Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű a következő 3...

Milyen eredetű a következő 3 családnév?

Figyelt kérdés

Asztalos, Bor, Szomosi

Anyai nagyapám felmenői, rokonai között ez a három név (is) "szerepel". Illetve, a Bor nem biztosan (hosszú történet). Nagyon aggódom, hogy esetleg nem cigány név-e valamelyik, mert tatám fekete hajú (már megőszült), könnyen barnuló típus, és ahol lebarnul, ott évekig barna marad. Máshol rendes, fehér, pirospozsgás a bőre.

Mondta, hogy nincs cigány őse, de valamiért nem hagy nyugodni a dolog. Nagyon aggódom...

Esetleg, küldhetnék pár képet róla privátban, ha nem lenne gond.

2013. aug. 2. 22:02
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
srácok annyira vicces ez a "nemes-felmenőim-vannak" duma. senkit nem érdekel. manapság akkor nemesek a felmenőid, ha Orbán Viktor gyereke vagy. és ez a rasszizmus a kérdező részéről az intelligencia hiányára utal, már elnézést. nem szabad általánosítani semmilyen néppel kapcsolatban, főleg ha valószínűleg egy felmenőd is az volt ;) mind egy fajba tartozunk (EMBER) :)
2013. aug. 5. 01:06
 32/36 anonim ***** válasza:
Kedves 31-es! Ezt a gyk-et ezért hozták létre. Amennyiben senkit nem érdekel (vagyis úgy tűnik, hogy téged nem), akkor ne érezd már magad megszólítva. Azt gondolod talán, ha ide beírod, hogy szerinted ez hogy van, akkor majd megváltoztatsz valamit emberek fejében!? Persze, mind egy fajba tartozunk, ennek az ellenkezője szerintem itt sehol nem olvasható.
2013. aug. 5. 07:25
 33/36 A kérdező kommentje:

01:06

Nem valószínű, hogy az volt az egyik déd/ükapám, de meg van az esélye sajnos..., bízom benne, hogy nem az volt, és ennek is nagy esélyét látom.

Soha, senkinek az anyai nagyapai rokonaim közül nem jutott eszébe, hogy lenne cigány felmenője.

Az igaz, hogy az ember az egy faj, de azon belül vannak rasszok. És én már szinte rosszul vagyok, ha meglátok egy cigányt valahol.

2013. aug. 5. 12:27
 34/36 anonim ***** válasza:
A magyarság sokféle népekkel keveredett, köztük pl. kunokkal, délvidéki népekkel is, akiknek szintén kreol a bőrük. Ebből ítélni butaság. Nem értem, miért aggódsz, ha lehetett volna valamikor apai ágon egy cigány beütés, akár több száz évvel ezelőtt, és a név futott tovább a leszármazottaknál egészen idáig? Ha valami régi muzsikus família lenne, akár büszke is lehetnél rá.
2013. aug. 5. 16:40
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A grófi "vérség" nem létezik. A grófi címet és esetleg birtokot valamilyen hőstettért kapott valamelyik ősöd, vagy egyszerűen beházasodott. A 19. század végétől pedig szabályosan megvették a meggazdagodott akárkit a grófi címet, hogy köztisztviselői szerepet is jogosultak legyenek vállalni, hogy bekerüljenek a felső "tízezerbe", s kapcsolati tőkét szerezzenek. Olvasd el Mikszáth Új Zrínyiász című művét (nem hosszú, csak egy kisregény), remek, szellemes rajza a korabeli világnak. Zrínyi feltámad a századfordulón, s megteszik bankvezérnek. Fantasztikusan szarkasztikus gúnyrajz. Érdemes elolvasni!

2013. aug. 5. 16:47
 36/36 anonim válasza:
Csak mondanam hogy en is Bor vagyok.Nyiregyhazarol szarmazank a felmenoink.De nemtudok arrol hogy ciganyok lennenk.
2015. okt. 6. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!