A Tekler családnév horvát név?
Kedves kérdező!
Sem a Firtl, sem Tekler nem horvát családnevek. Mivel a családnév eredetét kérdezted, így objektíven csak ez a válasz képzelhető el. Az egyén identitását rengeteg minden befolyásolja, úgyhogy természetesen tarthatja magát valaki 100%-ig horvátnak, de a viselt családnévnek nem feltétlenül kell illeszkednie ebbe a forgatókönyvbe. Ezek német eredetű családnevek, amiknek a viselői szépen beolvadtak abba a nemzetiségbe/közösságbe, amit te említettél is a posztokban. Amennyire én tapasztalom, a hazai horvátság egy elég tekintélyes része visel magyar és német családneveket, ami természetesen nem probléma, ettől ők még nemzetiségek. Jól veszem ki, hogy grádistyeiekről van szó?
Értem, vagyis csak részben. Tehát akkor Burgenlandban élsz?
Nem is gondoltam, hogy ilyen későn (1800-as évek) is volt a Balkánról betelepülés. Mondjuk ez már inkább ilyen magánutas áttelepülésnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!