Nektek mennyire megértő és közreműködő a család ha betegség miatt nem ehettek valamit?
Példáuk kiderül,hogy cukros/lisztérzékeny/mogyoróallergiás vagy valami hasonló miatt szenvedsz.
Akkor ha mész látogatóba pl szülőkhöz,akkor úgy főznek,hogy te is ehess?
Vagy tesznek rá magasról és fulladj meg kb?
A szűk család nálunk nagyon ügyel az én érzékenységeimre (nekem pollenallergiám van, így mézet nem ehetek, mellette fahéjat sem nagyon), de a többi rokon... 23 éve vagyok allergiás, asztmás, jól kellene tudniuk, hogy milyen allergiáim vannak... mégis, ha megyünk ide-oda vendégségbe, rakják ki a mézes sütit, és felháborodnak, ha nem eszem. Amikor meg elmagyarázom, akkor meg vagy flegmán, bocsánatot sem kérve elkezdik, hogy "ja, ezt te nem eheted", kb. mintha nekem kellene bocsánatot kérni, olyan szemrehányóan, vagy visszakérdeznek bambán, hogy "jé, tényleg?" -.-...
(az más kérdés, hogy a kávét meg ki nem állhatom, tudják ezt kb. 13 éves korom óta, mégis belém akarják tömni, és akkor ugyanezek a reakciók).
Kávét belém is,pedig már kismilliószor megmondtam,hogy nem iszom,nem is fogok,de próbálkoznak,hátha...
(bár nekem nem lenne tőle bajom,míg páromnak lenne)
olyat nem lehet, hogy előző nap odatelefonáltok, hogy úgy ennétek egy kis fasírtot sült krumplival (vagy valamit, ami tuti nem tejtermékes), nem csinálna-e azt a kedvetekért?
különben én vinni szoktam magamnak, de több adagot, mindig meg szokták kóstolni, szeretik. anyósom főzne nekem külön, de egyfelől én jobban hozzáférek a nekem való alapanyagokhoz a városban, másfelől elég neki magukra főzni is. ill. nekem megvannak a kialakult szokásaim, repertoárom.
először gondoltam, hogy majd megsértődnek, de felszívtam magam, meg mertem lépni a kajavivést. ráadásul még karácsony előtt, a karácsonyt is saját kajával csináltam végig :)
Vannak, akik nem fogják fel a súlyát, vagy azt hiszik, egy kicsi még nem árthat. Pl. cukorbetegségnél a nagyszülők "de hát csak egy pár kanál cukrot tettem bele, az igazán semmi".
Azokkal a válaszolókkal értek egyet, akik olyanokat írtak, hogy vagy vigyél magaddal valami kaját (esetleg félkészen) és azt edd, vagy szólj oda előző nap telefonon, hogy mit szeretnél enni.
Előtte este beszéltem vele,pörkölt tészta,gyümölcs.ebben nincs tej.Másnap délelőttre már volt benne,megvariálta.
És nem én nem ehetem,hanem párom,a saját gyereke.
Vinni nem fogunk,van a közelben étterem,jobb megoldás mint az hogy párom végignézze,hogy milyen gusztusos ételt főzött az anyja,csak épp őt nem vette figyelembe.Akkor inkább ne is lássa.
Itt még arról sincs szó,hogy "csak egy kicsi,az nem árt".
Mert azért kicsinek nem nevezhető a nagy dobozos tejföl vagy 2 liter tej a turmixba...
Ez jó ötlet,köszönöm.
(és még igaz is,lehet hogy most "csak" megy a hasa,puffad és fáj,de évek alatt gyomorfekélytől kezdve bármi kialakulhat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!