Hány évesen alapítottál családot? Mikor számít későnek?
Egyre több huszonéves barátnőmnek születik babája, és kezdek elbizonytalanodni. A többségük már több éves párkapcsolatban él és vagy már megszületett vagy a közeljövőben tervezik a gyereket. A többségüknek sikerült önálló albit szerezni a párjával de van amelyik szó szerint az utcára vállalja, mert max a szüleihez mehet haza mivel a pasija kidobta meló és pénz nélkül.
Kezdek bepánikolni, hogy lemaradok tőlük. Nekem nincs párkapcsolatom sem lakásom ahová vállalhatnék gyereket. Igaz, én tovább tanultam, ezért sincs még munkám, de a párkapcsolatot nem tudom minek a számlájára írni, valahogy még nem jött össze az igazi...
Én már mindig csak az ismerőseim babáival fogok játszani? Mit csináljak hogy ne féljek ennyire hogy nekem sose lesz családom? :S Vagy ők valamit jobban csinálnak mint én?
Mind 23-25 év közöttiek vagyunk.
jéézusom, ne pánikolj már, semmiről nem vagy lemaradva. szted az a felelős anya, aki ilyen háttérrel szül? ennyi idősen?
mondjuk én sosem akartam fiatalon gyereket vállalni, mert ráérek később is, illetve a környezetemben azt látom, h aki túl korán vállalta annak más területen nem annyira jött össze az élet. ellenben aki később, érettebb fejjel, az sokkal másképpen állt hozzá, a gyerekeik is sikeresebbek, tanultabbak mint a 20onéves anyukák gyerekei.
pont ezért csak 30 körülre tervezem az ilyen lépéseket. van egy fantasztikus párom, aki nem siettet, most még élvezzük a fiatal éveket, utazgatunk, karriert építünk, félreteszünk a későbbi tervekre.
ne másokhoz mérd magad, haladj a saját tempódban. akkor szülj, amikor minden szempontból érettnek érzed magad a nagy feladatra. mert a gyereknevelés nem tréfa, szerintem fel kell rá készülni.
nem is értem miért kampányolnak ennyire a fiatalon anyává válás mellett...
talán eü. szempontból jobb, de más érvet nekem még eddig a gyakorlatban nem tudtak bizonyítani.
Igyekszem nem pánikolni, csak egyrészről látom a barátaimat is, másrészről a szüleim is folyton faggatnak hogy mikor lesz már párom, mikor lesz unoka...
Mit tennétek a helyemben ha ennyire sürgetne benneteket a környezetetek? :S
Szinte nincs is olyan nő, akit ne piszkálnának ezzel.
Egyik füleden be, másikon ki!
Hidd el, mindig lesz ilyen kérdés!
Ha nincs pasid, akkor azt kérdezik, mikor pasizol már be.
Ha van valakid, mikor lesz az esküvő.
Ha megvolt az esküvő, mikor jön már a baba.
Ha meglesz az első, akkor azzal fognak piszkálni, hogy mikor jön a kistesó.
Keményítsd meg magad, találj ki frappáns válaszokat!
Semmiről nem késtél még le, nagyon fiatal vagy.
28N és még gyerek nélkül, sőt (!), férj nélkül
a családnak ebbe nem sok beleszólási joga van. szerintem. nekem akárki mondhatná, hogy szüljek, rövid úton elzavarnám a fenébe. :)
illetve nem. érvekkel alátámasztom, h még nem érzem magam elég érettnek. mondj valami karrierről felelősségteljes döntésekről szóló dumát. vagy kérdezz vissza valami hasonlóan zavarbaejtőt :P
"de van amelyik szó szerint az utcára vállalja, mert max a szüleihez mehet haza mivel a pasija kidobta meló és pénz nélkül."
És ezektől vagy elmaradva? :) Leányanyák, nulla anyagi háttérrel? Ez nem előny veled szemben, hanem hátrány. Inkább örülj, hogy te nem toltad el az életed.
Nem tudom, minket senki nem hajt, vagy csak mi vagyunk ellátva ilyen ismerősökkel? :D
Komoly kapcsolatunk van, élettársak vagyunk évek óta, 24 múltam, párom lassan 30, mégsem piszkál senki minket még az eljegyzéssel sem.
Na, anyámat leszámítva, aki kifejtette nemrég, hogy a k*rvák élnek úgy, mint én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!