A gyerek a felmenők keresztnevét kapja vagy legyen olyan neve, ami másnak nincs a családban?
Szerintetek jó ha ugyanúgy hivják a gyereket,mint az apját,nagyapját,dédapját,stb,vagy inkább legyen saját keresztneve,vagyis nem az ami már van másnak a családban?
Párom családjában az a szokás,hogy az elsőszülött fiú egy bizonyos nevet kap,párom neve is ez,és még vagy 4-5 generációé,amiről tudok.
Fiunk lesz,nekem eszem ágában nincs ezt a nevet adni,maga A név se nem szép,se nem csúnya,de a becézései iszonytosak,azt se szeretem ha páromat becézik,van rendes neve neki.
Párom már tudja,hogy nem lesz a gyereknek az a neve mint neki,második keresztnevet se kap,hanem választunk közösen egy olyat,ami tetszik mindkettőnknek,de nem köthető senkihez.
(egyébként nekem is az a keresztnevem mint anyámnak,mindig utáltam,hogy én voltam a kis X,anyám meg a nagy X)
A bővebb család még nem tudja,szerintem kiátkoznak:)
Vélemény?
A páromat és apukáját ugyanúgy hívják, meg az én apukámat és nagypapámat is ugyanúgy hívják. Az az igazság, hogy mivel a családból senki nem viszi tovább a családnevet, ezért szeretném apukám keresztnevét adni a gyereknek, akár második keresztnévként is.
A párom nem ragaszkodik a saját nevéhez, viszont második keresztnevet nem akar.. Szóval remélem tetszeni fog neki a név, mert tényleg szeretném ha valaki tovább vinné. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!