Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Kihasznál? Vagy csak én látom...

Kihasznál? Vagy csak én látom ezt rosszul? Mennyi idő elteltével lehet anyagi dolgokról beszélni?

Figyelt kérdés
Párom három éve költözött hozzám . Alkalmanként bevásáról de a rezsibe nem szál bele.. A pipere szereitől kezdve a fehérneműkig ,szülei ajándékát mind én veszem meg. Már több alkalommal szóltam, hogy beszélni szeretnék vele erről de folyton elhárítja a beszélgetést. (fáradt ,álmos, tv,újságot olvas ,dolgozik.. stb)
2010. jan. 27. 10:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%

ez gáz. beszélj vele mielőbb.

gondolom van saját jövedelme így nem is érthető a dolog.

nálunk első perctől kezdve közös volt a kassza. mindent megossztottunk.

2010. jan. 27. 10:40
 2/23 anonim ***** válasza:
88%
Igen elégvalószinű!De elmondásod szerint dolgozik, és az a pénz hol van ilyenkor??Egy ismerősőm ugyanigy csinálta ő gyüjtögette számlára, lehet hogy ő is ezt teszi?Kérdezz rá nyiltan ez igy nem mehet tovább hogy élősködik rajtad!És mihamarabb véget kell vetni ennek a kapcsolatnak persze ha gyüjti számlára a pénzt akkor a fele annak a tied!Szóval csak óvatosan puhatalozd ki!Hogy le tudj rá csapni mert ha megkérdezed ugyse vallja be!!
2010. jan. 27. 10:41
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen beszélj vele. Semmi sem lehet fontosabb, mint a közös életetek. A fele rezsit neki kellene fizetni. Mi a párom szüleinél lakunk, beszállunk mindketten a rezsibe és be is szoktunk vásárolni. Szerintem ez a természetes.
2010. jan. 27. 10:44
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj vele mindenképpen. Nem jelenteném ki kategorikusan, hogy kihasznál mert lehet, hogy neki ez a normális. Hogy az eddigi kapcsolataiban is így működött ez az egész és ő úgy gondolja, úgy tanulta meg, hogy ez a normális. Mondd el neki, hogy szeretnéd, ha a költségeket megosztanátok mert neked is vannak olyan álmaid, terveid amire gyűjteni szeretnél és ez így nem megy, ha minden költségét te állod. Tegyél elé egy tervet és mondd el neki, hogy úgy gondoltad, hogy ezt és ezt a számlát a jövőben ő fizesse be és fedezze a személyes kiadásait. Szerintem már az is nagy dolog a mai világban és nagy segítség lehet neki, hogy a lakhatásért nem kell fizetnie. Ne hagyd magad lerázni, ha megint jön a kifogásokkal, akkor meg kell neki mondani, hogy ez most fontos, nem ér rá.
2010. jan. 27. 10:45
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha ffi vagy, ne vegyél neki semmit, ne adj haza lóvét.

Kezdj el "idegesítően" skót lenni.

Kapcsold le a villanyt, ha te nem vagy ott, csak ő.

Vagy megszökik, vagy észbe kap.

Ha nő vagy, ugyanez, + ne vasald ki a ruháit, ne tedd elé az ételt.

2010. jan. 27. 10:45
 6/23 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Nő vagyok és kicsit el vagyok keseredve. Közösen használjuk a dolgaimat ,lakásomat . De ami ebben a három éveben eltört ,vagy elhasználodott .. azt egyedül vettem meg . Ő nem gondolta azt ,hogy pótolja .kis dolgok :pld pohár ,tányér ,óra,szék,nagyobb értékek: ráugrott a fémkeretes ágyra ami eltörött ,leverte a csillárt, .. véletlen volt de ezekbe nem kellett volna beszálnia?

Szülei elkényeztették ,nem tanulta meg hogy kel házimunkát végezni.. így elég "suta kezű.."

Át tudom én őt formálni?

2010. jan. 27. 10:57
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Minél hamarabb vedd rá, hogy szálljon be a rezsibe!

Egyik barátnőmnél hasonló volt a helyzet: a pasija hozzá költözött két éve, de nem szállt be se kajába, se rezsibe, néha ezt azt vett a boltból. A csajszi még az alkalmazottai járulékait is fizette a pasi helyett. Most ott vannak, h szakítottak, a pasi még pénzt követel rajta!!!! A csaj kb 2,5 millát bukott bele a pasiba.

Légy észnél!

2010. jan. 27. 11:01
 8/23 anonim ***** válasza:
82%

Átnevelni nem tudod. (sajna, ez van. esetleg idővel alakul vmit.)

Úgy hallottam, mostanában ez a divat a pasiknál, a ő jövedelmük az övéké.

Ha a szép szó nem használ, folyamodj drasztikus módszerekhez. Semmit ne vegyél neki és ne tegyél kedve szerint. Ha van benne jó szándék, és nem érti, rá fog kérdezni.

Tényleg ne hagyd magad. Idővel kényelemből sem fog tenni semmit.

2010. jan. 27. 11:06
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megvenned az ő dolgait.Ez már rosszul kezdődő kapcsolatnak tűnik ,ahol az egyik jobban odafigyel a másikra.Meg kell egyezni,ha nem lehet ,végleg magára kell hagyni.Ne ragaszkodj egy ilyen emberhez,mert az élet nem biztos hogy őt kívánja neked.
2010. jan. 27. 11:11
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

a párommal miután összeköltöztünk iszonyat veszekedéseket lenyomtunk emiatt. tudom, h gáz, de be kellett látnia, hogy attól, hogy az én lakásom, még ő is tevékenyen közreműködhetne.

azóta úgy megy boltba, mint a kisangyal. a rezsit én állom, a kaját és a bulizást ő.

2010. jan. 27. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!