Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nektek mennyire megértő és...

Nektek mennyire megértő és közreműködő a család ha betegség miatt nem ehettek valamit?

Figyelt kérdés

Példáuk kiderül,hogy cukros/lisztérzékeny/mogyoróallergiás vagy valami hasonló miatt szenvedsz.

Akkor ha mész látogatóba pl szülőkhöz,akkor úgy főznek,hogy te is ehess?

Vagy tesznek rá magasról és fulladj meg kb?

2013. máj. 2. 10:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Akkor beszélj TE a szülökkel, mert sokan nem tudják, hogy tényleg van ilyen, vagy egyszerüen csak nem tudatosul bennük a dolog.

Mellesleg éppen a tej-téma az, ahol rengeteg buktató van, igen sok helyen van "elrejtett" módon jelen.

Ami még megoldás, menjetek korábban oda, és MIELÖTT beletesz valami tejterméket, TE SZEDJ ki az ételböl.

2013. máj. 2. 11:16
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez volt az elsőeset? Merthogy idősek, pláne esetleg vidéken, ahol "nem szokás" allergiásnak lenni, vagy mást enni, mint ami épp van, nehezebben értik meg ezt. Nekem is nagyim gyerekkoromban sehogysem tudta megérteni, hogy ha nem ehetek tojást, akkor mi a baj a palacsintával, hát "elvész az a kicsi benne". És nem gonosz volt, vagy bántani akart, egyszerűen ilyen.

Duzzogni semmi értelme, meg kell beszélni, el kell mondani, konkrét példákkal. "Ha tejet eszem, akkor felmegy a lázam, hasmenésem lesz" stb. stb. Vagy megértik vagy sem, ha nem, akkor én inkább vinnék kaját magamnak, és leülnék a töbiekkel enni. Mi is ezt csináltuk anno. A család ette, amit a nagyi főzött, nekem meg anyukám vitte a megfelelő diétát. "Nem akarjuk az extra kívánságokkal terhelni a Nagymamát."

Nyilván felpattanhattunk volna őrjöngve, és rácsaphattuk volna az ajtót a 70 éves nagyszülőkre, de van annak értelme? Nincs. Probléma megoldva, béke megtartva.

2013. máj. 2. 11:25
 13/34 A kérdező kommentje:

Korán reggel megfőz,esélytelen beelőzni,ott pedig nem alszunk.

Pedig legutóbb is felhivtam mielőtt mentünk,hogy mit főz,mondta hogy pörkölt tésztával,és vett jó sok epret nassolni.Ez volt este.Mire odaértünk 10-re másnap,már tejfölös pörkölt volt és eperturmix.Az utolsó szem eperből is.

Pedig előtte pár héttem amikor megcsinálta,hogy a natúr csirkemellett leöntötte tejszines mártással,elmagyaráztuk neki,hogy tej,tejszin,tejföl,rendes vaj,tejszinhab nem lehet az ételben.(arra már nem tértünk ki,hogy a kenyérben,péksütikben,és sokmindenben is van,előbb az alap nagyontejeseket értse már meg).

Erre megint megcsinálja,mintha 100%-ig direkt lenne.

Volt neki mondva megint,hogy nem ezt beszéltük meg,de letudta egy "jó,majd legközelebbel".

2013. máj. 2. 11:26
 14/34 anonim ***** válasza:
72%
Imádom ezt a ne legyél mimóza hozzáállást. Milyen mértékben kell valakinek szűklátókörűnek lennie, hogy ilyen legyen a hozzáállása?:D Én lisztérzékeny vagyok, mindenki figyel rám a családban. Néha a barátok, osztálytársak is direkt sütnek olyan sütit, amit ehetek, pedig azt nem várhatom el, hogy 30 ember igényeire külön odafigyeljenek, és mégis. :)
2013. máj. 2. 11:27
 15/34 A kérdező kommentje:

Nem első eset,és nem is idős hogy ne értené.

Csak akarni kell kicsit.

(Nagymamám 30 évvel idősebb,ő miért volt képes kérés nélkül is átállni ilyenre? Pedig ő tényleg úgy nőtt fel,hogy eszi ami van,azt se tudta hogy van zabtej például)

2013. máj. 2. 11:29
 16/34 anonim ***** válasza:

"Nagymamám 30 évvel idősebb,ő miért volt képes kérés nélkül is átállni ilyenre?"

Azért, amiért az egyik ember kék szemű, a másik barna, vagy amiért az egyiknek van kézügyessége, a másiknak nincs.

Van, aki ezt nem érti meg, kész, ennyi. Ha nektek megéri ezen balhézni, megsértődni, feléjük sem nézni többet, akkor tegyétek. Mi nem akartunk ilyen balhét csinálni, megoldottuk a kaja-kérdést, aztán kész. Nem öröm, de ez van.

2013. máj. 2. 11:35
 17/34 anonim ***** válasza:
62%

Anyám se érti... Mondjuk az nem allergia volt, hanem

fogyókúra... Elénk tette a bablevest csülökkel "hiszen ez diétás, nem rántottam be". Meg a vastag rántásos főzeléket "de ez csak zöldség"... Szerencsére már nem eszünk ott. Szerintem fel se fogja, hogy mi a baj.

2013. máj. 2. 11:49
 18/34 anonim ***** válasza:
Én akkor is megértő vagyok, ha csak úgy poénból nem eszik valamit. Anyu is mindig ilyen, ha hazamegyek, mindig megkérdezi, hogy épp mit nem eszek.
2013. máj. 2. 11:53
 19/34 A kérdező kommentje:

Szerintem mi sem fogunk ott enni,megyünk ebédidő utánra,eljövünk vacsoraidő előtt.

Bár ezek után kinézem belőle,hogy kínálgat majd valami pudingos sütivel.

2013. máj. 2. 11:53
 20/34 anonim ***** válasza:

Én néha a párommal "szívom" meg. Én sajnos nem eszem tejtermékeket és gabonákat, mert rosszul vagyok tőlük. Szóval salátát és húst, tojást szoktam enni, egyszerűen valami ilyesmivel simán elvagyok. Nem kell nekem 8 fogásos kaja. A párom meg kedveskedni akar és néha szegénykém bevásárol egy nagy menüre. Amiben persze liszt van meg sok olaj meg ilyenek. Nos, kicsit nehéz ilyenkor, mert megbántani nem akarom, de ha meg megeszem akkor meg rámegy a napunk, mert akkor utána rohanok a wc-re és estig le se szállok róla. Szóval nem egyszerű. Senki se rosszindulatú, aki ezt nem "tartja" be, mert ezzel a párom is tisztában van, csak néha a ajándékozási meglepi hévben elfelejti ezt és bevásárol olyat is, amit nem ehetek.

Mindenesetre nagyon édes és én nem csesztetem semmiért se!

2013. máj. 2. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!