A párom az anyja nevét akarja adni a kislányunknak (Julianna). Hogy győzzem meg, hogy ne ez legyen a gyerek neve?
Mond meg neki, hogy ketten kell döntenetek a gyerek nevéről.
Ha még is nagyon ragaszkodik a Juliannához, akkor legyen 2 neve, és te is adhatsz neki egy olyan nevet, ami neked tetszik.
Az én nővérem is megkapta a nagymamánk nevét mint Julianna, de csak a második neve lett. Így a nővérem Linda Julianna nevet viseli..
Én meg az apai nagymamám nevét kaptam, hál istenek csak második névként így az én nevem Laura Amália lett..
Köss kompromisszumot.
Mond meg a férjednek, hogy a második név lehet Julianna az első olyan legyen ami mindkettőtöknek tetszik..
Én beleszólásnak veszem, ha kényszerből kell akár második névként is adni a nagyszülők által kért nevet. Ilyen alapon a másik nagyszülő is kérheti az ő nevét.
Azt is butaságnak tartom, hogy azt mond a párodnak, hogy a Julianna név neked nem tettszik. Ezzel megsértenéd az édesanyját, és a párodat is.
Egyszerűen ragaszkodj ahhoz, hogy a gyerek nevét közösen válasszátok ki, mégpedig egyik nagyszülőt sem megsértve, mert nem az ő nevét adtátok a babának.
Ezernyi más név van. próbálkozzatok a fiú vezetéknevéhez rímmeló nevekkel. Mondjátok ki, ízlelgessétek a neveket, és kialakul a megfelelő. Így egyik nagyszülő sem lehet megsértve. Azt azért indoknak feldobhatod, hogy azért nem választod az egyik nagyszülő nevét sem, mert akkor a másik érezhetné magát rosszul emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!