Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Megbántottam a párom, tisztába...

Megbántottam a párom, tisztában vagyok vele, de miért nem ért meg?

Figyelt kérdés

Régóta együtt vagyunk (8 éve). Töretlen (volt) eddig a kapcsolatunk, együtt élünk már 5 éve.

Sűrűn járunk a szüleihez (vidékiek), akiket nagyon csípek és ez kölcsönös.

Ha ott vagyunk náluk, akkor egy napot mindig feláldozunk a rokonaira.

Az én problémám itt kezdődik:

Eleinte szívesen mentem, nem volt semmi visszatartó dolog. 3 évet jártam úgy a rokonokhoz, hogy minden véleményemet lenyeltem.

Utána "beteg" lettem és fél évig szigorúan ágyhoz voltam kötve. Emiatt nem mentem ki, sőt a szülei jöttek inkább hozzánk, mint mi hozzájuk, hogy pihenni tudjak (elvetéltem).

Telt azidő, már jobban éreztem magam, az orvos is áment mondott a mindennapokra.

Viszont hiába mentünk le a szüleihez, én nem mentem velük tovább a többi rokonhoz. Egyszerűen nem volt se energiám, se türelmem, se kedvem hozzájuk.

Egész nap ott ülni és hallgatni a káromkodást, szagolni az ápolatlan büdös testüket, hallgatni a helytelen beszédüket (mint pl. pékséges és társai), stb.

Pár napja a párom rákérdezett, hogy miért nem megyek velük mostanság már ki a rokonokhoz?

Hiszen ők eléggé hiányolnak és már örülnének, ha mennék.

Elmondtam neki őszintén, amit gondolok róluk, bár hozzátettem, hogy tudom, hogy őt ezzel most nagyon megbántom. Erre azt mondta, hogy ő nem bántódik meg, igaz rosszul esik neki, de tudja, hogy valóban gondok ezek.

Ráadásul még ő hozta fel azt, hogy mennyire idegesítő az, ha valaki buta. Mégpedig úgy buta, hogy tehetne/tehetett volna ellene.

Tegnap már azt hittem, hogy ezt a témát lezártuk egy életre és megértette a problémáimat. Viszont tévedtem, ugyanis megint felhozta ezt és teljes mértékben nekem támadt, hogy mit képzelek magamról.

Megkérdezte, hogy majd az esküvőre se fogom őket meghívni meg, ha végre valahára gyerekünk lesz, akkor nem fogom elvinni hozzájuk?!

Úgy felidegesített, hogy összeszedtem pár dolgomat és eljöttem a barátnőmhöz.

Ma egész nap hívogatott, de mondtam, hogy látni sem akarom. Gondolja át a tegnapi napot és utána beszélhetünk.

2013. máj. 14. 16:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Tényleg kérdező, attól nem tartasz, hogy egyszer nem fog beválni a "összepakolok és elmegyek" taktika? Egyszer nem fog keresni és akkor nézhetsz.

Ebből ekkora problémát csinálni.

2013. máj. 14. 20:04
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Flegma vagy es lenezo. Keress valami uriembert magadnak akinek nincsenek budos videki rokonai!!!
2013. máj. 14. 23:44
 13/14 anonim ***** válasza:

az hogy valaki az elvetélt párjának azt mondja hogy: "ha végre valahára gyerekünk lesz", szerintem elég nagy probléma

mint már írtam, mindketten hibásak, mindketten meggondolatlanul beszéltek

úgyhogy egyiket se tépjük szét itt verbálisan pláne hogy a teljes kapcsolatukat (8 év!) nem ismerjük

2013. máj. 15. 00:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem látom, mi a "végre valahára" kifejezésben a bántó. Nyilván ő is várja, nyilván őt is megviselte, hogy nem jött össze.

Továbbra is mondom, hogy hiába hárítod, Kérdező, de ezeket a problémákat a baba elvesztése okozta trauma hozta felszínre. Mert - mint kiderült - a "problémamentes" kapcsolatotokban azért ott voltak ezek részedről régóta. De mostmár nem vagy képes csöndben lenni, türelmesnek lenni. A Te türelmed fogyott el hozzájuk, és nem ők lettek rosszabbak, mint voltak. És ha a te türelmed fogyott el, akkor kénytelen leszel vagy megacélozni magad és továbbra is elviselni azt az évi akárhány alkalmat, hogy látod őket, vagy keresni egy olyan pasast, akinek a családját is kibírod hosszú távon. Mert abban igaza van a párodnak, hogy úgy egy életet tervezni nem lehet, hogy kiiktatod az ő fél rokonságát, mert neked nem tetszenek. Mégis milyen lesz neki folyton egyedül menni látogatóba? Hazudozzon, hogy most beteg vagy, most dolgod van, most ez, most az? Vagy mondja meg, hogy neked nem elég pucc a hely, így inkább otthon maradtál?

Nyilván a párod is hibázott, de az agresszor ebben a beszélgetésben te voltál. Aminek, mint fent is írtam, valószínűleg megvannak a maga mély és emberileg érthető okai, de ettől a hiba még hiba marad.

2013. máj. 15. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!