Nektek mennyire megértő és közreműködő a család ha betegség miatt nem ehettek valamit?
Példáuk kiderül,hogy cukros/lisztérzékeny/mogyoróallergiás vagy valami hasonló miatt szenvedsz.
Akkor ha mész látogatóba pl szülőkhöz,akkor úgy főznek,hogy te is ehess?
Vagy tesznek rá magasról és fulladj meg kb?
A legokosabb, hogy elöször elmondod nekik, de utána azt nem lehet garantálni, hogy minden apróságra figyeljenek, mert a legtöbb embernek fogalma sincs, mi mindenben vannak ezek, amiket nem ehetsz.
Normális esetben megpróbálnak odafigyelni, de ha 100%-ban biztosra akarsz menni, akkor VAGY ott vagy, amikor föznek és figyelsz a buktatókra, VAGY - és szerintem ez az optimális - viszel magadnak mindent, amit enni akarsz/tudsz.
Nálunk ez gond,páromról kiderült,hogy tejet nem lehet,attól van minden baja ,csak eddig nem jöttünk rá.
De ha megyünk párhetente,anyukája mintha direktbe mindig tejes dolgokat főzne,"véletlen" tejet tesz a kávéjába,tejes turmixokat készít.
Pedig tudja jól,hogy nem lehet,és párom is szenved,mert nehéz megszokni a tejmentes életet.
Nálunk én vagyok elég keményen allergiás, és természetesen mindig megfelelő étrendet kapok.
Azt megértem, ha bosszant ez téged, de a problémát a párodnak és az anyukájának kéne elrendezni.
Nem fogják rendezni,párom duzzog magában (nekem).
amikor kitette a kaját,leléptünk,ettünk a közeli étteremben.
Szerintem jó ideig nem megyünk a környékre sem.
De ez így nem jó. :(
Csak nem értem miért kell ezt.
Nagymamám ellentéte,ő hugomat ráizzította a dologra,netről leszedetett vele annyi mindent,én se láttam a felét se,és növényi eredetű tejutánzatból csinált olyan süteményt is,el se hittük,hogy tejmentes.
Az én szüleim maximálisan támogatnak és odafigyelnek rám - egész addig, amíg nem kell a gyakorlatba átültetni a dolgot. Mert akkor már "ne legyél mimóza, ettől semmi bajod nem lesz".
Eleinte vittem magammal kaját, de azóta összevesztünk és most nem látogatom meg őket, úgyhogy problem solved :)
Én teljes mértékben figyelembe veszem, ha hozzám diétázó, fogyókúrázó vendég jön.
Amin csúnyán kiakadtam (és mivel jó nagy pofám van, szóvá is tettem), hogy egy rokon családban a 10 éves gyerek elhízott, iskolaorvos szakorvoshoz, dietetikushoz küldte, és fogyókúráznia kell. Nagyszülőkkel laknak, a tahó nagypapa (aki egyébként nem idős, 60 körül van), simán leül a gyerek mellé zabálni, apuka szintén... Hát nem tudom, ha az én lányom egészségéről lenne szó, egyrészt példát mutatnék (papa kb 120 kiló), másrészt megkönnyítendő a helyzetét, azt enném, amit ő. (teszem hozzá nagypapa közben epebeteg lett, elvárja, hogy amit ő nem ehet, azt más se...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!