Kihasznál? Vagy csak én látom ezt rosszul? Mennyi idő elteltével lehet anyagi dolgokról beszélni?
Sajnos vannak emberek,akiknek az értékrendjébe ez abszolút belefér,hogy ő rakosgatja a kis pénzét,és normálisnak tartja,hogy te meg a hétköznapi életét finanszírozod!
Igazából az a baj ezzel,hogy ezek az emberek az éppen aktuális társukat nem a végállomásnak tartják,hanem egy jó kiugrópontnak!Nekem az előző párom pl.a kajával volt igénytelen!Na,nem azt jelentette,hogy nem evett,sőt!!De egy-egy disznóvágás alkalmával kaptunk a családjától szalonnát,zsírt,tepertőt(ami jó kaja,ne értsd félre),de ő elvolt ezeken hetekig!!Sokszor minden reggel zsíros kenyeret evett,mert ő szerette!!Én is szeretem,de nem állandóan!Nekem sajna a sajtok a szenvedélyem...néha igenis igényem volt rá,hogy egyek,meg joghurtot,és csokit is..de ez akkor volt,ha én megvettem magamnak!Ha elküldtem a boltba,akkor max.kenyeret vett,kutyakaját,bort,meg savanyúságot...
Karácsonykor az egész családjának én vettem az ajándékot,mert ő a lakótársunknak adta kölcsön a pénzét,mert az elitta,és nem volt rezsire pénze!!
Aztán,amikor szakítottunk,ott álltam nulla Ft-al,anyukám adott a másik albi kauciójára kölcsön...ő meg érdekes módon zsebből ki tudta fizetni az ottani kaució rm eső részét,meg a mosógép felét!!Gyűjtögette magának,míg én teljesen feléltem az én fizetésemet!!
Most más a helyzet,én dolgozom ugyan,de az a jövedelem nagyon kevés,amit én keresek!A párom a sokszorosát keresi az enyémnek,de nem gond,mindig azt mondja,én hosszú távú befektetés vagyok neki,mert mi már végleg együtt szeretnénk maradni!Én jelenleg nem tudnám egyedül fizetni a lakhatás felét(hozzáteszem,külföldön élünk,itt a költségek jóval magasabban),de amit keresek,azt is közösen használjuk!Most pl.költözünk másik lakásba,tehát az én "fizumat" egy az egyben a költözés költségeihez rakjuk....szóval nem az a lények,hogy valaki eltartja a másikat,vagy sokkal többet keres,és a nagyobb költségek kifizetése az ő feladata!Hanem az,hogy a másik mennyire osztja meg a sajátját a másikkal,magyarul mennyire gondolja komolyan a közös életüket!Szóval először beszélj vele,de ha neki ez a természetes,akkor lépj minél hamarabb tovább,mert minél több idő telik el,annál nehezebb lesz.
Fél éve költöztünk össze a párommal,nincs olyan hogy enyém-tiéd.
Minden közös!!!
uramusten, hogy hagyhatod ezt?! kihasznál, igen.
milyen férfi az ilyen?!
sürgősen beszélj vele, ne hagyd, hogy elhárítsa.
ha nem változik, dobd ki a p.icsába
szerintem is kihasznal es rakd ki mielobb a szuret. egy ismerosom jart igy egy pasijval h mindent a csaj fizetett es mikor a srac jol megszedte magat az is kulon szlan gyujtogette a penzet akkor lelepett.
nalunk az elso perctol minden kozos. a parom koltozott az en hazamba es a hitelt is kozosen fizetjuk. nincs enyem tied. mivel o nem jol banik a penzzel igy teljesen ram bizta az anyagiakat.
nekem is volt egy ex aki azt akarta h en adjam el a hazam es vegyek vele kozosen egyet. Ugyanakkor neki volt ket befektetesi ingatlanja kb a ketto annyit ert mint nekem az egy, de o nem akarta eladni. a felsobbrenduseget sertette h az en hazamban lakni, de mivel nem keresett annyit igy nem tudta azokat a luxusokat megengedni, en kb 2.5 szoroset hoztam haza. en nem voltam hajlando egy 5 szobas ket furdos hazbol egy haromszobas egy furdos hazba koltozni csak azert h az egoja helyre alljon. ha eladta volna a ket ingatlanjat abbol beszerzett profitbol lehetett volna nagyobbat venni. addig addig borzolta az idegeimet mig kipenderitettem a fenebe. o is jott evvel h amit o keres az az ove amit en az az enyem es mivel en a 2.5szereset keresem ezert a koltsegeknek is a 2.5szereset kellene allnom. na szamomra az ilyen kapcsolat nem kapcsolat. lam lam szakitas utan 3 evvel az ajtomban kopogott de en nem nyitottam ajtot orultem h megszabadultam tole. legy eros.
Vannak ilyen pasik, én is találkoztam ilyennel. Régen ezeket hívták selyemfiúnak, Te eltartod, ő meg szex-szel veled cserébe:)
Hát nekem nem kéne! :))
Kiszámolnám, mennyibe kerül nekem Ő havonta és kerek perec kijelenteném, hogy hó elején mindig odaadja azt az x Ft-ot, vagy menjen ahova lát.
Köszönöm ,tényleg egészen másképpen nézem a helyzetemet .. olvasva a kommentjeiteket nagyon naív és buta voltam .. Ma este ha haza jön akkor mindenképpen beszélek vele .. ha hárít .. nincs tovább miről beszélgetni.
Még egyszer köszönöm a hozzászolásotokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!