Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az üknagyapám és az ö üknagyap...

Az üknagyapám és az ö üknagyapja testvérek. Akkor mi most rokonok vagyunk?

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 12:31
1 2
 11/16 Anyarigó válasza:
Természetesen a házasság nem tiltott de ettől még vérrokonok. A későbbiekben ha gyereket szeretnének érdemes előtte egy genetikust felkeresni. Ilyen fokú rokonságnál is kiütközhetnek esetleges hordozott genetikai eltérések vagy betegségek.
2013. júl. 5. 06:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, mert ezek szerint erről az ágról közösek a szépszüleitek, ergo szépunokatestvérek, vagy más szóval negyedunokatestvérek vagytok. Ez elég távoli rokonság, de tény, hogy rokonság. Kevés ember mondhatja el magáról, hogy ismeri a szépunokatesóját.
2013. júl. 5. 21:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen egy ilyen felfedezés mindig érdekes! Én több negyed unokatestvéremet ismerem. :)
2013. júl. 10. 10:45
 14/16 anonim válasza:

Pár jó tanács:

Ne házasodjatok össze, bármilyen távoli rokonok is vagytok. Biztos ami biztos. Más eset, ha már összeházasodtatok, és később derül ki, hogy rokonok vagytok. Ha még nincs gyereketek, akkor váljatok el. Ha nem akartok vagy nem születhet gyereketek, akkor nincs semmi baj, élhettek tovább. Ha már van gyereketek, akkor gondoskodjatok róla, hogy ne legyen több, ilyenkor is inkább váljatok el.

2013. júl. 11. 21:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez egy irtó hülye tanács. Ilyen távoli rokonságnál egy genetikai vizsgálat bőven elég, ha az nem tár fel semmilyen rendellenességet, akkor kb. ugyanolyan valószínűséggel lesz bármi gondja a gyereküknek, mintha teljesen idegenek házasodnának össze. Némi rokonsági fok számításhoz, valószínűségszámításhoz nem ártana érteni, mielőtt ilyeneket leírsz.
2013. júl. 12. 14:35
 16/16 anonim válasza:
Nem értek hozzá, tudom. De ettől még mi bajod azzal, hogy ellene vagyok a rokonok közti házasságnak, akármilyen távoliak? Én nem megtiltani akartam, csak tanácsot adtam. A te írásodban is van igazság. Igaz, hogy ilyen távoli rokonság esetében nem sok eséllyel lesz baja a gyereknek, de lehetőleg ne kövessük a Habsburgokat. És nem akarom, hogy vita legyen a dologból.
2013. júl. 29. 19:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!