A barátom anyukája meghalt egy éve már. Mi 4hónapja vagyunk együtt. Mivel öt nagyon megviselte ez amit meg is értek gyakran eszébe jut és én nem tudok hogy reagálni erre. Hogy vigasztaljam?
Ne akard, hogy elfelejtse, hiszen az sosem fog sikerülni. Valamiért elhúzódott a gyásza, aminek egyik oka lehet valószínűleg, hogy ahogy az apjával, úgy az anyjával sem volt felhőtlen a kapcsolata, és az apjával most sem rendeződött a családi élet.
Mivel nem írtál kort, nehéz konkrétat mondani, de éppen beszélni kellene a dolgokról, és segíts neki rájönni, mi segítene túljutni a gyászon. Vannak hasznos könyvek is ezzel kapcsolatban, pl. [link]
Hát miért akarod hogy elfelejtse? Te el tudnád felejteni az Anyukádat?
Csak legyél ott vele, amikor szomorú, és amúgy is ott vagy. Többet nem tudsz tenni, és nem is szabad.
bizonyára neked még nem halt meg senkid, akit ennyire szerettél.
nekem a nagyszüleim haltak meg 5 éve, és igaz, a fájdalom enyhül, már nem sírok, ha róluk beszélek, de nagyon hiányoznak. nekem sokat segített, ha mesélhettem róluk, így könnyebb volt megértenie a barátaimnak, páromnak, h mennyire jó emberek voltak, és mennyire szerettem őket.
állj mellette, ha beszél az anyukájáról hallgasd, és öleld meg.
ne érzékeltesd vele, h ez neked teher. sőt, próbáld átfordítani a gondolkodásodat. hiszen a párja vagy, a hozzá legközelebb álló ember, szóval a nehéz időkben is ugyanúgy mellette kell állnod. hidd el, neki a legnehezebb ez az egész.
És jár Hozzátok?
Van Nálatok pótmamája?:)
Otthon kije van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!