Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tegyek, én NAGYON szeretné...

Mit tegyek, én NAGYON szeretnék egy kistestvért, de a szüleim nem akarnak, mert félnek, hogy túl idősek és beteg lesz a gyerek?!

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy már van egy nagy lány testvérem, aki 17 éves, meg lenne egy fiú is aki egy évvel lenne nálam nagyobb (én 11 éves vagyok)csak sajnos meghalt amikor megszületett!Az anyukám 40 éves és az apukám 43, de én imádom a gyerekeket és nagyon szeretek velük foglalkozni, ezért aknék egy kistestvért, mert vele lehet foglalkozni (meg nagyon édes) viszont a nagy testvérrel nem nagyon van mit csinálni és az is igaz, hogy elég sokat szoktunk veszekedni! Kérlek irjatok, mert nem tudom mit csinájak annyira szeretnék egy KISTESTVÉRT!

2014. aug. 20. 19:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

[link]

Egyből ez a rész jutott az eszembe a kérdésedről.

Nem akarom hosszasan részletezni. A lényeg, hogy amikor a szülők gyereket vállalnak akkor maguknak. Mivel nekik kell felnevelni egy gyereket, teljes mértékben az ő döntésük.

Meg ha belegondolsz mekkora lelki traumát jelenthet valakinek ha rájön, a szülei nem is akarták, csak a testvére erőltette. Gondolom nem nehéz beleképzelned magad ilyen helyzetbe.

Egyébként biztos egyszerűnek tűnik a gyereknevelés de hidd el nagyon nagyon nagyon sok munka és pénz. Ha nincs meg az az anyagi és lelki háttér a gyerekneveléshez, akkor nem lehet gyereket vállalni.

És még valami. A szüleid átéltek egy halvaszülést. 12 éve volt, de akkor is megrázó és nem lehet elfelejteni.

2014. aug. 20. 20:21
 12/14 anonim ***** válasza:
94%

Mi az az "etyke"???

Úristen!!!

Az "egyke", mivel egy (1) gyerekről van szó, testvér nélkül.

Etyház, mi? -.-

2014. aug. 20. 20:58
 13/14 anonim ***** válasza:
76%

Ne haragudj, de ez nem a Te döntésed, maximum figyelembe veszik a szüleid a véleményedet, de a végső szó az övék és azt tudomásul kell venned.

11 évesen nem igazán tudod még átlátni, hogy mekkora felelősség a szüleidnek még egy gyerek, főleg ilyen idősen. Mert az, hogy cuki, meg aranyos, az egy dolog, de egy gyerek nem csak ennyiből áll. De ez nem a Te hibád, nem is kell, hogy ezekről fogalmad legyen, de ezért ne is erőltesd.

Ha ennyire szeretnél gyerekekkel foglalkozni, akkor szerintem jelentkezz valamelyik bölcsibe önkéntesnek, hátha megengedik, hogy segíts szabadidődben. Vagy ha egy picit nagyobb leszel, akkor elkezdhetsz bébicsőszködni is. Tanulj óvónőnek, védőnőnek, csecsemőgondozónak, ezek mind ilyen szakmák. Amikor meg majd felnőtt leszel, akkor majd lehet sajátod is.

2014. aug. 20. 21:16
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
Várj 2-3 évet, és csinálhatsz sajátot. Anyukád nem biztos hogy örülni fog neki, de nevelni ő fogja. Tudod a kistestvér nem csak annyiból áll, hogy szeretgetjük, naponta ötször ki kell vakarni a híg fosból is...
2014. szept. 11. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!