Lehetnek nemesi címmel rendelkező őseim?
Elkezdtem kutatni a családfámat,még csak az 1800-as évek elején járok,de semmilyen utalást nem találtam nemesi gyökerekre.Az őseim többnyire írás tudatlan,egyszerű paraszt,falusi emberkék voltak (napszámosok,kocsisok,dohánykertészek,gazdasági cselédek).Azt hallottam,hogy mindenkinek vannak nemesi gyökereik,de nem hiszem,hogy találok bármit is,hiszen volt sok olyan ősöm akik törvénytelen gyermekként van bejegyezve.Nem a nemesi származás a fontos csak úgy tudom,hogy ha van nemes őse az embernek vissza lehet vezetni a családfát akár a 14.sz-ig is.Így,hogy nem találok rangosabb őst meddig lehet vissza vezetni,mert én már nem találok újabb szálat amin elindulhatnék.1820 körül járok és a kereszt leveleken csak szülők neve szerepel,a házassági leveleken szintén és életkor,de születési hely nem,halottiban pedig csak a házastárs neve,sem szülők sem bejelentő neve... tudna valaki segíteni aki jártasabb a nyomozásban?
Előre is köszönöm!
Ugyan nem valasz a kerdesre, de tudsz segiteni abban, hogy hol kutatod?
A kerdesre: elvileg elofordulhat, de ha az 1800-as evekig visszamenoleg semmi, akkor nem valoszinu.
"Azt hallottam,hogy mindenkinek vannak nemesi gyökerei"
Ez nem igaz, a többségnek semmiféle nemesi eredete nincs és nem is lehet.
"Ez nem igaz, a többségnek semmiféle nemesi eredete nincs és nem is lehet."
Ne viccelj, az államalapítás óta eltelt több, mint 1000 év, az kb 40 generáció. Az kb 1100 milliárd ember, gondolod, hogy ennyiből nem volt egy nemes sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!