Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért nem lehet legalább...

Miért nem lehet legalább akkor kibékülni kicsit ha nagy a baj, és csak közösen lehet megoldani?

Figyelt kérdés

Adott két testvér,a férfit kitagadták a felesége miatt,csak a nővér foglalkozik a szülőkkel,akik idősek,betegek.De az egyik szülő meghal,a másik segitségre szorulna,beteg,magányos.A kitagadott gyerek felajánlja a segitségét,pár utcára lakik,a másik gyerek meg kocsival is 2 órányira...

De nem,inkább legyen egyedül betegen az idős asszony,minthogy békülni az ő kedvéért...

Látatok ti már ilyet?

én még csak hüledezek...

én egy leendő családtag vagyok,beleszolnom még nem illik...

2010. jún. 14. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rendes a fiú, hogy segíteni akar.

Úgy lennék vele, ha nem, hát nem.

2010. jún. 14. 15:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

én már akitagadásnál elakadtam, nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor ez a családunkban megtörténhetne. A házasság pedig végképp egy olyan dolog,amibe senkinek nincs beleszólása, el kell fogadni a másik döntését.

De ki utasítja elasegítséget? A nővér vagy az idős szülő?

Mert a nővérnek nincs erre joga,oda kellmenni és megkérdezni a szülőt.

Ha ő is elutasítja, akkor nem haragudj, de megérdemli,hogy egyedül legyen.

2010. jún. 14. 15:18
 3/12 A kérdező kommentje:

kitagadták már jópár éve,még az örökségből is hivatalosan,mert a feleségét gyűlölik,tulzott részleteket én sem ismerek,de nem követett el halálos bűnt,az fix

a nővér utasitja el,és az ő hatására a mama is kénytelen,sztem fél,hogy két szék közül a padlóra...

pedig amint hidegebb idő lesz,onanntol nem fogja birni,mert mozogni is alig tud (a férje látta el eddig,még a cipőjét sem tudja felhuzni csak a mamuszot)

én a nővér leendő menye vagyok,sajnálom a nagymamát,és nem értem... a mi családunkban is vannak olyan személyek,akiket a hátam közepére se kivánnék,anyám testvére egy ilyen,de képes voltam tultenni magam ezen anyám érdekében...

2010. jún. 14. 15:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlót láttam már,egyre több az ilyen eset.Amit régen még el sem tudtunk képzelni,most itt van a nyakunkon.Kész csatatér komolyan.
2010. jún. 14. 15:28
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor hálát adok az istennek,hogy mi hárman testvérek nagyon szorosan kötődünk egymáshoz..Hogy nálunk ilyen soha nem lesz,mert eleve úgy állunk a dologhoz,hogy segítünk egymásnak,és nem egymás torkát harapjuk át..Nem ér meg egy fillért sem az,hogy haragban legyek valamelyik testvéremmel...Hiszen a testvéreim az én részem is...
2010. jún. 14. 15:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Ó, hát akkor meg tudod kérdezni finoman, hogy mit követett el szegény.

Annak ismeretében talán könnyebb az orvoslás is.

2010. jún. 14. 15:34
 7/12 A kérdező kommentje:

még párom sem tudja a teljes okot,pedig ő elég közel van a dolgohoz,a szülőkön és a nővéren kivül nem igazán tudja senki a pontos okot ,"nem rátok tartozik"

de októl függetlenül...nem tudnék olyan indokot,amitől ezt kellene...attol hogy a nővérnek bármit ártott,azért miért a szülő szenvedjen?

2010. jún. 14. 15:38
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

NE SZÓLJ A NŐVÉRNEK SEMMIT! Aki képes így gyűlölködni,amikor a tesvér már nem is fog örökölni semmit,annak borzalmas természete ven.

A helyedben inkább a kapcsolatomon gondolkodnék el! Ez a nő lesz,ahogy írod az anyósod! A ti életetekbe is belefog szóln i! Ha a párod nem akar vagy nem tud asz anyjának ellentmondani,akkor sok baj lesz a te házasságoddal is! Inkább a párod véleményét kérdezd meg az anyjáról ! Azután pedig gondolkozz el a válaszon. A szerelem előbb-utóbb elmúlik,és inkább egy fájdalmas szakítás most,mint később egy válás,esetleg gyerekestől.

2010. jún. 14. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért egy ok van amiért olyan harag lehet a családban,hogy teljes titokban tartják,és soha nem hajlandóak békülni.Mégpedig a gyilkosság! De feltételezem,hogy nem ilyesmiről van szó..Hiszen ez nagy bűn,és gondolom nem ekkora a baj...Ezért szerintem már a nővér sem tudja,mi volt a harag oka,de "csak azért is haragszomrád" van..
2010. jún. 14. 15:53
 10/12 A kérdező kommentje:

a kapcsolatunkkal semmi baj,sőt, anyósjelölt talán tulzottan is kedvel (én vagyok az első akit kedvel,előző lányok nem voltak a fiához méltóak:D),párom meg nem igazán kéri ki a véleményét...

már mondta az anyjának,hogy a nagyi érdekében békülni kellene,de majdnemhogy meg lett tiltva hogy ezt szobahozza többet...

a nagyi meg már öreg,ellenkezni sincs ereje,pedig azért csak a fia,akármit is tett,akárkit is vett el...(egyébként megbecsült ember a férfi,boltos,3 szép gyerekkel,de mégsincsenek családtagnak tekintve)

2010. jún. 14. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!