Balog név hallatán kinek mi jut az eszébe? (többi lent)
Zavar, hogy Balog a vezetéknevem, azt érzem, hogy sokan etnikumnak(cig..) gondolnak a nevem hallatán ez engem zavar.(közbe egyáltalán nem vagyok az..)
Azon gondolkoztam, hogy felveszem édesanyám vezetéknevét a Sebjan.. vezetéknevet, ki mit gondolt erről ?
Könyvelőnek tanulok, ebből kifolyólag én úgy gondolom, hogy ha csak a nevemet hallják/látják akkor nem lesz kétes gondolatai.
A Balog egyáltalán nem cigány név.
Nekem speciel egy mese jut eszembe, a Csili Csala bácsi, abból is a rossz kisfiú, a Balog Gyuszika.
Egy rossz kis gyerek volt, aki mindig bajba került, és mindig a Csili Csala bácsi a varázsló segített neki.
A Gyuszi ha bajban volt elmormogta, hogy píri a parádé Csili csalamádé hipp és hopp. És már is megjelent a varázsló.
Nekem a nagynéném férje jut eszembe, még véletlenül sem cigány volt szegény (már eltávozott), hanem diplomás ügyvéd.
Szerintem nem kisebbségi név, de még ha az is, kit érdekel? Felőlem lehet Lakatos Gáspár is az adott könyvelő, és mellé még valóban cigány is, ha a munkáját jól végzi. Más engem nem érdekel.
Hát cigány nemesek nem voltak ☺.
A nemesi összeírásokban minden vármegyében találunk Baloghokat.
Például a Balogh - Semjén nemzettség a honfoglaló magyar nemzetségek egyike.
# 6/6!
Dehogynem!
Egy biztos volt: Jókai Szaffi-ja, a Cigány báró. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!