Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A gyerek a felmenők keresztnev...

A gyerek a felmenők keresztnevét kapja vagy legyen olyan neve, ami másnak nincs a családban?

Figyelt kérdés

Szerintetek jó ha ugyanúgy hivják a gyereket,mint az apját,nagyapját,dédapját,stb,vagy inkább legyen saját keresztneve,vagyis nem az ami már van másnak a családban?

Párom családjában az a szokás,hogy az elsőszülött fiú egy bizonyos nevet kap,párom neve is ez,és még vagy 4-5 generációé,amiről tudok.

Fiunk lesz,nekem eszem ágában nincs ezt a nevet adni,maga A név se nem szép,se nem csúnya,de a becézései iszonytosak,azt se szeretem ha páromat becézik,van rendes neve neki.

Párom már tudja,hogy nem lesz a gyereknek az a neve mint neki,második keresztnevet se kap,hanem választunk közösen egy olyat,ami tetszik mindkettőnknek,de nem köthető senkihez.

(egyébként nekem is az a keresztnevem mint anyámnak,mindig utáltam,hogy én voltam a kis X,anyám meg a nagy X)

A bővebb család még nem tudja,szerintem kiátkoznak:)

Vélemény?

2013. máj. 21. 09:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%
Ha 1x lesz gyerekem tuti nem kapja meg az apja nevét,sőt olyan neve lesz ami még nincs a családba! Nem tetszik az,ha 1 fiú az apja,a lány meg az anyja nevét kapja..kiráz tőle a hideg
2013. máj. 21. 12:17
 12/14 anonim ***** válasza:
52%

A páromat és apukáját ugyanúgy hívják, meg az én apukámat és nagypapámat is ugyanúgy hívják. Az az igazság, hogy mivel a családból senki nem viszi tovább a családnevet, ezért szeretném apukám keresztnevét adni a gyereknek, akár második keresztnévként is.

A párom nem ragaszkodik a saját nevéhez, viszont második keresztnevet nem akar.. Szóval remélem tetszeni fog neki a név, mert tényleg szeretném ha valaki tovább vinné. :)

2013. máj. 23. 14:44
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Ezért van az a "Ifj." és a "Id." jelzés! Engem nem zavarna és nem is zavar :)
2013. máj. 28. 07:44
 14/14 anonim válasza:
50%
Ez egy butaság egy értelmetlen, káros dolog hogy a fiú ugyanazt a nevet kapja mint az apja, engem az érdekelne hogy mi volt ezzel a cél? Hogy ugyanolyan legyen a fiú mint az apa? Ilyen nem is létezhet, nem lehet ugyanolyan, se nem ugyanolyan sorsú sem, hát hogy bezavarhatja ez a gyereket, hogy ugyanaz a neve a teljes neve mint az apjának, ha szólítják mondják a nevét és az ugyanaz mint az apja neve, a név lemásolása, mire jó ez? Ez csak akkor lenne helyes dolog ha a gyerek úgyanúgy nézne ki mint az az apja pl, vagy klónozták volna egyszerűen akkora egy baromság, sehogy sem látom ennek a hasznát, esetleg annyit, hogy ha az apa egy nagy sikeres ember egy szakmában, akkor a fiának lesz egy védelme hogy ő is ugyan az és neki is könnyebb odáig eljutni, de erre elég a vezetéknév is Istenem. Csak egy példa apám sötétebb bőrű könnyen fogja a nap, barna hajú, vékony stb, én meg szőke világos bőrű nehezen fog a nap, és ennyi, mit kell egy ugyanolyan névvel meg több embert megpecsételni, na ennyi nem folytatom tovább,de én tudom miért volt így mert apám azt akarta hogy tesóm ugyanolyan legyen mint anyám én meg ugyanolyan mint apám, ilyen kis tökéletes mese világ,csak nem így történt. A másik hogy engem a családban Ferikének szólítanak felnőtt korom létére, tesómat is becézve pedig ő idősebb sokkal, sőt engem még az ő gyerekei is Ferikének szólítanak, és mikor éppen stabil erős felnőttnek érzem magam meghallom gyerekszájból, hogy Ferike...Na jó is lenne ha olyan kis fiatal gyerek lennék még. Röviden a név meghatározza pontosabban a szólítás, hogy kik vagyunk, emlékeztet rá, és megmutatja a tisztelet mértékét, a többiek felől.
2015. aug. 18. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!