Milyen eredetű a következő 3 családnév?
Asztalos, Bor, Szomosi
Anyai nagyapám felmenői, rokonai között ez a három név (is) "szerepel". Illetve, a Bor nem biztosan (hosszú történet). Nagyon aggódom, hogy esetleg nem cigány név-e valamelyik, mert tatám fekete hajú (már megőszült), könnyen barnuló típus, és ahol lebarnul, ott évekig barna marad. Máshol rendes, fehér, pirospozsgás a bőre.
Mondta, hogy nincs cigány őse, de valamiért nem hagy nyugodni a dolog. Nagyon aggódom...
Esetleg, küldhetnék pár képet róla privátban, ha nem lenne gond.
„Az én dédanyám cigány volt és nagyon jó asszony volt. Hát engem nem zavar. Kék a szemem, barna a hajam és ettől még van diplomám. Egyébként is annál egészségesebb a genetikánk minél több fajta vér keveredik bennünk.”
Ez abban az esetben igaz, ha az a 'több fajta vér' mentes a genetikai betegségektől. Köztudott, hogy a Habsburg uralkodóknak törvényben kellett foglalniuk, hogy a romák ne házasodjanak családon belül... ez azt jelenti, hogy náluk különösen gyakori volt. Vannak bizonyos népek, akikben feldúsultak a genetikai betegségek, ilyenek a romák, finnek és az askenázi zsidók.
Igen, az valóban több. Viszont, mivel nem törvényes gyermek volt a nagyapám, ebből adódóan "természetes", hogy nem tudunk felmutatni címereket.
Ha pedig majd utánajárunk alaposan (ami valószínű), és többek között beszélünk Károlyiakkal, stb..., abból még lehet akármi. Akár címer, névre vétel,... akár egy fölösleges erőfeszítés. Mivel valószínűleg a "hivatalos" Károlyiak is alaposan utánajárnak ennek, biztos meg lesznek a megfelelő, bizonyító (vagy esetleg nem bizonyító) vizsgálatok is..., érzem, hogy bebizonyosodik majd, amit szinte biztosra tudunk, hogy Károlyiak vagyunk.
Nem teljesen erről van szó.
Meg lesz majd biztos az a vizsgálat is, de egyébként úgy tudom, több százezer forint.
És kiderül, ami már most majdnem bizonyos, hogy Károlyiak vagyunk. Tudom, hogy csak az a biztos, ami már elmúlt, de én szinte tudom, és nagyon bízom benne.
Erdekel esetleg a Bert-Hellinger fele csaladallitas?
Csaladoddal kapcsolatos energiak, belsö erzeseidet teheted igy tisztaba magadnak. Neten is sok info rola.
korabbi valaszolo, elsö oldalrol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!