Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tegyek hogy anyám elpakolj...

Mit tegyek hogy anyám elpakoljon magaután?

Figyelt kérdés
mindent széthagy, nem takarít, nem törődik magával, pedig én vagyok az egyetlen gyereke, és én magam körül rendet tartok, van mosogatógép még mosogatni sem kell.
2010. márc. 28. 14:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ja, és minden haveroméknál meg olyan nagy rend van pedig az ő annyuk is dolgozik. Sőt olyan is van akinek 300m2 es háza van medencével mindennel és olyan rend van meg tisztaság hogy nemigaz.
2010. márc. 28. 18:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ne hogy már a lekvár főzze be a nagymamát!
2010. márc. 28. 19:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
És apád+te miért nem tudjátok megcsinálni? Miért pont anyukádnak kéne mindent? Mi ő, cseléd?
2010. márc. 28. 20:55
 14/16 anonim ***** válasza:
64%

Az én anyám is ilyen. Amíg otthon laktunk a húgommal, még istenes volt, mert nem bírtuk nézni. Most viszont egy hónapban egyszer megyünk haza és látszik, ahogy mindent elborít a rendetlenség és persze a kosz (rendetlen szobát nem lehet takarítani...). Egyszer nekiálltunk, megcsináltuk, napokig melóztunk vele, mondtuk, anyuka, ezt már csak szinten kell tartani. Az se megy neki.

A slusszpoén, hogy egyik hétvégén meglátogatott az albérletemben. Persze tipp-topp volt minden, igaz, én kicsit rendmániás vagyok, meg pénteken szoktam takarítani, mivel akkor nincs sulim, ő meg közölte, hogy itt micsoda kosz van. Emiatt nem volt hajlandó levenni a cipőjét, abban glasszált egész nap, szívbaj nélkül dohányzott az egész lakásban, este pedig közölte, hogy ő olyan kádban, ami ott van, nem hajlandó fürödni (mivel három sráccal lakom együtt és ők is abban fürdenek). Fürdés nélkül feküdt bele a frissen mosott-vasalt ágyneműbe - és nem értette, hogy min borultam ki.

Évekig próbálkoztunk vele, de ma már nem érdekel, inkább kerülöm, ahol lehet. Mert ugye ha szóvá teszem, akkor az a reakció, hogy "itt van a partvis, neki lehet állni takarítani", és egyáltalán fogjam be a számat, mert gyerek vagyok. Ha valaki ilyen, szerintem esélytelen megváltoztatni... bocsi, hogy ilyen hosszú lett... 21L

2010. márc. 28. 22:19
 15/16 A kérdező kommentje:
mert miért a férfi takarítson? apám egész nap melózik mindig úton van az irodája akocsija és neki nincs ideje rá, én meg szoktam csinálni minden héten 3× kiporszívózok mindenütt...
2010. márc. 29. 14:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy lakásban egy héten 3szor kell porszívózni az nem normális (nem túlzod ezt el egy kicsit).Igen takarítson a férfi is, meg a fiú is, ha egy családban hárman laktok mindenkinek részt kell vennie a házimunkában, ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek pont ugyanannyit, hanem inkább hogy szabadidejéhez mérten.

Anyukád ugyen elég keveset dolgozik a munkahelyén, de a házimunkába bele kell számítani a nagymamád ápolását is. Szerintem beszélnetek kellene hármasban, hogy tudjátok úgy megszervezni, hogy rend is legyen meg ne akadjon ki senki se.

2010. márc. 30. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!