Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az anyakönyvi hivatalban eredeti házassági anyakönyvi kivonatot kérünk, szüléshez, azt mennyi idő elteltével kapjuk kézhez?
Hivatalos ajánlott levelet irsz, amibel közlöd, hogy mit szerenél, és miért. Nem kell semmi különlegeset beleirni, csak röviden a tényállást, meg azt, hogy mikorig kellene. Rövid idö múlva küldik postán, valószinüleg utánvéttel kell kifizetni a költséget.
De ezt azért nem egészen értem, amig nem vagytok elválva, addig az eredeti kivonat érvényes - ilyen szabályról eddig nem hallottam, hogy minden gyerekhez újat kell kérni.
Nem 16.-án tudok menni, csak a szülőszoba látogatáson szóltak, hogy eredeti házassági kivonatot vigyünk, ami 3 hónapnál nem lehet régebbi.
2010. október 16.-án volt az esküvőnk, ami 2011. január 16-ig érvényes.
S mivel 29.-re vagyok kiírva, de már készenlétben vagyunk, mivel nyitott méhszáj, veszélyeztetett terhesség, ezért tartunk attól, amilyen szerencsénk szokott lenni, hogy mi van akkor ha 17.-e körül aszületik a baba s addig nem jön meg a kivonat, mert nem tudjuk, hogy egyből kézhez kapjuk-e az új kivonatot vagy várni kell rá napokat. 14.-én talán meg tudja oldani a párom, hogy bemegy, az egy pénteki nap, de azt nem tudjuk, hogy még aznap kézhez is kapjuk? 16-án pedig semmiképp se tudnánk bemenni, mivel az egy vasárnapi nap. Első gyerek, így nem értünk hozzá, ezt a szülésznők mondták, ennyit tudok, hogy eredeti legyen, s 3 hónál nem régebbi, mert ha túl lépi a 3 hónapot, akkor az én nevemre kerül a gyerek, s azt szeretnénk, hogy apa nevét kapja.
Ja,már értem:-)
Azonnal adják,nem kell várni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!