Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki sosem hagyja sírni a...

Aki sosem hagyja sírni a kisbabáját, az hogy oldja meg, hogy: ételt készítsen, egyen, zuhanyozzon, wc-re menjen, főzzön, mosogasson, elpakoljon (stb. )?

Figyelt kérdés

Elnézést, mielőtt bárki magára venné, a kérdés nem provokatív!

Tanulni szeretnék azoktól, akiknek mindezekre van valami praktikájuk. Azt tegyük hozzá, hogy egyedül vagyok itthon és nagyon sokat sír a baba, csak velem szeret lenni, vagy szopni.

2009. jan. 28. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát vagy mikkor amikor a baby aludt vagy éjszaka:)) De túléltük.

Az ebédet mindig kora reggel csináltam meg.

2009. jan. 28. 14:55
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
főzés, kaja közben etetőszék, hinta vagy babahordozó. a többi alkalommal babakomp. és persze mikor ébren van, akkor csak a legszükségesebb dolgokat csinálom.
2009. jan. 28. 15:01
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyedül vagyok itthon, csak nekem van egy 6 évesem is. Amikor picike volt a kisfiam általában 3 óránként evett, amikor aludt akkor csináltam a házimunkát. Most már 1 éves, csak egyszer alszik egy nap, akkor takarítok.

Voltak napok mikor nem volt ragyogó tisztaság, nem volt kedvem hozzá, inkább lefeküdtem aludni a gyerekkel. Mert azért pihenni az anyukának is kell.

Igazodni kell a babához, de úgy hogy te is tudjál pihenni.

Sok sikert!

2009. jan. 28. 15:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én este sosem csináltam semmit, örültem, ha aludhattam, és korán reggel sem, mert akkor a nagyobbat vittem oviba.

Én ugy csináltam, hogy pihenőszékben vittem mindenhova a picurt. És amikor látott, hallotta a hangomat, nagyon jól elvolt. Vagy a babakocsiba tettem, és ugy toltam oda magamhoz. Ha megszokja a pici, akkor nem lesz vele gond. Nem mondom, hogy egész délelőtt elvan, amig én mindent megcsinálok, de ha másnem addig elvan, mig előkészitem a kaját, aztán vele vagyok picit, eszik, peluscsere, aztán visszarakom a pihenőbe, folytatom tovább. Zuhanyozáskor is beviheted magaddal a fürdőbe, a földre rakod a pihenőt,semmi baja sem lesz. Csak lazán :)

2009. jan. 28. 15:03
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Mennyi idős a babád? Amikor még pici volt, a babakocsiban volt velem a konyhában mikor főztem, mikor zuhanyoztam úgyszintén, wc-re akkor mentem mikor aludt, pakolást egyéb htb. munkát szintén akkor, mikor aludt. Most már 10 hónapos, ha nincs el egyedül, cipelem magammal, illetve jön utánnam, így együtt csinálunk mindent. Felkapaszkodik, ha ülök a wc-n, belemászik a mosogatógépbe, felkéredzkedik az ölembe ha főzök, mert látni akarja mi történik ott fenn, a mosatlant együtt válogatjuk, ő mondjuk inkább kifelé dobálja a ruhákat, én meg be... én elpakolok ő előpakol...mindennap nem tudok főzni, enni sem mindig (hála még így is tudom szoptatni), ha dolgoznom kell Ő segít a laptopot ütni... hát nem egyszeű, de jókat nevetünk, persze ehhez kell egy toleránsabb férj is aki nem (sokszor :)) veri ki a hoppot, ha nem gőzölög a vacsi az asztalon ha hazajön. Próbáld mindenbe bevonni, egyébként magától is "bevonódik", és játékot csinálni a mindennapi monoton htb.munkából. Egyébként nem életszerű szerintem, hogy sose hagyd sírni a babádat, nem vagy te sem egy istennő, legalábbis nincs 20 kezed.
2009. jan. 28. 15:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
az én babám még csak 3,5 hónapos,de próbálom ahhoz szoktatni,hogy egyedül is játszon a játszószőnyegen. Ált. így néz ki eyg átlagos napunk: reggel felkelünk,szopi,peluscsere,játék együtt. Elalszik utána,akkor én is pihenek kicsit,felkel,evés,játék együtt majd játék egyedül,addig gyorsan felrakom a kaját. Míg fő az ennivaló benézek hozzá,hogy mit csinál,esetleg mellé megyek játszani. megint elalszik egy idő után,akkor lemegyek vele sétálni,lent vagyunk 2-3 órát. utána haza,evés,játék. este már ritkán tudom letenni aludni,így játék anyával,játék egyedül,játék apával. aztán fürdés,alvás. Én atkarítani nem takarítok minden nap,mosni semmosok mindennap. Kétnapont szoktam kb. felmosni-felporszívózni,de az kb. fél óra,mikor egyedül játszik megcsinálom. Hétvégén apával leküldöm sétálni és akkor kitakarítom rendesen a lakást + kimosom a ruháinkat stb. Mondjuk nálunk van mosogatógép,ami nagyon nagy segítség és minden nap rendelünk levest,mert azzal egyenlőre nem akarok még külön foglalkozni.
2009. jan. 28. 15:21
 7/13 bobocka ***** válasza:
83%
Az én babám 3hónapos és 1hetes, szintén szoktatom ot az egyedul játszáshoz, nekunk a konyhához van egy kis ebédlo rész is, ott a játszó szonyege, így ha bármit teszek a konyhában látom ot, és o is engem, na meg beszélek is hozzá. Nincs nap, hogy ne sírna, de szerintem nem árt neki, vagyis nem lesz semmi baja sem, ha picit sír. A mi babánk akkor is sírogat, vagyis inkább kényeskedik, mikor azt akarja, hogy a kezunkben legyen, szinte egész nap elvolna ott:)Mosni viszem magammal, wcre meg akkor megyek, ha o épp eljátszik egyedul.
2009. jan. 28. 15:37
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni:)

Mert nálunk az van, hogy bármennyire is nem akarom sírni hagyni, néha muszáj pár percre. Ha épp lesni kell a levest, hogy ki ne fusson, vagy ha muszáj elmennem WC-re és őkelme már nyűgös. De valóban sokat segít, ha hordozod magaddal, kendőben vagy pihenőszékben. Az én babám 4,5 hós, mostmár a járókában is elvan.

És egy tipp: a legizgalmasabb játékok: a kiürült törlőkendős zacskó, a kiskanál, a kekszes doboz, vagyis mindennapi tárgyak, amikkel az én babám hosszú percekig elvan, vizsgálgatja őket. Mindig kéznél lehet valami ilyesmi, amit a kezébe lehet nyomni:)

2009. jan. 28. 15:46
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is azt tudom javasolni,hogy vidd magaddal mindenhova,ahová csak lehet.az én kis fiam 5 és fél hónapos és amikor főzök ott van velem a konyhába(pihenőszékben), beszélgetek hozzá és olyankor nagyon jól elvan.Ha takarítani kell,akkor lerakom a játszószőnyegre.De ha nagyon nyűgös akkor nem jönnek be ezek a praktikák és olyankor a férjem csinál helyettem mindent.Kitartás és jó babázást!

2009. jan. 28. 16:02
 10/13 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy bekapcsolom neki a mesét és 1-2 órát elvan vele meg a játékaival. Persze ez nem mindig jó, mert félő, hogy rászokik a tv-re, de inkább ez, mint ordítson és egy kikészült igeggyenge roncs legyen vele, mert engem nagyon kikészít, ha sír, nem bírom elviselni. Másik megoldás: A lakás minden szegletében vagy saját "helye", ha a konyhában vagyok, akkor az etetőszékből figyel, néha kap egy kis kenyérhéjat, azt szívesen rágcsálja, a babhordozóban vagy a bébikompban is jól érzi magát, járóka, szőnyeg, kiságy; egy idő után megunja egy helyen és akkor rakosgatom ide-oda. :) Nekünk beállt az a rendszer, hogy ebéd után alszik kb. 2 órát és akkor én szabad vagyok, házimunka, hajrá. Tegnap meg azt mondta nekem egy anyuka, hogy amikor elviszi sétálni, akkor a babu elalszik, kimennek a játszótérre, leül egy padra és olvas, feltöltődik. Én nappal nem szoktam aludni, de úgy alakítottuk ki az alvását, hogy délelőtt 10-ig mindketten alszunk. Az esténk meg úgy zajlik, hogy a párom hazaesik kb. 7-kor, akkor gyorsan megvacsizunk (addig a babuci játszik a járókában, ha nem, akkor felváltva eszünk, aztán apa játszik vele, mé én fürdök, majd a baba is vacsizik (ő már kap szilárdat), aztán megfürdik apával együtt, utána elalszik a cicin. Néha elviszi a szomszéd, mert szeret vele játszani, én ilyenkor felhangosítom a zenét és kicsit kieresztem a gőzt. Remélem, tudtam segíteni.
2010. ápr. 13. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!