Különböző esélyekkel, vagy egyenlően indul két gyerek akkor ha egyik gazdak, másik csóró családból származik?
Úgy értem, hogy mire felnőnek ez mennyire alapozza meg a gyerekkorukban berögzülteket amikihatna a további életükre, tehát egyformán lehet mindkettő attól még sikeres, esetleg vezető beosztású, ügyes, okos, talpraesett?
pl a csóró nem tud fejlesztő játékokat venni, nem viszi a gyereket félévente a Balcsira, nem lesz Micimackós képekkel tele mindig a tortája, szóval minden kissé "laposabb"
"nem viszi a gyereket félévente a Balcsira, nem lesz Micimackós képekkel tele mindig a tortája, szóval minden kissé "laposabb"
ezek még nem számítanak. De pl. nyelvtanulásnál nem mindegy, hogyha csak egy nyelvkönyvre vagy egy külföldi anyanyelvi környezetben tartott tanfolyamra van pénze az embernek. És ez rengeteg dologra elmondható.
Ha TÉNYLEG gazdag családból van a gyerek akkor van más különbség is. Mégpedig mentalitás és napi kommunikáció terén. A gazdag családoknál sokszor téma az asztalnál ülve a pénz. A gyerek tisztába jön a pénz fogalmával, hogyan kell megkeresni, mitől sikeres a sikeres ember stb...
Szegény családoknál vajon mi megy? Sóhajtozás, másra mutogatás, "nincs miből", "csórók vagyunk" stb.
Ez az igazi különbség ami totálisan más alapot ad a példában szereplő két gyerek számára.
Teljesen más esélyekkel indulnak. A gazdag gyerekeknek sokkal több lehetőségük van, mint egy csórónak. Egy szegény család nem tud megfizetni egy nyelvtanárt vagy egy jó egyetemet. A gazdag szülő meg csak kiküldi külföldre a gyereket 1 évre nyelvet tanulni...
Én sajnos ezt a saját bőrömön éreztem és érzem.
Én csóró családba születtem, kitűnő tanuló voltam végig a suliban, aztán érettségi után el kellett mennem dolgozni. Meló mellet megcsináltam a diplomámat diákhitelből, amit még ma is nyögök, de elhelyezkedni nem tudok, sőt már ott tartok, hogy letagadom a diplomámat, mert sok helyen túlképzettnek tartanak...
A középiskolában volt egy gazdag osztálytársam. Mindene megvolt, az apja minden nyáron kiküldte Amerikába nyelvet tanulni, az érettségin ugyan megbukott, de kapott egy lakást meg egy kocsit, majd apuka benyomta egy ismerős cégéhez, lényegében semmit nem csinál, de baromi jól keres... Hát ennyit tesz a pénz. 28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!