Mit tehetne szegény?
Van egy 13 éves lány ismerősöm. A szülei rég elváltak. Az anyjának azóta pasija van. Amióta ott van az a fickó az anyja tökre szigorú. Mindig csak a tanulással jön, hetente csak egyszer mehet át a csaj a szerelméhez. És mostanában még csicskáztatják is, pl. gyakran fel kell mosnia, elmosogatni...
Már egyszer beszélt velük de nem használt. Mit tudna csinálni?
Jajj, hát micsoda szülő az ilyen, heti 1x találkozhat a barátjával...
pff... ilyenkor nem kéne pasiznia!! És igenis, most a tanulás a legfontosabb, és az anyja biztos nem a tv előtt ül a pasijával, hanem kiteszi a lelkét, h a lányának jó legyen. És örüljön, hogy az anyja életre akarja nevelni, nem, hogy majd ne tudjon semmit soha, mert neki mindig mindent megcsináltak.
"és abba bele se gondoltatok,hogy mivan ha az annyjáék a csajnak egész nap a tv-t lesik a csaj meg csinálja hejettük a házimunkát plusz tanul?"
olyasmi...
amúgy meg jól tanul, és mindig a házimunkával basztatják, nem hogy néha....mindig
és régebben jobban megértette az anyja
ha régebben jobban megértette az anyja akkor lehet az hogy a lány kamaszodik, sajnos a kamaszkort nem lehet kihagyni, ilyenkor nehezen jön i a szülő-gyerek, legalábbis én ezt tapasztalom.
+ hallgass az itt leírtakra! az jó, ha jól tanul, de attól még néha segíthet kitakarítani vagy elmosogatni. amúgy meg nem hiszem hogy a lánnyal csináltatná meg az anya a 'piszkos munkát' állandóan, ha 13 éves létére még pasizni is engedi!
Költözzön össze a szerelmével.
Ha nem megy ,akkor meg fogadjon szót az anyjának.
Elég szörnyű,hogy sok gyereknek szólni kell,ha mosogatni,felmosni kell,érdekes mód az én gyermekeim mindig meglátták maguktól.
Szerintem a barátnőd örüljön neki,sőt,tegye össze a két kezét,hogy az anyja ilyeneket megenged neki 13 évesen!
Valamint örüljön neki,hogy van fedél a feje felett,hogy van hol és mit elmosogatnia és felmosnia!Azt meg nem hiszem el,hogy olyan rossz sora lenne,elvégre az anyja még pasizni is engedi.Nekem apám még 15 évesen is hümmögött,mikor randira mentem.
Mit tudna csinálni?
Továbbra is a tanulmányainak szenteli az idejét, besegít az anyjának, és örül, mint majom a farkának, hogy átmehet a "szerelméhez".
Mit gondolsz, ha később összeköltözik valakivel, vagy koliba, albiba megy, az anyja megy utána, hogy a kislánya csak a szokásos felmosást és mosogatást kelljen, hogy megcsinálja?
A házimunka kicsit több részből áll, akár hiszitek, akár nem...és az, hogy fel kell mosnia meg mosogatnia, nem csicskáztatás.
Mégis hogy gondolják a mai gyerekek, nulla tanulás, full pasizás, valaki főz rá, mos rá, takarít...így kellene leélni egy életet, nem? Abba nem gondoltok bele, hogy anyuka sem akar egész életében csicskázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!