Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nektek mennyire megértő és...

Nektek mennyire megértő és közreműködő a család ha betegség miatt nem ehettek valamit?

Figyelt kérdés

Példáuk kiderül,hogy cukros/lisztérzékeny/mogyoróallergiás vagy valami hasonló miatt szenvedsz.

Akkor ha mész látogatóba pl szülőkhöz,akkor úgy főznek,hogy te is ehess?

Vagy tesznek rá magasról és fulladj meg kb?

2013. máj. 2. 10:43
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Nem írtál bántót,erre már én is gondoltam.

Hétvégén voltunk megint,de már megebédelve mentünk, mindig kereken délben ebédelnek,mentünk 2kor.Erre megvártak az ebéddel,párom kedvencét főzte,tejszínes húst sok sajttal (amit persze sima hozzávalókból nem ehet meg).ÉS sütött túrótortát sok tejszínnel.

Amikor kifakadtam,hogy hogy lehet ilyen,ennyire ne lenne tekintettel a fiára,azt mondta,csak egye nyugodtan,vett hasfogót is,meg ilyen puffadás elleni bogyót.

Párom annyira felhúzta magát ezen,hogy sarkon fordultunk,kirándultunk egyet a közelben,és szerintem az éven nem megyünk arra.

Nem normális az ilyen.

Pedig nem buta nő egyébként.

De ilyet,hogy egyen csak olyat ami nem szabad,ő vett rá gyógyszert...eszem megáll.

2013. máj. 13. 08:09
 32/34 anonim ***** válasza:

Akkor dettó mint anyukám... Hogy majd ő jobban tudja, egyem csak, egyek még, még, még, az összes kedvencemet megfőzi egyszerre, ha hazamegyek, pedig tudja, hogy a tej mellett még a mennyiségre is figyelni kéne, de majd ő elvisz természetgyógyászhoz az állandó hasfájás miatt, mert a Mucikán is segítettek...

Pedig anyukám is kifejezetten intelligens, jól képzett, nem is öreg nő, és mégis, a pszichés problémák, az igény, hogy elesett legyek és szükségem legyen rá, ő segítsen rajtam, felülírja a racionalitást.

Azt javaslom, ti is ebből az irányból közelítsétek, nem a felfogásával lehet gond, hanem ezzel, hogy a betegség felfedezése és a gyógymód tehozzád, a párhoz, az új élethez kötődik, kivettél egy fontos kompetenciát a kezéből. Ezt igyekszik visszahozni azzal, hogy problémát kreál ( úgy érzem, ezzel a nyílt támadással a diéta ellen zsarolja valahol párodat, hogy téged,a te tanácsaidat, az új életetek szabályát vegye semmibe), majd megoldást kínál, ezzel úgy érezheti, az irányítás még mindig nála van. Nem tudom, a következetesség mellett tudtok-e még tenni valamit, ahol az érzelmek így felülírják a racionalitást, ott a szép szó nem segít, csak esetleg gondoljátok végig, lehet-e ez mögötte, szerintem itt nem a tejérzékenységen van a hangsúly, más betegséggel vagy pl. költözéssel is ez lenne.

2013. máj. 14. 14:39
 33/34 A kérdező kommentje:

Költözéskor is ez volt,nagyon nem akarta hogy elköltözzünk (10 percre laktunk,de nekem ajánlottak jobb munkát duplaannyi pénzért,párom mobilis,így költöztünk egyből),akkora hisztit rég láttam.

De azt muszáj volt elfogadnia.

De ez...látom,hogy zavarja páromat,hogy mosolyszünet van,hétvégén jöttek volna fel a szülei,de párom megmondta hogy felejtős,még átönti az itthoni tejbe a normált...

Van abban valami amit írsz,de még nem tuom mit lehet ezzel kezdeni,hogy béke legyen.

Külön család vagyunk,felnőttek,akik megoldják a saját bajukat,nem kell a páytolgatás,főképp,ha nem is jó.

Megvan szépen mit lehet,mit nem,miből lehet egy kicsit (van tabletta,de azt ha nem muszáj,akkor nem akarja,simán megoldható minden anélkül,csak figyelni kell).

Úgyhogy nem fogjuk az anyja innen onnen szedett gyógymódjait alkalmazni,hisz értelmetlen,és nem hagyom lebetegiteni se,hogy meggyógyithassa,nem játék ez.

Te hogy kezeled anyukádat?

Marad mindig a "nem,nem kérek,nem érted,hogy nem lehet",vagy van más módszered?

2013. máj. 14. 15:21
 34/34 anonim ***** válasza:

Szia, hát első körben az alapproblémát próbálom kezelni, azt, hogy túl domináns, manipuláló, főleg úgy, hogy szakirodalmat olvasok, és próbálom magam a módszerei ellen felvértezni. Nekem az vált be, hogy bizonyos dolgokat ráhagyok, másokat elhallgatok előle. Ciki, hogy felnőttként így élek, de az állandó vita sem volt jobb...

Állítólag az ételallergiáknak is lehet az anya-gyerek viszonyban keresendő oka, mert az anya táplál, így az evési problémák, ételallergia a test "lázadása" az anya ellen, de ennek még nem volt időm alaposabban utánanézni, ha hisztek az ilyesmiben, esetleg nézzetek rá.

A kaja problémát orvosolandó annyiban vagyok könnyebb helyzetben, hogy anyukám és apukám is tudnak főzni, ill. ritkán járok haza, de akkor két-három napra maradok, így megoldható, hogy ilyenkor kívánságlistát állítok össze, és ezt kb. egy héttel előtte közlöm. Nagy kedvenc pl. a húsleves, a hurka, sült csirke, krumplistészta, uborkasaláta, gulyásleves, birsalmakompót, grízes tészta, nutellás palacsinta, stb. így mindig ezekből kérek valamennyit, hogy főzzék meg nekem. Egyrészt tényleg ezek a nagy kedvenceim, másrészt ezek után nem tud pl. tejszínes gombalevessel előállni, hisz mást kértem.Ha mégis olyan étel is lenne, amit nem ehetek, akkor egy pár kanállal eszek belőle, tényleg csak egy kóstolónyit, és mondom, hogy csak ennyit ehetek belőle, de nagyon finom, úgyhogy ami nekik nem kell, csomagolják el és páromnak elviszem. Ha több napra megyek, akkor pl. madártejet direkt az utolsó napra kérek, így van időm az első egy-két nap valamelyikén egy doboz szójatejet vennem.

Így úgy kerülöm ki a "támadásokat", hogy ő is nyeregben érzi magát, hogy gondoskodhat rólam. Kicsit energiagényes, de nem tudok jelenleg jobbat :) Sok sikert, szorítok nektek!

2013. máj. 17. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!