Lehet kerni a gyamugyet, hogy a gyermekem apja (ex ferjem) utanam levo baratnoje a gyermekuk nevet megvaltoztassa?
Lassan 6 eves a fiam, akit Peternek hivnak. A ferjem a szules utani fel evben hagyott el, mert allitasa szerint o neki ez az elet nem valo. Nem mennek bele a dolgokba, lenyeg annyi, hogy elotte 5 evig voltunk egyutt e tervezett gyermek volt. O akarta mindennel jobban.
A gyerektartas fejeben lemondott a kozos tulajdonu kerteshazrol es az egyik kozos autorol.
Rossz szavam se lehet ra a "kotelezo" puffogasokon kivul. Szo nelkul jon a gyermeket latogatni. Mindent megbeszelunk. Ha betg a fiunk, akkor elviszi orvoshoz, megezi a gyogysuereket, vigyazz ra, stb..
Ahogy mi elvalltunk, ra ket evvel szuletett meg egy fia. Ezt par honapja tudtam meg, amikor elkotyogta. A not otthagyta szinten a fenti indokokkal. Nem.dicsertem meg az ex ferjem, de nincs beleszolasom a dolgokba. Raadasul a mi kozos gyerekunkkel jol banik, nincs hatranya belole.
Viszont most jon a gond. A napokban az ex ferjem jelenlegi cica babaja felkeresett telefonon, hogy elvinnek nyaron nyaralni egy hetre a fiunkat. Kene az irasos beleegyezesem, stb.
Mondtam, hogy termeszetessen megoldhato a dolog es hogy jojjenek at emiatt.
Tegnap este amikor beszeltuk at a dolgokat, az uj baratno felnevetett es mondta, hogy a masik kisfiut is Peternek hivjak.
Meghozza Gabor Peternek. Mondtam, hogy biztos a veletlen muve. Erre az ex ferjem bekozolte, hogy sajnos nem az.
Azert neezte el igy a volt bnoje a gyermeket, hogy a mi kohos gyerekunk utan kapja a nevet. Valamint Peternek is szolitja.. Tehat a masodik nevet hasznalja.
A volt ferjem neve egyebkent Gabor. Raadasul az volt a masik indok, hogy az ex ferjem ne felejtse el a gyerek nevet.
Az a kerdesem, hogy leet valahol kervenyezni mas gyermekenek a nev levetelet?
Szerintem kisse vicce es szanalmas is egyben, hogy az en gyermekemrol nevezei el az o gyermeket.
Par ev mulva majd Petizzuk a "kozos gyerekeket" orrba-szajba?
A te gyerekednek (a volt férjedtöl) a neve Péter.
A következö nö gyerekének (a volt férjedtöl) a neve Péter.
Ehhez joga van, úgy nevezi a gyerekét, ahogy akarja, akármilyen indokkal.
A volt férjednek lehet akár még húsz másik gyereke, és lehet MIND Péter, ehhez is joga van.
Ezen kivül TE semmilyen indokkal nem változtathatod meg MÁS gyerekének a nevét, SÖT a sajátodét sem változtathatod meg, ha a volt férjed beleegyezése nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!