Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Domján név ugye nem zsidó?

A Domján név ugye nem zsidó?

Figyelt kérdés
A barátom apja nem igazán bír engem mert szerinte a Domján/Domián nevekben zsidó beütés van, és tényleg volt egy zsidó ismerösöm akit szintén Domjánnak hívtak, de ettöl még nem lesz zsidó eredetü egy név, nem? Valaki megtudná nekem erösíteni hogy nincs a nevemnek semmi zsidó beütése?
2010. márc. 10. 13:23
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
13:53 :D naja ez igaz :)
2010. márc. 10. 13:54
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
De pont ezért van anyi jo kis zsidós vicc :D
2010. márc. 10. 13:54
 23/47 A kérdező kommentje:
A 2.oldalon az utolsó! Akkor szerinted is van alapja? Tudsz még errõl valamit?
2010. márc. 10. 14:03
 24/47 anonim ***** válasza:
76%
Szia! Én azt tudom tanácsolni, hogy keresd vissza levéltárban, így te is megnyugszol, a barátod apja meg megpukkadhat, aztán után pitizhet a hülyesége miatt. Felekezeti lebontásban vannak az anyakönyvi kivonatok, tudsz róla másolatot kérni stb, aztán az orra alá dörgölheted.... amúgy: "A Domján családnév viszonylag későn, 1490-ben tűnik fel először egy oklevélen, nevezetesen Domján Pálé. Nyolc évtizeddel később, amikor Pál leszármazói új adományt nyertek a Szentgyörgyvölgyön fekvő Domjánszegre, az oklevélben „Bodószegh síve Domjanszegh” áll. Domjánszeg korábbi névadója minden valószínűség szerint Radna fia Bodoló, akit egy 1382-ben kelt oklevél Szentgyörgyvölgyi Bodó néven említ. Az ő leszármazottja lehetett Domján, aki után aztán Bodószeg neve Domjánszegre változik." - szal település után is kaphatta az ősöd a nevét.
2010. márc. 10. 14:05
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
De még az is lehet hogy a Damjánból jön aki pedig egy keresztény szent volt, az orvosi tudomány ill. gyógyítás szentje.
2010. márc. 10. 14:11
 26/47 anonim ***** válasza:
89%

Nincs semmi bajom a zsidókkal addig, amíg nem akarnak éhbérért dolgoztatni.

A zsidókat azért utálják összességében az emberek:

-mert nagyon fifikásak, a semmiből is pénzt csinálnak, nagyon tudnak bussiness-t csinálni

-dolgozni nem szeretnek: ez abban nyilvánul meg, hogy ők kétkezi fizikai munkát nem szeretnek végezni, főleg ha nem fizet annyira jól.

-eszük van, tanulnak, magas pozíciók betöltésére pályáznak, egy csomó lóvét lenyelnek, a más népek országaiban ők az urak, míg más népek csak csicskák a saját országukban.

Ezért utálják a zsidókat általánosságban.

Hitler is ezért akarta őket eltüntetni, mert a szegény német nép éhbérért dolgozott (full csórók voltak), pedig illik tudni, hogy a németek nagyon dolgos, szorgalmas emberek! Mégsem jutottak semmire akkor, mert minden gyár, hatalom a zsidók kezében volt.

Nem baj, ha valaki fifikás, de nem kell túlzásba vinni, és ne akarja a világ összes pénzét, hatalmát megszerezni.

2010. márc. 10. 14:27
 27/47 anonim ***** válasza:
82%
utolsó, nálad a pont.
2010. márc. 10. 14:35
 28/47 anonim ***** válasza:

Sára név az zsidó név,de ettől függetlenül nagyon szép...

Egyébként ma már nincs jelentősége,hogy melyik név zsidó,hisz az anyukák nem ez alapján adnak nevet a gyermeküknek.

Én amikor a fiam született,nem érdekelt,hogy zsidó nevet kap vagy sem(evvel nem is foglalkoztam) Én más okokból adtam neki a Dániel nevet..(ez is héber név)..De soha nem jött haza az elmúlt 18 évben,hogy lezsidózták a neve miatt..Ez butaság!!!

2010. márc. 10. 14:41
 29/47 anonim ***** válasza:
79%
Van 2 zsidó osztálytársam, akik tényleg nagyon "zsidók", megveszik a legolcsóbb chipset közösen 49 forintért, és azon vesznek össze, hogy hogy fizessék ki a felét, és ki fizetett 1 forinttal többet érte a legutóbb, továbbá azért nem mennek étterembe, mert 15 forintba kerül a műanyag tál, ha el akarják vinni, közbe meg a szüleik agyon keresik magukat, egyiknek 3 emeletes háza van, a szülei mégis turkálós ruhákba öltöztetik. Amíg Te nem vagy ilyen, addig nem fogják rólad azt gondolni, hogy zsidó vagy, a barátod apja meg egy bunkó paraszt ha ezt gondolja mégis! =)
2010. márc. 10. 14:45
 30/47 anonim ***** válasza:
61%
Hitler már akkor is utálta a zsidókat, mikor csak osztrákban volt..azért is őket hibáztatta, hogy nem vették fel az egyetemre. Mellesleg tényleg szarrágóak.
2010. márc. 10. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!