekünk az érettségi tárgyakbol 3 a % -ok is mind hazugság volt ö 4-es 5-öseket mondott és kiderült h csak 2es 3as-a volt érettségiben, erre én és családom jött rá, mikor rájöttünk nem mondtuk el elsöre neki de monduk h hozza el hozzánk a bizonyitványát. hozott is egy fénymásolatot azokkal a jegyekkel amit ö hazudott..persze tesommal rájöttünk h az hamisitvány..beszkenelte ..photosoppal átirta kész. ekkor jártunk másféléve és 1,5éven át hazudott családomnak és föleg nekem ezzel kapcsolatosan, és avégsökig nem mondta el az igazat csak mikor tesommal rájöttünk h kamu a fénymásolat..nagyon kiborultam de megbocsátottam neki mert azt mondta azért tette h megfelejen a családom elvárásának( tesommal mi tudjuk h a tanulás kötelesség, tesom szin5ös most végzett közgazdászként, én nem vagyok szin 5ös de most is hál istennek minden vizsgám meglett)mint irtam tavaly felvették fizetösre de passziváltatta magát mert az okjés suliját be akarta fejezni. erre a mai napon került sor. volt kb 1honapja h tanuljon de láttam h nem nagyon tanul csak játszott a hülye játékaival(xbox)és mondta h jaj ugyis sikerül, én meg erre mondtam neki h jo de ha megbuksz szakitok veled..ezen csak vigyorgott..erre mi történt ma.. megbukott csak ö=(((((( és most nem tudom mit csináljak..szeretem persze, de engem csak csititgatott h jaj ne izguljak ugyis sikerül erre nem..teljesen kivagyok..és ezek után akar fösulira menni..ha ezt nem birta azt h akarja? mérnökire jelentkezett..és itt van 22évesen és nem tud semmit felmutatni amit elért sz életben..egy ilyen ffi h akar majd családot "eltartani" h semmi jo munkahely semmi suli.. mostmár tényleg bebizonyosodott h nem valo hozzám..és az nem mentség h azért bukott mert lusta diszno volt. én se vagyok egy agytröszt de tudom a kötelességemet és megcsináltam és nem egy büfé szakot végzek=(

ti mit tennétek? hagynátok..1 esélyt már kapott tölem.

2010. jún. 26. 16:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Én értem a barátod. Nem azt várod el, hogy milliós autót és bundát vegyen neked, hanem hogy adjon a közösbe, mert ha összeköltöznétek, te etetnéd, mosnál rá, takarítanál utána, mindezt a saját keresetedből. Nem is azt várod el, hogy szaladjon ki a Harvardra, hogy végezzen szín ötössel egy jogász szakon, csak annyit, hogy fel tudjon mutatni bármit, akár egy szakmunkás bizonyítványt, akár egy OKJ-s képzés papírját, bármit, amivel el tud helyezkedni.

A hiba ott van, szerintem, hogy kisebb korában is csak játszott, és nem törődtek a jegyeivel, vagy a másik véglet, hogy túlzottan fogták, és most azt csinál, amit akar. Kompromisszumot kéne kötnötök, még egyszer: megkomolyodik,szeptembertől elkezd tisztességesen tanulni, és már most elkezdhet munkát keresni, még az sem baj, ha alkalmi, de úgy, hogy azt a pénzt félreteszi egy közös életre.

De ha ő ezeket nem akarja, összeköltözésre ne is gondolj! Elvégre férfit akarsz, nem kisfiút. Nem azt mondom, hogy vegyen feleségül és szülj neki, mert ahhoz még nagyon éretlen, de 22 évesen nem csak játszania kéne. Üljetek le megbeszélni, mert hogyha ez így folytatódik, nincs értelme veled lennie. Nem azt mondom, hogy most rögtön szakíts, próbálj meg az értelmére hatni, hogy így bizony hamarosan meg fog halni. Ki tudja, mi lesz vele, ha a szülei meghalnak? Persze nem kívánom, de ebbe is bele kell gondolni. Ha nem lesz semmije, mehet koldulni... persze még ennyire nem vészes, de ezt is el kell neki mondanod. Vannak olyanok, akiket nem tanítottak meg arra, hogy előre kell nézni, nem csak a ma van. Persze, néha vehet új tápot a gépébe, vagy akármi, de az, ha szeret téged, ne a közös élet rovására menjen! Ugyan olyan, mint neked a kozmetikus és fodrász. Ha választani kéne a lakbér + rezsi, és a fodrász + kozmetikus, szerintem az előbbit választanád... Csak ne legyél türelmetlen vele. Neked kell megtanítanod neki, persze nem lekezelő stílusban, de akkor is =)

Hajrá!

2010. jún. 26. 17:31
 22/33 anonim ***** válasza:
*bánatod.
2010. jún. 26. 17:32
 23/33 anonim ***** válasza:

Én a 24 éves barátomat hagytam el tavaly februárban. 24 évesen csak egy 8 osztályos végzettsége volt. Szívesen dolgozott volna, de nem sok helyre vették fel.

Sokat maszekolt, de azt se csinálta jól (festő mellett tanult, de nincs róla papírja). 2 év után azért szakítottam vele, mert se tanulni nem akart (érettségi), se a jogsit megcsinálni (a maszekokból lett volna rá pénze) hogy tudjon dolgozni. Ő elégedett volt azzal, hogy a szüleivel él, pár ezret belead a közösbe, a többin meg cigit vesz.

Nekem rengeteg álmom, célom volt, neki semmi. Megmondtam neki, hogy ha elkezdi a sulit, segítek neki tanulni, vagy a jogsiban apu tanítja vezetni. Nem, ő nem akart semmit, neki kényelmes volt, hogy eltartják.

Hiába szerettem, ez a szerelem elmúlt.

Azóta találtam egy sokkal jobb embert, akinek vannak céljai, dolgozik, képes egy családot eltartani, képes helytállni az életben. Én örülök, hogy léptem.

Neked is ezt kellene! Sok sikert.

2010. jún. 26. 18:02
 24/33 A kérdező kommentje:
a szülei nem tartják el öt mert ahova suliba jár az 160kilire van és diákmunkáábol tartja fent az albit . lehet piheentetjük most a kapcsolatot..mert most is olyan gyanusan adta elö h megse engedték h elmondja a tétlet és 1böl huzatak vele ujat:S ilyen nincs
2010. jún. 26. 18:04
 25/33 anonim ***** válasza:
Szia, nem olvastam a többiek válaszát, a személyes véleményem pedig az, hogy ez egy gyáva, hazug gerinctelen féreg, aki ennyi idősen is eljátsza a kisgyereket. Ne legyél az anyja, neked férfi kell, nem egy rosszcsont/hülyegyerek, ugye? Nem fog felelősséget vállalni még saját élete miatt sem, ezt fogja csinálni ha munkahelyről, feleségről, vagy kisbabáról kellene gondoskodnia: elsunyiskodja, játszogat a sarokban, ha figyelmeztetik akkor bevágja a durcit, aztán nem érti, hogyan lett belőle kukatúró, segélyekért sorbanálló félcsöves. Kell ez neked??
2010. jún. 26. 18:43
 26/33 anonim ***** válasza:
22 évesen kezdtem még egy sulit nem 1-2 évem volt hátra,és könyörgöm 22 éves férfi szerinted már tervez családot?
2010. jún. 26. 23:49
 27/33 A kérdező kommentje:
de ö amiota leérettségizet semmit nem végzett el:S ez a gondom h nem küzd és mikor mondtam neki h tanuljáj le lettem osztva..itt van tessék megbukott..mostmeg csöndben van
2010. jún. 27. 00:53
 28/33 anonim ***** válasza:
48%
Mindegy ő milyen, mennyire hibás, önmagában hiba egy 22 éves sráccal családalapítást tervezni a közeljövőben. Nekik még ott a pelenka. Ne valók se férjnek, se apának. Hagyd őt békén.
2010. jún. 27. 00:59
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
Na, ez nem igaz. Öcsém 18 évesen elvette a 25 éves barátnőjét, azóta is (6 éve) jó rájuk nézni, szeretik egymást, boldogok, picit talán irigylem is, hogy ilyen jól megvannak... De persze örülök is nekik. Szóval ne általánosítsunk a kor alapján.
2010. jún. 27. 02:03
 30/33 anonim válasza:

Ha a helyedben lennék nem azért szakítanék vele mert megbukott, hanem azért, mert látszik, h már nincs meg köztetek az alapvető tisztelet. Azokból amit leírtál az derül ki, h te jóval érettebben és hosszabb távlatokban gondolkozol, mint a párod.

Szerintem készíts magadban egy pro-kontra listát, de az első az legyen, h kérdezd meg magadtól: Szeretem én ezt a férfit?

2010. jún. 27. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!