Levelet írni a szülőnek, amit nem küldesz el neki?
Kedves első, amihez nem értessz ne szólj bele. Másrészt "akinek semmi gondja nincs" ott biztos hogy valami van...
Nagyon is jó ez a módszer. És igenis szülői fegyelmezési módszerek miatt egyes gyermekek sokat sérülnek.
Kedves kérdező én pszichológus vagyok írj privátban, ha van kérdésed.
Szerintem Csernus és társai szélhámos kuruzslók. Ha bajod van a szüleiddel, állj eléjük, és beszéld meg velük.
Utálom, mikor valaki a szegény kis sérült lelkével jön...
Amúgy meg otthoN és nem otthol...
Nagyon is jó módszer. Én másmilyen helyzetben próbáltam ki szakember segítségével, de nagyon-nagyon hatásos volt.
Abban az időben totális kikészültem, összejátszottak ellenem a körülmények, végül segítséget kellett kérnem. Azt javasolta a szaki, hogy írjam le minden fájdalmam egy papírra, majd hangosan olvassam fel magamnak. Egyre csak írtam és írtam, három levelet hoztam össze azoknak a személyeknek, akiknek nem mondtam, vagy nem mondhattam el a fájdalmaimat. Amikor felolvastam magamnak őket, olyan sírás jött rám, hogy alig láttam. Sokáig zokogtam, de utána nagyon megkönnyebbültem és lassan elkezdtem gyógyulni. A leveleket elégettem, így zártam le magamban a ki nem mondott fájdalmakat.
5
Sajnos rosszul látod, lehet, hogy neked nincs rájuk szükséged, de vannak sokan, akiknek kell az olyan fajta mentális vezetés, amit ők tudnak nyújtani. Te valahogy máshogy zárod le magadban a dolgokat, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki meg tudja így csinálni, vagy, hogy nekik is jó lenne így, ahogy neked.
Én jónak tartom a módszert, ha az az egyes embereknek segít elengedni dolgokat és megkönnyebbülni, mert ez a működésének titka. Hogy hasson. Van, akinek nem ez hat, hanem más.
A szülői fegyelmezésről, azt tartom legnagyobb problémának, hogy sok szülő elfelejti, a gyerek nem egy darab hús, hogy ide-oda rakosgassa, vagy kutya, hogy fegyelmezze, idomítsa, hanem önálló tudattal rendelkező emberi lény, legalább annyira, ha nem jobban, mint a szülei. A másik, hogy képtelenek úgy viselkedni a gyerekkel, hogy abban kialakuljon egy egészséges tisztelet a szülője iránt (valószínűleg azért, mert ő sem kap tiszteletet!), ezért kell olyan módszerekhez folyamodniuk, ami igen káros lehet, pl. az erőszak, vagy a lelki ráhatás, zsarolás. A gyereket minden esetben a szülők rontják el, nem fordítva, elvégre nem így születik. És azt hiszem, bátran mondhatom, hogy a szülőket is elrontották a szülei, ha így járnak el, tehát ebben nem, csak abban hibáztathatók, ha eszükbe sem jut a rossz szülői mintát levetkőzni!
Szerinted erre a problémára is megoldás lenne?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
De én úgy látom, hogy max., csak az én lelkem lenne könnyebb, attól még ha hazamegyek ugyanaz a közöny várna...Plusz úgy gondolom az én szüleim személyes támadásként élnék meg, ha el is küldeném nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!