Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A magyarok 90%-a paraszt...

A magyarok 90%-a paraszt családból származik?

Figyelt kérdés
2014. aug. 29. 15:02
1 2 3
 21/25 Juliusz48 ***** válasza:
Nem írtad, hogy milyen időtávra gondolsz. Azom kívül mivelcsak az anya biztos. bármilyen ősöd lehetett. Az ország népességét az elmúlt 1000 évben minimum 3x újratelepítették. lehet válogatni az ősökben néphez valláshoz szakmához kapcsolódóan, mivel mi igazán nyelvünkben vagyunk magyarok. Ez pedig csodával határos, mert a nyelvünk, a környező népekétől merőben eltérő, és a betelepitettek, még is hajlandőak voltak átvenni.
2014. szept. 3. 14:27
 22/25 mustafa33 ***** válasza:
Ha statisztikát vagy szociológiát tanulsz, ezt a kérdést ilyenformán áttfogalmazva: - a mai magyar népesség származás aránya elődei társadalmi rétegződése alapján. Ezt komolyan kidolgozva és elemezve ledoktorálhatsz.
2014. szept. 4. 22:04
 23/25 tiborunk válasza:
Juliusz48 írja:"Az ország népességét az elmúlt 1000 évben minimum 3x újratelepítették, mi igazán nyelvünkben vagyunk magyarok." Szeretném helyesbíteni amit közölt, mivel valaha én is bedőltem ennek a maszatolásnak. A tatárdúlás pusztítását 20-30% közé teszik a kutatók. A török-német-magyar háború pusztításáról és az újratelepített vidékekről szintén pontos adataink vannak. Főleg szlovákok szeretnék elhitetni velünk hogy Álmos és Árpád népe is csak valami jelentéktelen töredék volt, a szlávok ősei álltak be magyarnak így keletkezett a magyarok országa. Nevetséges. A kérdésre az én válaszom hogy a paraszt (földműves) az alap emberi foglalkozás aki a természetet ismeri tudja használni a maga és a családja fenntartására. Ő egyrészt földműves, állattartó, iparos, vadász és katona is volt. A nemességet volt aki említette, szerintem a török időkben leszerepeltek, annak a rendszernek óriási hibája volt a jog örökölhetősége (a fiú vagy unoka ritkán válik az őseihez hasonlóan kiválóvá), ők váltak a fejlődés gátjaivá, de őseik nekik is parasztok voltak, úgymint bármely nemzetnek , nem 90 hanem 100%-ban.
2014. szept. 10. 10:01
 24/25 tiborunk válasza:

Kérdéses mennyire menjünk vissza az időben?

Mert ha csak 2-3 nemzedéknyit mondjuk a 19.sz.-ig akkor így igaz , a 17-18. sz. európában a polgárosodást hozta nálunk a háborús pusztulást tehát nem fejlődhetett ki széles, iparos polgári réteg (a parasztságból).

Még a nobilissimusukhoz visszatérve az elszegényedett kiválóságaink bizony-bizony kiváló parasztokká váltak. Lásd még a hajdúk székelyek jász-kun kerületek, akik kiváló parasztok voltak néhány kiváltsággal.

2014. szept. 10. 10:41
 25/25 anonim válasza:
Az én családom nemesi családból származik, de nagyon is dolgos emberek voltak a rokonaim. Amúgy nagyon hülye kérdés volt.
2014. nov. 7. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!