Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány hónap elteltével lehet követelni a gyerektartást?
Van már jogerős bírósági ítélet ezek szerint. Bármikor fordulhatsz végrehajtóhoz, de általában több, 6-8 hónap után szoktak idejutni.
2011. máj. 28. 06:42
Bármikor fordulhatsz bírósághoz,visszamenőleg 6 hónapra ítélik meg a tartásdíjat. Ha nincs jövedelme,akkor az állam megelőlegezheti neked,de rajta nem biztos,hogy betudják hajtani.
2011. máj. 28. 06:42
Az állami megelőlegezés akkor jöhet szóba, ha van jogerős bírósági ítélet a tartásdíjról, legalább 6 hónapja nem történt teljesítés, a végrehajtás nem járt sikerrel és van nemleges foglalási jegyzőkönyv. Másfél hónap után nem jár.
2011. máj. 28. 06:46
birom hogy mindenki irja hogy megelölegezi a biroság,amikor én voltam másfél éve.mondta nekem a birónő a gyerektartást hagyjam,mert ebböl semmi nem lesz,akkor már 4 hónapja bejelentette magat munkanélkülire.,
2011. máj. 28. 08:18
Nem a bíróság előlegez meg, hanem a gyámhivatal. A bíróság csak megítéli a tartásdíjat, még akkor is, ha a tartásra kötelezettnek nincs jövedelme. Ilyenkor a minimálbért veszik alapul, mintha az lenne a jövedelme. Akkor is érdemes kérni a tartásdíjat, ha esély sincs rá, hogy fizesse, mert hat hónap nem fizetés és egy nem teljesült végrehajtás után kérhető az állami megelőlegezés. 3 évre adják, egyszer újra igényelhető.
2011. máj. 28. 08:39
6/7 A kérdező kommentje:
És ha másfél hónap után fizetget de nem a teljes összeget amit megítélt a bíróság??? akkor gondolom nem lehet teni semmit...vagy nem tudom ezért kérdezem.
Gyereket muszáj odaadnom ha nem fizet akkor is?
mivel amikor a gyerekem kórházban volt, akkor sem látogatta meg...persze ha a fiam úgy akarja, akkor elmehet, mert ő az első nem a pénz...hogy ne sérüljön lelkileg..csak hát mi meg nem tudunk így megélni....
A jogoknak és a kötelességeknek nincs közük egymáshoz. Attól, hogy nem fizet, még joga van látni a gyereket, sőt, ha te ezt akadályozod, akkor téged büntetnek meg.
Ha csak valamennyit fizet, az részteljesítés, a fennmaradó összeget továbbra is követelheted, de ha amit fizetett elérte, vagy meghaladja a megítélt összeg 50-át akkor nem jöhet szóba az állami megelőlegezés
2011. máj. 28. 21:35
Kapcsolódó kérdések: