Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan tudom, hogy roma vagyok-e?

Honnan tudom, hogy roma vagyok-e?

Figyelt kérdés
Honnan lehet ezt tudni? Apukámnak kicsit kreolosabb a bőre, az enyém is, de a nagymamámé nem. Az anyukám szüleié sem. Sötét szemű, sötét hajú vagyok. A vezetéknevem viszont előfordul romáknál (de nem romáknál is).
2010. máj. 6. 09:32
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
76%

a tejre való érzékenység és a romaság nincs összefüggésbe. Sőt én úgy tudom a mongol népek érzékenyek a tejre és nem az indiaiak. Ennek akár utána is nézhetsz: Magyarság genetikája. Nem csak a cigány emberek kreol bőrűek tehát. Akár még Dzsingisz Kán leszármazottja is lehetsz:-)) A vezeték névből sem lehet következtetni, mert pl. Az Oláh név nem a cigány név, hanem vlachok elnevezésére szolgáljon. De hát akkor sincs semmi, ha van roma , cigány a leszármazottaid között.

Mindenki az, aminek valja magát. Petőfi is magyarnak vallotta magát.

2010. máj. 6. 10:09
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Ami még nagyon érdekes, hogy mindegyik családban a második gyerek volt sötét bőrű, az első nem. Tudom, hogy ennek nincs értelme, de kapásból 7 ilyen családot ismerek, és mindegyiknél ugyanez a szitu, pedig nem rokonok. :)
2010. máj. 6. 10:12
 23/46 anonim ***** válasza:
A Föld lakosságának kb. 30%-a rendelkezik azzal a génhibával(!), ami miatt nem áll le csecsemőkor után a laktáz enzim termelődése és továbbra is képesek megemészteni a tejcukrot. A maradék 70% tejcukorérzékeny, szóval ez utóbbi a normális. Igaz, a földrészenkénti eloszlás érdekes, mert pl. európában az emberek 95%-ának semmi baja a tejtől, de ázsiában, vagy afrikában fordított ez az arány.
2010. máj. 6. 11:41
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Biztos a Blöff-ös rész zavarhatta össze a tejes témát felhozót:D Amikor mennek lakókocsit venni a romákhoz és felhozza az idiótábbik, hogy az emberi szervezet mit csinál, vagy mit nem a tejjel.

Egyébként én is hülyeségnek tartom, mert pont a romáknál előforduló nagy B vércsoport arány miatt tudnák ők könnyebben megemészteni. Ugyanis pont indiában, meg a himalája lábánál alakult ki ez a vércsoport, ahol a rideg klíma miatt elég egyoldalú táplálkozás volt a jellemző... a fermentált tejtermékek, mint pl. joghurt, kefir, sajt jelentették a táplálkozás igen fontos alkotóelemeit. a lényeg, hogy volt idejük ráállni a cuccra:) ez kb 15-10 ezer évvel ezelőtt volt. persze náluk is, mint minden népcsoportnál, előfordulhat akármilyen vércsoportú ember, csak náluk a B-s gyakoribb.

a kreolos témához kapcsolódva meg annyit, hogy pl a jászok meg a kunok iráni perzsa származásúak, ott pedig aztán tényleg nem hófehér bőrű, kék szemű emberek futkoznak:) simán lehet egy akármelyik szülőd ágáról származó is, aztán ennyi. millió példát lehetne hozni... gyakorlatilag, ha csak 10 generációt megyünk vissza, akkor 512 ősapád és 512 ősanyád van, akiknek a génjei erősen felelősek, hogy belőled milyen kinézetű ember lett. ezek közül valamelyik sötétebb színkomplexiójú lehetett, aztán örökölted, de szerintem sem kell nagyon ezzel foglalkozni.

2010. máj. 6. 12:14
 25/46 anonim ***** válasza:
82%
az én férjem is sötétebb bőrű mint az átlag magyar, de az igazi eredeti magyarok sötét bőrűek és barna szemüek voltak. azért mert sötétebb a böre valakinek nem biztos hogy roma. és ha az ,úgy is jó.
2010. máj. 6. 15:17
 26/46 anonim ***** válasza:

ööh, lehet, hogy ez a tejes dolog tényleg hülyeség, de nekem az tűnt föl, h ahogy a kommentelők írták, h az ún keleti népek nagyobb arányban érzékenyek a tehéntejre, valamint Magyarországon is elég magas ez az arány, eszembe jutott, h eredetileg mi is arról a tájról, tehát közép-Ázsiából származunk, nem?! :D Amúgy a környezetemben is sok embertől hallottam, h nehezen bírja a tehéntejet, és ezt magamról is elmondhatom.

Mellesleg ide elég sok turista jár, mivel van itt 1 gyógyfürdő, és föltűnt, h pl. a németek literszáma veszik a tejet, és minden reggel azt isznak :O

2010. máj. 6. 22:07
 27/46 anonim ***** válasza:
0%
A Magyarok mindig itt éltek , nem jöttünk keletről.
2010. máj. 7. 07:36
 28/46 anonim válasza:
40%
Szinte mindenkibe van roma vér csak valkibe több valaki be kevesebb
2010. máj. 7. 16:51
 29/46 anonim ***** válasza:
nem mindegy mi vagy? minek érzed magad, ez a lényeg.
2010. máj. 7. 20:58
 30/46 anonim ***** válasza:
Ha normális vagy senkit nem érdekli hogy az vagy vagy sem, aki meg rasszista azzal szóba se kell állni. Egyébként nagymamád attól hogy fehér még lehet cigány, vannak fehér cigányok is. Vannak ilyen ismerőseim, de attól, hogy romák még tök normálisak.
2010. máj. 8. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!