Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A párom az anyja nevét akarja...

A párom az anyja nevét akarja adni a kislányunknak (Julianna). Hogy győzzem meg, hogy ne ez legyen a gyerek neve?

Figyelt kérdés
2013. aug. 18. 16:27
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
85%
Te is döntöd el, mi legyen a gyerek neve. Szóval az engedélyed nélkül nem lehet az...
2013. aug. 18. 16:53
 12/34 anonim ***** válasza:
78%

Mond meg neki, hogy ketten kell döntenetek a gyerek nevéről.

Ha még is nagyon ragaszkodik a Juliannához, akkor legyen 2 neve, és te is adhatsz neki egy olyan nevet, ami neked tetszik.

2013. aug. 18. 16:59
 13/34 anonim ***** válasza:
70%
Neked milyen nevek tetszenek?
2013. aug. 18. 17:04
 14/34 anonim ***** válasza:
25%
Nem kell meggyőzni nem az ő feladata nevet találni, max javasolhat amit a szülők vagy elfogadnak vagy nem.
2013. aug. 18. 17:25
 15/34 anonim ***** válasza:
39%

Az én nővérem is megkapta a nagymamánk nevét mint Julianna, de csak a második neve lett. Így a nővérem Linda Julianna nevet viseli..

Én meg az apai nagymamám nevét kaptam, hál istenek csak második névként így az én nevem Laura Amália lett..

Köss kompromisszumot.

Mond meg a férjednek, hogy a második név lehet Julianna az első olyan legyen ami mindkettőtöknek tetszik..

2013. aug. 18. 17:27
 16/34 mustafa33 ***** válasza:
0%
úgy, hogy egyszerűen magyarázd meg neki mi a kifogásod ez ellen a (egyébbként nagyon szép) név ellen.
2013. aug. 18. 21:52
 17/34 anonim ***** válasza:
52%
Köss vele kompromisszumot. adjatok két nevet a gyermeknek. Legyen az első a Te általad választott, a második legyen Julianna. ami amúgy valóban gyönyörű név. Nem a Júlia és Anna összetétele, hanem a Julianus férfinév női változata.
2013. aug. 19. 00:28
 18/34 mustafa33 ***** válasza:
0%
A Julianna nemes hangzású név és minden vezetéknévhez illik. Legyen az magyar, német, szláv, arisztokrata vagy egyszerű. (példák Harsányi Julianna, Julianna von Roedl, Goldschmidt Julianna, Julianna Rakovska, Brázda Julianna, Petrovics Julianna, Andrássy Julianna, Gerencsér Julianna, Lakatos Julianna, Kovács Julianna, ...)
2013. aug. 19. 02:40
 19/34 anonim ***** válasza:
52%
Én is csak azt javaslom ,hogyha ragaszkodik hozzá a párod 2. névként adjátok . Egyébként sosem értettem miért elvárás egyeseknél ,hogy a gyerek vigye tovább a szülők,nagyszülők keresztnevét . Nekem nem ez jelenti a szeretetet a tiszteletet ....az "ősök " iránt Az a gyerek egy új élet .(Egyébként nekem nem tetszik ez a név ,biztos nem adnám ,de ez már az én privát véleményem .)
2013. aug. 19. 06:05
 20/34 anonim ***** válasza:
69%

Én beleszólásnak veszem, ha kényszerből kell akár második névként is adni a nagyszülők által kért nevet. Ilyen alapon a másik nagyszülő is kérheti az ő nevét.

Azt is butaságnak tartom, hogy azt mond a párodnak, hogy a Julianna név neked nem tettszik. Ezzel megsértenéd az édesanyját, és a párodat is.

Egyszerűen ragaszkodj ahhoz, hogy a gyerek nevét közösen válasszátok ki, mégpedig egyik nagyszülőt sem megsértve, mert nem az ő nevét adtátok a babának.

Ezernyi más név van. próbálkozzatok a fiú vezetéknevéhez rímmeló nevekkel. Mondjátok ki, ízlelgessétek a neveket, és kialakul a megfelelő. Így egyik nagyszülő sem lehet megsértve. Azt azért indoknak feldobhatod, hogy azért nem választod az egyik nagyszülő nevét sem, mert akkor a másik érezhetné magát rosszul emiatt.

2013. aug. 19. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!