Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tegyek, én NAGYON szeretné...

Mit tegyek, én NAGYON szeretnék egy kistestvért, de a szüleim nem akarnak, mert félnek, hogy túl idősek és beteg lesz a gyerek?!

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy már van egy nagy lány testvérem, aki 17 éves, meg lenne egy fiú is aki egy évvel lenne nálam nagyobb (én 11 éves vagyok)csak sajnos meghalt amikor megszületett!Az anyukám 40 éves és az apukám 43, de én imádom a gyerekeket és nagyon szeretek velük foglalkozni, ezért aknék egy kistestvért, mert vele lehet foglalkozni (meg nagyon édes) viszont a nagy testvérrel nem nagyon van mit csinálni és az is igaz, hogy elég sokat szoktunk veszekedni! Kérlek irjatok, mert nem tudom mit csinájak annyira szeretnék egy KISTESTVÉRT!

2014. aug. 20. 19:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Ne a szüleidet verd anyagi, fizikai és lelki teherbe a te gyerekmániád miatt. Várj pár évet, és szülj magadnak.
2014. aug. 20. 19:22
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
43 évesen én sem csinálnék már gyereket.
2014. aug. 20. 19:24
 3/14 anonim válasza:
97%

Én is éreztem így, amikor ennyi idős voltam (két nagyobb testvérem van, szóval harmadik gyerek vagyok). Gondolj abba bele, hogy a szüleid valószínűleg már nem szeretnének gyereket és a te kistesó utáni vágyad is átmeneti, hiszen lassan jön a kamaszkor és kifele tekintesz majd otthonról. Kistesód akkor lenne 3-4éves, akkor is szívesen jönnél-mennél vele (oviba, játszótérre), amikor 14-15évesen más dolgok (és nagyobb szabadság) érdekelne? Ráadásul egy gyerek nem kiskutya, akit pórázon lehet vezetni és jutalomfalatkát adni. Nagy felelősség a szüleidnek, nem pedig Neked így ez az ő döntésük.

Ha később is nagyon szereted a gyerekeket, vállalsz majd sajátot vagy olyan szakmát válassz, ahol gyerekekkel lehet foglalkozni (pl. óvodapedagógus).

2014. aug. 20. 19:28
 4/14 anonim ***** válasza:
44%
A világ etyke gyerekei, vagy olyan akinek csak nagytesója van (elöbbi én, utóbbi te) testvére vágyik. De ez sajnos nem a mi dolgunk, ne nyaggasd őket ezzel, ha nem, hát nem.
2014. aug. 20. 19:29
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Esetleg unokatestvért nem tudnál nagyobb eséllyel "csináltatni"?:)

Vagy a közelben, szomszédban nincsenek kisgyerekek, akikkel együtt tudod tölteni az időt?

2014. aug. 20. 19:31
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

de cuki ez inkáb fordítva szokott lenni

ezt nem tudod ráerőltetni a szüleidre

esetleg a környezetedben nincs kisebb baba vagy gyerek akivel foglalkozhatnál?

2014. aug. 20. 19:32
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Kérj inkább egy kiskutyát...
2014. aug. 20. 19:34
 8/14 anonim ***** válasza:
93%
A kistestvér nem egy játékszer az idősebbnek, hanem egy elköteleződés a szülők részéről, mint az eddigi két gyerek is. Próbáltál már gyereket nevelni? :) Nem csak a babázásról szól, hanem anyagi és időbeli lemondásról.
2014. aug. 20. 19:43
 9/14 anonim ***** válasza:
94%
Tudod a kistestvéred sem lesz mindig kisbaba, nem lesz mindig édes kisgyerek, akivel el lehet játszani. És akkor mi lesz? kérsz majd megint egyet, hogy legyen még egy kisbaba, mert olyan édes?
2014. aug. 20. 19:43
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

Hmmm

Aztán ha anyád hallgatna rád, és mégis szülne egy kistesót akkor meg azért írnál kérdést, hogy milyenek a szüleid, hogy te itt vagy 16 évesen, nem mehetsz át a barátodhoz aludni, mert vigyáznod kell a 4 éves öcsédre aki egy igazi kisördög..

Szerintem ne erőltesd a tesó témát. Úgyse lesz...

2014. aug. 20. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!