Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Levelet írni a szülőnek, amit...

Levelet írni a szülőnek, amit nem küldesz el neki?

Figyelt kérdés
Ismeritek ezt a fajta pszichológiai módszert? Amiben leírod, hogy mit érzel, mi volt ami fájt neked akár felnőtt fejjel is amit nem mondtál el nekik. Ezzel úgymond lezárod őket mint "hiteles szülők" és mint Csernus is mondja úgy tekintesz rájuk mint emberekre, elfogadva ezzel a hibáikat, de már nem kötöd magad érzelmileg úgy az ilyen szülőhöz. Ez szerintem jó módszer, és azoknak a szülőknek mondanám, akik felháborodnak, hogy akinek nem inge ne vegye magára, de érdemes elgondolkodni, hogy a módszerek, CSAK nekik kényelmesebb amit alkalmaznak gyerek neveléskor, vagy tényleg használhatóak e úgy, hogy ne sérüljön a gyerek, amit aztán visz majd saját családjába, stb stb. Alkalmazta már valaki ezt a módszert?
2013. júl. 10. 06:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Na itt a másik baj, hogy a szülő támadásnak veszi, ha szólsz, meg sem hallgat, és kommunikáció-, illetve kompromisszumképtelen. Ez önzőség és korlátoltság, már elnézést. A szülő, bár a gyerek útját egyengeti, de durva azt képzelni magáról, hogy mindenható. Sokkal célravezetőbb beismerni, hogy nem tökéletes, és igazodni - ezzel sokkal jobban fel lehet a gyereket készíteni az életre! Nem arra, amit kívülről kapni fog, hanem arra, hogyan kezelje azt.

7. voltam megint.

2013. júl. 10. 08:54
 12/15 A kérdező kommentje:
Persze. De pl nekem is ha néha mondjuk neki, azzal jön, hogy azért kemény velünk mert csak így lehet, mert kemény az élet, aztán ha ez nem használ, akkor gyerrkkorunkban törölgette a könnyeinket, meg betegek voltunk akkor ápolt, nem adott állami gondozásba mikor elköltöztünk anno aputól, bár hozzáteszem, ilyet nem is mondanék, hiszen mi miattunk jöttünk el akkoriban, hogy ne abban éljünk, szóval erről is ennyit... Hogy mondjam? Vagyok annyira tanult, hogy átlássam azokat a dolgokat, amik max gyerekként még elég érvek lennének ahhoz, hogy ne szóljon az ember. De mikor már független léttünkre is zsarolva vagyunk, ha haza megyünk akkor is jön a "nem csináltok itthol semmit sem" pedig 65 km-re fizetjük saját albinkat. szóval nem is tudom. Hány felé szakadjon egy gyerek? Ki tehet róla, hogy ő amíg még lehetettt volna jobb élete ugyanazt a lemezt rakta fel és visszafogadta vagy ő szaladt az alkoholista férfiai után? Mindent rajtunk kell levernie? Szörnyű ez az egész.
2013. júl. 10. 09:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon jó módszer. Csernus pedig nem sarlatán, hanem egy kiváló pszichiáter, aki időnként kissé eltévelyeg olyan utakra is, ahova nem való.

Én traumatizált vagyok. Traumafeldolgozás során használtam ezt a módszert, és sok mást is. Nagyon-nagyon jó módszer.

2013. júl. 10. 09:03
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a pontos módszert, de szerintem jó lehet. Abból gondolom, hogy amikor nagyon magam alatt voltam, leírtam az előttem tornyosuló problémákat, s mellé a lehetséges legrosszabbat, amit okozhat. Másnapra kutya bajom se volt.
2013. júl. 10. 20:40
 15/15 A kérdező kommentje:
4-es. Ha írsz valamit bocsi, de miért nem tartod be? Írtad, ha van kérdésem írjak privibe. Írtam kétszer is. Jó lett volna, ha válaszolsz.
2013. júl. 11. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!