Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Kinek mi a véleménye arrol ha...

Kinek mi a véleménye arrol ha egy szülö felkeresi az örökbe adott gyermekét?

Figyelt kérdés

Most láttam a tvben hogy egy anyuka 18 év után felkeresné a gyermekét akit örökbe adott. Az örökbe fogadó szülők vissza utasitották hogy nem találkozhat a gyerekkel, de ő reménykedik hogy egyszer hátha. Azota van egy másik gyereke aki irt levelet a növérének hogy találkozni szeretne ő is vele.

Nektek erröl mi a véleményetek? Szerintem az anyuka(örökbe adó) nagyon önző. Abba nem gondol hogy mi van akkor ha a gyerek nem is tud arról hogy nem az igazi szüleivel van? Vagy esetleg szörnyen rosszul érezné magát hogy ő nem kellett de van egy huga is aki meg már igen? Vagy csak én vagyok ennyire "irigy tipus" hogy fájna hogy én nem kellettem de más meg igen? Érdekelne mások véleménye is erről a helyzetről:)

21L

2015. jún. 5. 14:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
40%
Egy velemenyt hogy lehet lepontozni?:D Miert?
2015. jún. 5. 23:25
 12/27 anonim ***** válasza:
23%

10-es, nem állítottam, hogy felelőtlenség megtartani a tinifejjel szült gyereket. A te édesanyád erős nő, minden tiszteletem az övé.

Nem mindenki képes arra, amit ő tett, az én szememben az örökbeadás még mindig sokkal jobb megoldás, mint az abortusz. Aki nem érez magában elég erőt, érettséget arra, hogy felnevelje nehéz körülmények között a gyerekét, attól ez felelősségteljes döntés.

2015. jún. 5. 23:34
 13/27 anonim ***** válasza:
23%

Le leszek pontozva, de nem erdekel. Szerintem ez az orokbefogadas/ adas az egyik legpiszkosabb dolog a vilagon, persze szep feher lepelbe burkolva.

Itt senki nem lehet boldog, vki mindig serul. Vagy a gyermek vagy a szuloanya, de az orokbefogadok sem kivetelek.

Persze szereny velemenyem szerint legtobbszor verszerinti anya kerul rosszabb helyzetbe. Fokepp a tarsadalom miatt. Ha nem keresi az a baj, ha megakarja ismerni a gyermeket az a baj. Lemondott rola? Fuj, rohadjon meg, de ha megtartja a sz*r csaladi/ anyagi helyzetben, akkor mrg egy szemet, felelotlen no. Mindegy tudnam ezt ragozni.

Mindenesetre nem kene itelkezni, amig nem voltal hasonlo helyzetben...

2015. jún. 6. 00:34
 14/27 anonim ***** válasza:
49%
Van egy barátnőm. Egészen a főiskoláig együtt voltunk, óvodától kezdve. Külön suliba mentünk. Az első félév után egy lakásba költöztünk, mert nem bírta az előző lakótársát én meg nem bírtam már bejárni otthonról az órákra. A lényeg, hogy volt egy pasi akibe őrülten bele szeretett... és mit tesz ilyenkor egy nő? Szerintem mindenki tudja, milyen őrültségekre képes. Végül aztán egyik reggel pozitívat tesztelt, sírt, kiakadt, dühöngött. Mikor elmondta a srácnak az egyből dobta, :D mivel talált mást, meg hát nem szeretett volna még apa lenni. Annyival lerendezte, hogy nem is övé a gyerek... Szegény lány meg azt se tudta mit csináljon. Elgondolkodott az abortuszon de végül feladta, lehetetlennek tartotta, hogy megölje a gyerekét. Nem tudta volna felnevelni egyedül, munka meg iskola mellett. A szüleitől meg alig kapott pénzt, na még ha a terhességről tudtak volna... Szóval úgy döntött, hogy örökbe adja. Marha nehéz döntés volt, őszintén sajnáltam mikor a szülőszobán voltunk és aztán jöttek a papírokkal, hogy akkor most itt az ideje búcsúzkodni. Nem az ő hibája volt és ez volt a legjobb döntés amit hozni tudott. Szeptemberben megy fel a kicsi iskolába, mostanában nagyon sokat gondol rá. Azt mondja jó lenne legalább látni. Persze ez nem igazán lehetséges... de így, hogy lemondott a piciről az ő esélyei is jobbá váltak (nemrég eljegyezték) és a gyerek se szenved hiányt semmiben. A legnagyobb vicc viszont az, hogy a szakítás után pár évvel megkereste a srác, hogy esetleg nem-e láthatná a gyereket. Jókor ébredtek fel az apai ösztönei mondhatom. A barátnőm közölte a tényállást, a pasi meg kiakadt és azt mondta neki bizony kell a gyerek. :D Majd be pisiltem a röhögéstől mikor meghallottam. De a történet lényege az, hogy most a barátnőm is férjhez megy és lesznek gyerekei, de attól még szeretné látni, szeretni az elsőt akiről muszáj volt lemondania. Ettől én sem és szerintem más barátaink sem fogják rossz embernek tartani aki csak magára gondol, sőt még a vőlegénye sem.
2015. jún. 6. 21:35
 15/27 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó vagyok. Ki az a debil állat aki lepontozta a 10. válaszolót? :D Szerintem az anyukája igenis tiszteletre méltó.
2015. jún. 6. 21:40
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Ha én lennék a szóban forgó gyerek, kérdőre vonnám a vér szerinti anyámat- csúnyaszavakkal nem spórolva. Nagyon érdekelne hogy hogyan volt képes lemondani rólam. Bár valószínűleg megölelném mert nem gyilkolt meg a megszületésem előtt.

A nevelőszülőknek meg annyit mondanék hogy "Nagykorú vagyok, szabad vagyok, és látni akarom az igazi anyámat. Nem tilthattok el tőle- ez a személyes szabadságom korlátozása lenne."

Amúgy jó a kérdés. Belinkelhetnéd a műsort- a leírásból azt veszem le hogy nem egészen normálisak a nevelők. (21f)

2015. jún. 12. 19:17
 17/27 anonim ***** válasza:
24%
Vagy talán te utolsó...
2015. jún. 12. 23:41
 18/27 anonim ***** válasza:
Lennél olyan szíves, 17-es, hogy kifejted bővebben? Gyorsan, mert nem sokáig bírom röhögés nélkül.
2015. jún. 13. 13:52
 19/27 omba ***** válasza:
45%

Nekem vannak örökbefogadott gyerekeim...

hát 17-20 éves koruk között nagyon nem tanácsoltam volna, akkor iszonyat utálat volt bennük, ma már idősebbek, Q nem jelentene semmit, ha idejönne egy idegen, aztán elkezdene jópofizni

2015. jún. 15. 10:13
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

Hat akkor orokbefogadott szulokent , vmi nagyon rosszul csinalhattal.

Az orokbefogadott gyereknek nem kene utalni a verszerinti szuleit(ez alol kovetel a bantalmazas, problemas hatter-alkoholizmus, drog). Termeszetesen szeretni sem kell, de az, hogy vkit ugy utaljunk, gyuloljunk, hogy semmit ne tudjunk rola az kemeny. Tobbek kozt ezert se vallalnam az orokbefogadast. Engem elegge rosszul erinte, hogy vki egesz eleteben neheztel ram es szivebol megvet.

2015. jún. 15. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!