Szülők akik furcsa nevet adnak a gyereküknek nem tartanak tőle, hogy majd a többi gyerek vicceskedni fog a nevén?
Húgomat Napsugárnak hívják, de szerencsére a szüleinkben volt annyi, hogy csak második névnek adták egy normális mellé. A szüleim Napsunak meg Sugárnak hívják, de ellehet képzeli rajtuk kívül még hányan, illetve tesóm melyik nevét használja.
Én mindig azt mondom, hogy oké élje ki a szülő a gyerekén a kreativitását, de akkor adja meg neki egy másik "átlagos" névvel a lehetőséget, hogy később választhasson.
Nem gondolnak bele szerintem... nekem is van Napsugár ismerősöm, mindenkinek Nusi-ként mutatkozik be, évekig azt hittem, hogy Anna, míg egyszer felköszöntöttem Anna napom és kínosan mosolyogva bevallotta.
Nem örülnek neki a viselői. Tényleg az a legjobb, ha legalább kap 1 2. nevet is, ha már mindenképpen ki akarnak vele szúrni azt ilyen Zille, Csille, Gördeszka, Kazetta, Fradi stb. elvetemült nevekkel...
Nekem az ősmagyarkodó nevek sem tetszenek. Akkor, a lóháton kumiszt iszogatva biztos férfiasnak számított pl a Töhötöm... ma egész életében röhögnék. Nem 1000 évvel ezelőtt vagyunk, be kellene látni.
Ez egy általános tévhit, és a könyökömön jön ki. Nem a gyerekek vannak ezen fennakadva, hanem a kotnyeles felnőttek. A gyerekek egy egyszerű Gergőt vagy Annát is tudnak csúfolni, ha akarnak, ehhez nem kell furcsa név.
Minden eddigi ismerősöm, aki különleges nevet viselt, szerette, és senki sem csúfolta miatta. Persze itt most nem Luszeszíta és társaira kell gondolni.
Nekem pl. nem mániám a régi magyar keresztnevek, de egyszer rábukkantam egy magyar férfinévre (egy neten kommentelő srácot hívtak így), amibe beleszerettem, férjem, mikor említettem neki, úgyszintén. Egyszer fiút szeretnénk, és senki nem fog eltántorítani tőle, hogy ezt a nevet kapja, és pont letojom, mit mondanak mások. Ha furcsán hangzik, ha nem, majd megszokják.
Nem azért akarok ilyen nevet adni, hogy ettől legyen különleges. Egyszerűen megtetszett a név, és ha leendő kisfiunkra gondolunk, csak ekképp beszélünk róla. :)
"A most született Zselykék pedig majd Viktóriának meg Annának nevezik a gyereküket, mert akkor az lesz a ritka."
Hogy lenne már majd ritka a ma született Zselykék idejében az Anna, mikor hosszú évek óta elsők közt van ez a névadásban?
Varnus Xavér orgonaművész egy interjúban elmondta, hogy iskolás társai Szarvérnek gúnyolták.
Szóval, csak óvatosan az egyénieskedő nevekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!