Honnan tudom, hogy roma vagyok-e?
a tejre való érzékenység és a romaság nincs összefüggésbe. Sőt én úgy tudom a mongol népek érzékenyek a tejre és nem az indiaiak. Ennek akár utána is nézhetsz: Magyarság genetikája. Nem csak a cigány emberek kreol bőrűek tehát. Akár még Dzsingisz Kán leszármazottja is lehetsz:-)) A vezeték névből sem lehet következtetni, mert pl. Az Oláh név nem a cigány név, hanem vlachok elnevezésére szolgáljon. De hát akkor sincs semmi, ha van roma , cigány a leszármazottaid között.
Mindenki az, aminek valja magát. Petőfi is magyarnak vallotta magát.
Biztos a Blöff-ös rész zavarhatta össze a tejes témát felhozót:D Amikor mennek lakókocsit venni a romákhoz és felhozza az idiótábbik, hogy az emberi szervezet mit csinál, vagy mit nem a tejjel.
Egyébként én is hülyeségnek tartom, mert pont a romáknál előforduló nagy B vércsoport arány miatt tudnák ők könnyebben megemészteni. Ugyanis pont indiában, meg a himalája lábánál alakult ki ez a vércsoport, ahol a rideg klíma miatt elég egyoldalú táplálkozás volt a jellemző... a fermentált tejtermékek, mint pl. joghurt, kefir, sajt jelentették a táplálkozás igen fontos alkotóelemeit. a lényeg, hogy volt idejük ráállni a cuccra:) ez kb 15-10 ezer évvel ezelőtt volt. persze náluk is, mint minden népcsoportnál, előfordulhat akármilyen vércsoportú ember, csak náluk a B-s gyakoribb.
a kreolos témához kapcsolódva meg annyit, hogy pl a jászok meg a kunok iráni perzsa származásúak, ott pedig aztán tényleg nem hófehér bőrű, kék szemű emberek futkoznak:) simán lehet egy akármelyik szülőd ágáról származó is, aztán ennyi. millió példát lehetne hozni... gyakorlatilag, ha csak 10 generációt megyünk vissza, akkor 512 ősapád és 512 ősanyád van, akiknek a génjei erősen felelősek, hogy belőled milyen kinézetű ember lett. ezek közül valamelyik sötétebb színkomplexiójú lehetett, aztán örökölted, de szerintem sem kell nagyon ezzel foglalkozni.
ööh, lehet, hogy ez a tejes dolog tényleg hülyeség, de nekem az tűnt föl, h ahogy a kommentelők írták, h az ún keleti népek nagyobb arányban érzékenyek a tehéntejre, valamint Magyarországon is elég magas ez az arány, eszembe jutott, h eredetileg mi is arról a tájról, tehát közép-Ázsiából származunk, nem?! :D Amúgy a környezetemben is sok embertől hallottam, h nehezen bírja a tehéntejet, és ezt magamról is elmondhatom.
Mellesleg ide elég sok turista jár, mivel van itt 1 gyógyfürdő, és föltűnt, h pl. a németek literszáma veszik a tejet, és minden reggel azt isznak :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!