Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy tudhatom meg, hogy hol...

Hogy tudhatom meg, hogy hol lakik, mivel foglalkozik? Egyáltalán, hogy él-e még? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok.1 napos koromban elhagyott a vérszerinti anyám(ott hagyott a kórházban.)Máig sem tudom,hogy miért.Nagyon szeretném őt megismerni vagy legalább ránézni mondjuk az adatlapjára,megnézni a képeken!Tudom,hogy Nagy Erikának hívják,Mosonmagyaróváron lakott,de felment Pestre engem szülni.Kerestem őt Iwiwen,myvipen,de nem voltam benne biztos,hogy ő az!18 éves koromig nem akarok várni,míg meg lesz a jogsim,meg míg kiadja a GYIVI(vagy micsoda) az adatait nekem,hanem ÉN MÁR MOST MEGAKAROM TUDNI,HOGY MÉGIS KI Ő!?egyszer anyám(aki örökbefogadott),mondta nekem,hogy most 32 éves.Ezek az infók számomra nem árulnak el SEMMIT!Nekem képek kellenek,tudni akarom,hogy nézett ki.Mert fáj a bizonytalanság..ha az ember nem tudja az eredetét meghatározni..vagy hogy egyáltalán kiben lakott 9 hónapon keresztül..ha valaki ismer hasonló adatokkal rendelkező nőt,aki nem élt túl jó életet(alkohol fogyasztás.),az kérem írjon,akár irhat privátban is,vagy legalább VÁLASZT A KÉRDÉSEMRE!!Kíváncsi vagyok!Volt egyszer ugyanis,hogy azt álmodtam,hogy egy kocsiban vagyok(felülnézetből láttam mindent),aztán később láttam egy terhes anyát a kocsiban..és alulnézetből pedig a Budapest feliratot egy zöld táblán..meg a férfi kezét is a kormányon!Ez elég furcsa,nem?És azt is szeretném megtudni,hogy MOST MI VAN VELE??
2009. nov. 21. 21:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Megértem, hogy kíváncsi vagy a gyökereidre. Egy dolgot viszont ne feledj el, az édesanyádat ismered. Csupán azt a nőt keresed, aki 13 évvel ezelőtt megszült téged. Ő akkor nem sokkal volt idősebb, mint te most.

Kérlek, éld bele magad kicsit az anyukád helyébe! Gondolj arra, milyen szeretettel ápolt amikor beteg voltál, vagy arra milyen volt vele nyaralni amikor még kisgyerek voltál, stb.

Ne feledd el, hogy ők saját gyermekükként szeretnek téged már 13 éve.

Éld bele kicsit magad az ő helyükbe. Valószínűleg félnek ettől a szituációtól, mert féltenek téged egy nagy csalódástól, és attól is félnek, hogy el akarod dobni őket.

Pedig ők a te szüleid. Nem az ő génjeiket örökölted, de egy sokkal fontosabb dolgot kaptál. Ők tanítottak mindenre, amit most tudsz. Tőlük tanultál, járni, beszélni, tőlük tudod mi helyes, és mi nem a világban.

Tehát kérlek, ne bántsd őket!

A kereséshez pedig sok sikert!

Üdv

2009. nov. 21. 22:14
 22/39 A kérdező kommentje:
Persze,persze..sokan írták már ezt.De én mégis kiváncsi vagyok..és szeretném legalább őt megtalálni..DE ELÉG LENNE ANNYI,HOGY TUDJAM,HOGY ÉL-E VAGY NEM!MÁR AZ IS MEGNYUGTATNA!!!^^ és ezzel csak nem bántanám meg az örökbefogadóimat!!apámat már nem tudom szeretni,anyámat viszont még igen..ő nem vesztene el érzelmileg sem és jogilag meg pláne,nem..
2009. nov. 21. 22:14
 23/39 A kérdező kommentje:
Amúgy 9 hónapos koromban érkeztem ide a lakhelyemre és azt hiszem igazából 1998-ban váltam az ő gyermekükké(vagyis igazából addig nevelőszülő-gyermek viszonyban voltunk)..de az az ember aki az örökbefogadásomat intézte..meghalt:(:(pedig a szülésszel is szeretnék beszélni,azt sem tudom ki az,aki meg az örökbefogadást intézte azzal meg pláne szeretnék beszélni..hogyha nem tud lemondani egy anya levélben a gyerekéről,akkor miért adják örökbe a gyereket??EZ NEM TÖRVÉNYES,VAGY MÉGIS?
2009. nov. 21. 22:24
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Azért gondolj arra is,ha megtalálod Te mennyire leszel csalódott? Ha egy elzüllött,alkoholistát találsz,akkor mit teszel?Az is lehet,hogy akkor ő fog követelőzni a szüleidtől.Ismertem egy örökbefogadott gyereket,aki megkereste az anyját.A gyerek jó körülmények között élt,az anyjának se lakása,se munkája és alkoholista volt.Amikor a lánya megkereste,naponta ment hozzájuk ételért,innivalóra kért pénzt,oda is akart költözni stb.Az egész családnak pokollá tette az életét.Nagyon nehezen tudtak tőle megszabadulni.A kislány megbánta,hogy megkereste az anyját,és szégyelte magát miatta.

Nem azt mondom,hogy te is így jársz,de ez is lehet belőle.

2009. nov. 21. 22:25
 25/39 A kérdező kommentje:
Ha egy lezüllött alkoholistát találnék(márpedig biztos így lenne) akkor valószínűleg az történne,hogy beszélgetnék vele jó sokat,aztán meg ott hagynám,ahol él..csak tudnám,hogy kiő..mindegy ki..csak egyszer beszéljek vele,vagy tudjam hogy él...istenem,de jó volna!
2009. nov. 21. 22:29
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Te több dolgot is rosszul tudsz...

Pl.: 1995-ben már volt nyílt örökbefogadás, akkor már működött a Bölcső Alapítvány! Ezt biztosan tudom, mert 1994-ben hozzájuk fordultam, én is szerettem volna örökbefogadni, mert akkor a hivatalos GYIVI-től való örökbefogadás nagyon körülményesnek tűnt...

Aztán én mégis a GYIVI-től fogadtam örökbe, tehát pontosan tudom a hivatalos eljárás menetét!!!

1.) Az örökbefogadó szüleid semmit nem tudnak a vérszerinti szüleidről, a hivatalos papírokon sem szerepel több információ, mint amit az anyukád (a mostani!) elmondott neked.

Azért nincs több infó, mert ez "titkos örökbefogadás", tehát a törvény védi az örökbefogadó szülőket is, a vérszerintieket is...

2.) Ha téged a vérszerinti anyukád 1 naposan elhagyott és utána pár hónapon belül örökbeadtak a jelenlegi szüleidnek, akkor az azt jelenti, hogy a vérszerinti anyád papíron is lemondott rólad!!!

Ha nincs lemondó nyilatkozat és a szülőanyát nem tudják megtalálni akkor minimum 1 évig nem adhatják örökbe a gyereket, mert addig előkerülhet...

3.) A Gyámhivatal CSAK 18 éves korod után enged betekintést az irataidba, előbb nem!!!

Még a mostani szüleid sem tudhatnak meg többet, 18 éves korod után meg te kérvényezheted ezt a betekintést.

4.) Ha 18 éves korod után betekinthetsz az irataidba, akkor sem fogod megtudni a vérszerinti anyukád jelenlegi lakcímét, mert (ha tudja is a Gyámhivatal), előbb az előzetes engedélye kell, hogy megkeresheted...

De nagy a valószínűsége, hogy a jelenlegi címét nem tudják, így megkeresni sem tudják neked...

5.) Ha téged a vérszerinti anyukád elhagyott 1 napos korodban, akkor nem lehetnek róla emlékképeid...

Azok az emlékképeid maximum a jelenlegi szüleidről lehetnek!

==================

Kérlek, gondolj bele...

A jelenlegi szüleid szívből, nagyon szeretnek téged, a sajátjukként nevelnek és vigyáznak rád...

Gondolj bele, milyen rosszul esik a szüleidnek, hogy most te egy olyan nőt keresel, aki 1 percig sem törődött veled, otthagyott valahol, mint egy csomagot...

A jelenlegi szüleid viszont pici korod óta gondoznak, szeretgetnek, vigyáznak rád, ápoltak, ha beteg voltál, aggódnak érted most is minden percben!!!

Ők voltak, akik szó nélkül lemondtak ÉRTED sok mindenről, nem az a nő, aki kipottyantott és azóta sem törődik veled.

Tényleg, ezt érdemlik a jelenlegi (a valódi!) szüleid?!

Én 2 gyereket fogadtam örökbe, nem tudom leírni neked, mennyire szeretem őket, ők a mindeneim!!!

Pici koruktól tudják, hogy örökbefogadtuk őket, de ők nagyon jól tudják, hogy aki valóban szereti őket és akire mindig számíthatnak, az nem a vérszerinti anyjuk (aki elhagyta őket), hanem az, aki felnevelte őket és mindenről lemond, hogy nekik minél jobb lehessen az életük!...

A kislányom már 19 éves, szinte naponta elmondja : anyu, olyan jó, hogy hozzátok kerültünk! Mi lett volna velünk, ha ti nem jöttök értünk?!... Milyen nagyon szerencsések vagyunk!...

Nem az a fontos, hogy kinek a hasában voltál 9 hónapig, hanem az, hol éltél az elmúlt 13 év alatt!

Azoknak az embereknek köszönhetsz mindent, akik megtanítottak járni, enni, beszélni, viselkedni...

Itt van a családod, a rokonaid, a szobád, az emlékeid!

A vérszerinti anyádhoz semmi nem fűz, már a neved sem!!!

Gondolj abba is bele : a vérszerinti anyád (ilyen vagy olyan okból, már úgyis mindegy), lemondott rólad, azóta éli a maga életét...

A te nyílt kereséseddel felborítanád a mostani életét, családját?!... 8-o

Ilyet nem csinálhatsz!!!... (Ezzel az egész nyílt kereséssel, hogy kiírod a netre a nevét, a jelenlegi szüleidet is nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatod!)

Gondolkozz légyszíves!!!

2009. nov. 21. 22:40
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Tévedésben vagy azzal is, ha azt hiszed, hogy mindenki fenn van az iwiw-en...

Nagyon sokan nem iwiw-eznek, sőt még többen egyáltalán nem is számítógépeznek!!!

Olyan is lehetséges, hogy az eltelt idő alatt a vérszerinti anyád férjhez ment és már a férjezett nevén szerepel (pl. Varga Dezsőné)...

Olyan is lehetséges, hogy külföldre ment...

Az sem lehetetlen, hogy csak szülni jött Mo-ra (vannak ilyenek is!) és utána hazautazott valahová...

Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy csak egy kitalált nevet adtak neki, mert a valódi nevét nem is tudták! (Ha pl. betett egy kórházi inkubátorba, akkor fogalmuk sincs, ki a szülőanya.)

2009. nov. 21. 22:54
 28/39 A kérdező kommentje:
Tudom ezeket a GYIVI-s dolgokat..a Nagy Erikát meg láttam lapokon leírni..másrészt meg nem írhatod,hogy M.O.-ra csak szülni jött és hazament külföldre-mikor világosan ott áll az irásomban h VOLT MOSONMAGYARÓVÁRI LAKOS!!Nem áll név,ezt biztosan tudom!!BIZTOSAN!!És ez az,amibe kapaszkodni merek..igen,te is egy anyuka vagy a sok közül,aki örökbefogadott és szereti a gyermekét,a gyermeek is őt..ITT NEM ARRÓL VAN SZÓ H ÉN EGY HÁLÁTLAN GYEREK VAGYOK ÉS MOST AZ A LEGNAGYOBB VÁGYAM H MEGTALÁLJAM:hanem az,hogy tudjam,hogy él..ÉS AZ,HOGY A TE GYEREKEDNEK MILYEN GONDOLKODÁSA VAN,az az én gondolkodásomhoz nem fűződik.Másrészt anyámat nem sértettem meg semmivel,ugyanugy szeretem,mintha az igazi lenne..csak hiányzik valami az életemből,és azt hiszem,hogy itt a titok kulcsa:a bizonyíték arról,hogy KI VAGYOK..kérdezhetném,hogy KI VAGYOK??
2009. nov. 21. 23:25
 29/39 anonim ***** válasza:
91%

Teljes mértékben megértelek, de az anyukádat is, mert félt.

Akármennyire is borzasztóan hangzik, az a nő nem akart téged. Vagy nem tudott felnevelni. Mindenesetre nyugodj meg, és addig, míg nem töltöd be a 18-at várj.

Egyébként meg keresd meg Joshit! :D

2009. nov. 22. 13:00
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Hat nem tudom, hogy a Bolcso Alapitvanynal erdeklodtel-e mar? Ok nagyon tisztaban vannak a jogokkal ilyen orokbefogadassal kapcsolatban. Biztosan tudnanak valamiben segiteni, nem gondoltad meg?

Amugy nagyon aranyosan irsz, es en teljes mertekben megertelek. Biztosan en is es az osszes tobbi ember is nagyon kivancsi lenne, hogy KI VAGYOK EN? Csak hogy a szavaiddal eljek.

Csak nem mindenki all neki keresni a szulo anyjat. Sokakat erdekel, de nem tesznek erte semmit, nem erdekli oket annyira a dolog. Talan ok legbelul nagyon mergesek is a szulo anyjukra.

Amugy te mit erzel a szulo anyad irant? Te haragszol ra? Te merges vagy ra, vagy milyen erzelmeid vannak feleje? Mit gondolsz rola, eliteled ot?

Akik felneveltek tegedet, nagyon de nagyon becsuld meg oket!!! Azt irod apukad nem olyan jo hozzad, viszont anyukad szeret teged. Ugy szeret gondolom, mintha o szult volna meg tegedet. Nagyon szeresd te is ot, es nagyon halas legyel azert a sorsnak, hogy ok rad talaltak.

Tudod, sokkal rosszabb eleted lehetne, pl. maradtal volna az alkoholista szulo anyukaddal pokoli korulmenyek kozott, vagy nevelo intezetben eltel volna. A nevelo intezet az, amitol mindenki menekul.

En nagyon becsulom az orokbe fogado szuleidet, es kerlek nagyon szeresd oket!!!

Teljes mertekben megertem viszont a lelkedet, hogy tudni akarod, hogy ki hozott a vilagra. Megertelek teljesen. Azert ne tedd magadat tonkre ezzel kapcsolatban, ne ez legyen a fo temad, es foleg ne keserisd meg a szereto szuleid mindennapjait ezzel!

Majd irjal megint, ha lesz idod!

2009. nov. 22. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!