Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol tudom egy Balzac idézet eredeti francia, és angol változatát megtalálni?
Azt nem tudom, hogy az eredetit hol találod, mert sajnos nem beszélem a franciát, de megnéztem nyers fordításban (nem tudom, mennyire helyes), és angolra is lefordítottam, talán így könnyebben megtalálod, vagy valaki más, aki jártas francia nyelvű szépirodalomban...
Je suis heureux avec vous
je suis léger avec vous
moi et moi avons un plan et un avenir avec vous
I am happy with you
I am mild with you
I and I have a plan and future with you
Bocs, de miért van két I a mondatban???
Nem úgy kellene lennie, hogy And I have a plan and future with you?
10:19-es nek!A válaszoló azt írta, nem pontos a fordítás, gondolom fordítóprogrammal fordított!Csak segíteni akart, nem tudom miért kell fi..zni???Okoska!
Kedves kérdező, bocs hogy a kérdésed alatt eltértem a tárgytól, csak idekívánkozott a véleményem.
Szóval a Követségen biztosan szívesen segítenek!Sok boldogságot kívánok!
azt írta franciául nem tud azt hittem angolul igen és hogy én tévedek mert ezt vmiért így írták...eredeti angol fordításban
miért kell nekem támadni???
Csak a franciához kerestem segítséget, az angolt magam fordítottam...
Az az "I and" csak véletlen került oda, de azt ne kérdezzétek, hogy hogyan, fogalmam sincs. Én tudtam, mit írok, így aztán föl sem tűnt a hiba... hogy
I have a plan and future with you. De lehet, h a "with you" helyett lehetne találni más kifejezést is, hiszen magyarban ez kettős értelmű. Egyfelől "közös tervünk van", másfelől "szerepelsz a terveim között"
oké, a gépem hülyült meg... most meg egy egész sort kihagyott...
tényleg úgy lenne helyes, hogy:
Semmi baj, amúgy sem a válaszolót akartam cseszegetni hanem segíteni kérdezőnek, hogy ne azt írja, ha hibás.
Hát furcsa. Végül is itt veled-et ír.Aztán gondolom eredetiben lehet nem is így van mint magyarban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!