Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű a következő 3...

Milyen eredetű a következő 3 családnév?

Figyelt kérdés

Asztalos, Bor, Szomosi

Anyai nagyapám felmenői, rokonai között ez a három név (is) "szerepel". Illetve, a Bor nem biztosan (hosszú történet). Nagyon aggódom, hogy esetleg nem cigány név-e valamelyik, mert tatám fekete hajú (már megőszült), könnyen barnuló típus, és ahol lebarnul, ott évekig barna marad. Máshol rendes, fehér, pirospozsgás a bőre.

Mondta, hogy nincs cigány őse, de valamiért nem hagy nyugodni a dolog. Nagyon aggódom...

Esetleg, küldhetnék pár képet róla privátban, ha nem lenne gond.

2013. aug. 2. 22:02
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

És ha esetleg valamelyik felmenőd cigány származású volt? Mit tudnál csinálni? Nem ez különbözteti meg az embereket egymástól, hanem, hogy hogyan viselkednek. Ezen nincs miért aggódni.

17/L

2013. aug. 2. 22:27
 2/36 A kérdező kommentje:

22:27

Attól még nagyon zavarna a tudat, hogy élt valamikor egy cigány ősöm...

De hátha nem.

2013. aug. 2. 22:34
 3/36 anonim ***** válasza:

A neten sok mindennek utana tudsz nezni csaladfa eredet vagy hasonlot beirva, pl. itt is megprobalhatod:

[link]

Sztem hacsak nem rendes csaladfat csinaltatsz, nem derül ki ketseget kizarolag, amit kerdeztel.

Az, hogy "könnyen barnuló típus, és ahol lebarnul, ott évekig barna marad" sztem nem feltetlenül jelent sötetebb börü elödöt, hiszen a sötetebb börüek önmagaban sötetebbek es nem olyan vilagos börüek, akik könnyen barnulnak.

En sem latom ertelmet amugy ennek az aggodasnak. Sztem sem a börszin, a jellemed a meghatarozo, hogy mit adsz/adtal a vilagnak.

2013. aug. 2. 23:41
 4/36 anonim ***** válasza:

Elég furcsa ember lehetsz, ha ilyeneken aggonizálsz. Szerintem mondj fel, maradj otthon, zárkózz be és szakíts meg minden kapcsolatot a külvilággal, és aggódj csak töretlenül!! Aztán ha kiaggódtad magad nevess egy nagyot, hogy milyen mélységesen buta voltál és lépj tovább!

25N

2013. aug. 3. 00:12
 5/36 anonim válasza:
A Szomosi az cigány eredetű név de ez meg az 1800-as evek vegen volt suru nev a ciganyok korebe
2013. aug. 3. 09:54
 6/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Apai ágon viszont, grófi vér van bennem. Nagyapám egy gróf nem törvényes gyereke volt.

A szóban forgó anyai nagyapám egyébként 3 diplomával, doktorátussal rendelkezik, és amint említettem, nem tud arról, hogy lenne cigány felmenője, bár nem ismerte személyesen az apját, sokáig nem tudta a nevét, mert születése után elhagyta, és ez szégyennek számított akkoriban. Annyit tudunk róla, hogy csendőr volt, és egy jómódú családból származott. Szomosi Antalnak hívták.

09:54

Ez nagyon rossz hír!!! :O :/ :( Biztos, hogy cigány eredetű??? Ismersz, vagy hallottál esetleg magyar Szomosiról??? Mert ahogy Facebook-on nézegetem, alig van rá találat, és azon az egy-kettőn fehér, európai típusú Szomosi látható.

2013. aug. 3. 11:22
 7/36 A kérdező kommentje:
*Hozzáteszem: most is szégyennek számít természetesen, ha elhagyja az apa születése után a gyermekét.
2013. aug. 3. 11:30
 8/36 anonim válasza:

Az én dédanyám cigány volt és nagyon jó asszony volt. Hát engem nem zavar. Kék a szemem, barna a hajam és ettől még van diplomám. Egyébként is annál egészségesebb a genetikánk minél több fajta vér keveredik bennünk.

Nem ahhoz mérnek, hogy az ősöd ki volt, mi volt, hanem hogy Te milyen értékes emberi tulajdonsággal rendelkezel. Nekem ezen eszembe sem jutott aggódni.

2013. aug. 3. 14:47
 9/36 A kérdező kommentje:

Igen. Értem, hogy mire gondolsz, de attól még jobban örülnék nemesebb vérű ősöknek. Igaz, apai ágon már biztos, hogy "nemes vérű" vagyok, de jó lenne, ha anyai ági nagyapám apjának ága sem lenne "szenny".

Nagyon NEM bírom a cigányokat.

2013. aug. 3. 15:19
 10/36 anonim ***** válasza:

Akkor legyél "nemes vérű", ha ez megnyugtat, de ha volt is cigány származású ősöd, semmit sem tudsz tenni.

A mi családfánkban horvátok és lengyel ősök vannak, mégse problémázok ezen. Törődj bele, ez már így marad:)))

Amúgy hány éves vagy, hogy ez a legnagyobb problémád?

Első voltam.

2013. aug. 3. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!