Kinek mi a véleménye arrol ha egy szülö felkeresi az örökbe adott gyermekét?
Most láttam a tvben hogy egy anyuka 18 év után felkeresné a gyermekét akit örökbe adott. Az örökbe fogadó szülők vissza utasitották hogy nem találkozhat a gyerekkel, de ő reménykedik hogy egyszer hátha. Azota van egy másik gyereke aki irt levelet a növérének hogy találkozni szeretne ő is vele.
Nektek erröl mi a véleményetek? Szerintem az anyuka(örökbe adó) nagyon önző. Abba nem gondol hogy mi van akkor ha a gyerek nem is tud arról hogy nem az igazi szüleivel van? Vagy esetleg szörnyen rosszul érezné magát hogy ő nem kellett de van egy huga is aki meg már igen? Vagy csak én vagyok ennyire "irigy tipus" hogy fájna hogy én nem kellettem de más meg igen? Érdekelne mások véleménye is erről a helyzetről:)
21L
10-es, nem állítottam, hogy felelőtlenség megtartani a tinifejjel szült gyereket. A te édesanyád erős nő, minden tiszteletem az övé.
Nem mindenki képes arra, amit ő tett, az én szememben az örökbeadás még mindig sokkal jobb megoldás, mint az abortusz. Aki nem érez magában elég erőt, érettséget arra, hogy felnevelje nehéz körülmények között a gyerekét, attól ez felelősségteljes döntés.
Le leszek pontozva, de nem erdekel. Szerintem ez az orokbefogadas/ adas az egyik legpiszkosabb dolog a vilagon, persze szep feher lepelbe burkolva.
Itt senki nem lehet boldog, vki mindig serul. Vagy a gyermek vagy a szuloanya, de az orokbefogadok sem kivetelek.
Persze szereny velemenyem szerint legtobbszor verszerinti anya kerul rosszabb helyzetbe. Fokepp a tarsadalom miatt. Ha nem keresi az a baj, ha megakarja ismerni a gyermeket az a baj. Lemondott rola? Fuj, rohadjon meg, de ha megtartja a sz*r csaladi/ anyagi helyzetben, akkor mrg egy szemet, felelotlen no. Mindegy tudnam ezt ragozni.
Mindenesetre nem kene itelkezni, amig nem voltal hasonlo helyzetben...
Ha én lennék a szóban forgó gyerek, kérdőre vonnám a vér szerinti anyámat- csúnyaszavakkal nem spórolva. Nagyon érdekelne hogy hogyan volt képes lemondani rólam. Bár valószínűleg megölelném mert nem gyilkolt meg a megszületésem előtt.
A nevelőszülőknek meg annyit mondanék hogy "Nagykorú vagyok, szabad vagyok, és látni akarom az igazi anyámat. Nem tilthattok el tőle- ez a személyes szabadságom korlátozása lenne."
Amúgy jó a kérdés. Belinkelhetnéd a műsort- a leírásból azt veszem le hogy nem egészen normálisak a nevelők. (21f)
Nekem vannak örökbefogadott gyerekeim...
hát 17-20 éves koruk között nagyon nem tanácsoltam volna, akkor iszonyat utálat volt bennük, ma már idősebbek, Q nem jelentene semmit, ha idejönne egy idegen, aztán elkezdene jópofizni
Hat akkor orokbefogadott szulokent , vmi nagyon rosszul csinalhattal.
Az orokbefogadott gyereknek nem kene utalni a verszerinti szuleit(ez alol kovetel a bantalmazas, problemas hatter-alkoholizmus, drog). Termeszetesen szeretni sem kell, de az, hogy vkit ugy utaljunk, gyuloljunk, hogy semmit ne tudjunk rola az kemeny. Tobbek kozt ezert se vallalnam az orokbefogadast. Engem elegge rosszul erinte, hogy vki egesz eleteben neheztel ram es szivebol megvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!