Aki rendszeres szociális segélyben részesül, annak kell magaután fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagy az önkormányzat fizeti?
...Mert én tavaly februárban végeztem az iskolában, és azóta nincs munkám, de úgy alakult, hogy januárban kórházba kerültem, és nem fogadtak, mert a gépben nem voltam regisztrálva,nem volt fizetve a Tb-m!bementem az APEH-hez és visszamenőleg februárig, ki kellet fizetnem a Tb összegét, és azóta havonta kell fizetnem a 4500 Ft-ot, és ott azt mondták, ha lesz munkám, akkor majd személyesen kell lemondanom ugyanott!!de ez év március óta kapom a szociális segélyt...szóval akkor elvileg az önkormányzatnak kéne fizetnie ezt a hozzájárulást, vagy nem? mert más ismerősöm nem fizet ilyet!szóval, akkor menjek be és mondjam le visszamenőleg márciusig???
aki tud segítsen!köszönöm!
Szia.
Ha kapod március óta a segélyt az önkormányzattól, akkor a tb felé biztosított vagy!!!!Semmit nem kell lemondanod. Hanem előtte kellett volna kérned a hivatalban egy E nevezetű lapot és azzal lettél volna biztosítva a tb felé egy évig. De most már minden ok így hogy kapod a segélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!