Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nektek mennyire megértő és...

Nektek mennyire megértő és közreműködő a család ha betegség miatt nem ehettek valamit?

Figyelt kérdés

Példáuk kiderül,hogy cukros/lisztérzékeny/mogyoróallergiás vagy valami hasonló miatt szenvedsz.

Akkor ha mész látogatóba pl szülőkhöz,akkor úgy főznek,hogy te is ehess?

Vagy tesznek rá magasról és fulladj meg kb?

2013. máj. 2. 10:43
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
en ismerek sok ilyen beteget, de náluk nem volt ez gond. ha meg igen ott a szülőkkel van a baj
2013. máj. 2. 10:50
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

A legokosabb, hogy elöször elmondod nekik, de utána azt nem lehet garantálni, hogy minden apróságra figyeljenek, mert a legtöbb embernek fogalma sincs, mi mindenben vannak ezek, amiket nem ehetsz.

Normális esetben megpróbálnak odafigyelni, de ha 100%-ban biztosra akarsz menni, akkor VAGY ott vagy, amikor föznek és figyelsz a buktatókra, VAGY - és szerintem ez az optimális - viszel magadnak mindent, amit enni akarsz/tudsz.

2013. máj. 2. 10:55
 3/34 A kérdező kommentje:

Nálunk ez gond,páromról kiderült,hogy tejet nem lehet,attól van minden baja ,csak eddig nem jöttünk rá.

De ha megyünk párhetente,anyukája mintha direktbe mindig tejes dolgokat főzne,"véletlen" tejet tesz a kávéjába,tejes turmixokat készít.

Pedig tudja jól,hogy nem lehet,és párom is szenved,mert nehéz megszokni a tejmentes életet.

2013. máj. 2. 10:58
 4/34 A kérdező kommentje:
El lett mondva,és főzhetne rengeteg olyat amit szokott,pl pörkölt tésztával.De nem,ő tejfölösre csinálja inkább,2 kanállal nem hagyott,amit megehetett volna.
2013. máj. 2. 11:00
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én vagyok elég keményen allergiás, és természetesen mindig megfelelő étrendet kapok.

Azt megértem, ha bosszant ez téged, de a problémát a párodnak és az anyukájának kéne elrendezni.

2013. máj. 2. 11:05
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez inteligencia kérdése. Nálunk anyu semmit nem eszik, amiben cukor van. És jé a családban mindenki meg tudta jegyezni, hogy Ő milyen ételeket ehet és azokból válogatunk a közös kajáknál, illetve ha édesítünk, csak xilittel tesszük, mert azt néha használja!
2013. máj. 2. 11:06
 7/34 A kérdező kommentje:

Nem fogják rendezni,párom duzzog magában (nekem).

amikor kitette a kaját,leléptünk,ettünk a közeli étteremben.

Szerintem jó ideig nem megyünk a környékre sem.

De ez így nem jó. :(

Csak nem értem miért kell ezt.

Nagymamám ellentéte,ő hugomat ráizzította a dologra,netről leszedetett vele annyi mindent,én se láttam a felét se,és növényi eredetű tejutánzatból csinált olyan süteményt is,el se hittük,hogy tejmentes.

2013. máj. 2. 11:11
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim maximálisan támogatnak és odafigyelnek rám - egész addig, amíg nem kell a gyakorlatba átültetni a dolgot. Mert akkor már "ne legyél mimóza, ettől semmi bajod nem lesz".

Eleinte vittem magammal kaját, de azóta összevesztünk és most nem látogatom meg őket, úgyhogy problem solved :)

2013. máj. 2. 11:12
 9/34 anonim ***** válasza:
100%

Én teljes mértékben figyelembe veszem, ha hozzám diétázó, fogyókúrázó vendég jön.

Amin csúnyán kiakadtam (és mivel jó nagy pofám van, szóvá is tettem), hogy egy rokon családban a 10 éves gyerek elhízott, iskolaorvos szakorvoshoz, dietetikushoz küldte, és fogyókúráznia kell. Nagyszülőkkel laknak, a tahó nagypapa (aki egyébként nem idős, 60 körül van), simán leül a gyerek mellé zabálni, apuka szintén... Hát nem tudom, ha az én lányom egészségéről lenne szó, egyrészt példát mutatnék (papa kb 120 kiló), másrészt megkönnyítendő a helyzetét, azt enném, amit ő. (teszem hozzá nagypapa közben epebeteg lett, elvárja, hogy amit ő nem ehet, azt más se...)

2013. máj. 2. 11:15
 10/34 anonim ***** válasza:
100%
Én cukorbeteg vagyok. Otthon természetesen úgy készítem az ételeket, hogy én is tudjak enni belőle. De van sok olyan étel, amit ugyan elkészítek a férjemnek, pld. krumplis tészta, rizs, ilyesmik, de én nem ehetek belőle, viszont nem várhatom el tőle, hogy ő se egyen ilyesmit miattam. De már nagyon sok mindenre átszokott, nem azért mert muszáj volt neki, hanem mert megkedvelte, pld. nálunk nincs cukor, csak édesítő minden formában. Férjem úgy átszokott az édesítőre, hogy szinte észre sem vette. Anyukámékhoz ha megyünk, ők alapból diétásabban főznek, így nem gond az ottani étkezésem, ha pedig nem igazén diétás étel van náluk, akkor én abból kevesebbet eszem. Mondjuk van egy húsleves, akkor abból eszem egy nagy tányérral, rengeteg zöldséggel, nagyon kevés tésztával, vagy anélkül. Utána pörköltet, de én csak pár szem nokedlit szedek, és sok sok párolt zöldséggel egészítem ki. Sütit nekem mindig külön rendel anyukám, vagy diabetikus tortát, vagy több féle sütit egy párat, és én azt eszem, míg ők a rendes cukrosat. Így kell elképzelni az én étkezésemet. Viszont anyósomat abszolút nem érdekli, nem foglakozik vele, nagyon zsíros ételeket készít, töménytelen tésztával, édes, márcos süteményeket, és még erőlteti is hogy egyek, mimdig mondja, hogy de hát nem is édes. Sajnos annyi fogalma sincs a cukorbetegségről, hogy nem tudja, egy cukorbeteg nem csak "édeset" nem ehet, hanem szénhidrátot is csak mértékkel. Ő azt hiszi, ha nem olyan édes valami, akkor az jó. Ja, és azt sem fogja fel, hogy ha csak elmegyünk hozzá látogatóba, és nem előre megbeszélt ebédre, akkor miért nem eszek abból, amivel kínál, nem érti hogy azért, mert napi 4x szúrom magam, étkezések előtt. És ha délben ebédeltem otthon, akkor délután már nem szúrom meg magam, hogy süteményt egyek nála. Nála ilyen alapvető problémák vannak, pedig 16 éve vagyunk együtt a férjemmel, már lett volna ideje "megtanulni", hogy miért is nem eszem cukrot cukorral. A család többi tagja pedig nem vesz róla tudomást, pld. öcsém és családja, mint ha nem is lennék cukorbeteg. Pedig nagyon oda kell figyelnem, pláne mióta az új cukorbeteg törvény van, ha nem tudom célérték alatt tartani, akkor nem írják ki az inzulinomat támogatva! Ilyen már előfordult egyszer sajnos, de sikerült helyrehoznom.
2013. máj. 2. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!