Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miert nezek ki ciganynak ha...

Miert nezek ki ciganynak ha nem vagyok az?

Figyelt kérdés

Regen kiskoromban is meg kerdeztek tolem hogy felver vagyok-e hogy ilyen szep vagyok...

Mert h allitolag a felverek szepek.

De nem!!

Anyu apukaja horvat volt anyukaja szin magyar

Mamam apujaja Szlovak anyukaja Osztrak.

Apu apukaja magyar anyukajat nem tudom...

Véghdudas a vezetekneve.

Mitol lehet olyan arcom??

sotet szoke a hajam a borom se barna.A szemem barna egyedul.

Miert latnak annak ha nem vagyok az?

2013. márc. 23. 08:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kep alapjan...
2013. márc. 23. 08:47
 12/22 anonim ***** válasza:
Valamikor nagyon régen, biztos összejött valamelyik felmenöd valami romás kinézetüvel, és ez nálad meg pont elöjött. Elöferdül az ilyen.
2013. márc. 23. 08:51
 13/22 anonim ***** válasza:
Képet kérek. :)
2013. márc. 23. 09:04
 14/22 A kérdező kommentje:
Jrj privatban legyszi
2013. márc. 23. 09:06
 15/22 anonim ***** válasza:
szia.nekem is küldenél?:)
2013. márc. 23. 09:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy "szín magyar", a magyar eleve egy keveredett nép. Szlovák pedig nem is létezett, szóval...

Semmi baj nincs azzal, ha van benned roma vér, nem ez fog meghatározni téged, hanem az, hogy milyen ember vagy.

Ne azzal foglalkozz, hogy "reméled, valami más", hanem azzal, hogy te milyen vagy. Ennyi.

2013. márc. 23. 10:01
 17/22 A kérdező kommentje:

De letezett

Szlovakok mindig is voltak csak konkretan szlovakia nem volt.

Azert mondom hogy remelem mas mert igazabol semmi nem utal arra hogy van bennem roma ver akkor meg mert kene abban elnem hogy az vagyok?!:)

2013. márc. 23. 10:06
 18/22 anonim ***** válasza:
küldj képet.:)
2013. márc. 23. 10:21
 19/22 anonim válasza:
69%

"Azert mondom hogy remelem mas mert igazabol semmi nem utal arra hogy van bennem roma ver akkor meg mert kene abban elnem hogy az vagyok?!:)"

Nekem sincs közöm a romákhoz, talán lehet, hogy pár ágra visszamenőleg volt valami keveredés a családban, s ez kiütött rajtam. Nagyszüleimet már nem tudom erről megkérdezni. Igazából már ők is annyira voltak magyarok, mint bármely más normális ember itt, semmi sem utalt arra, hogy közük lenne a cigányokhoz. De mindez nem számít, mert hiába lettem én is magyar identitásra nevelve, amikor az emberek megbámulnak, lecigányoznak, és még egy Ismerős Arcok vagy Hungarica koncertre sem mertem régebben elmenni, mert féltem. De egy ideje nem is hallgatom őket, mert fáj. Fáj, hogy egy teljesen magyar identitású, gondolkozású családban, Rokonságba tartozom, közben pedig kivet magából a társadalom. De kb. fél éve jutottam el arra a pontra, hogy ha valaki megkérdezi, akkor azt mondom, hogy cigány vagyok. Nem azért, mert annak érzem magam, hanem mert ezt akarják hallani és igazából nem is mondhatom magam magyarnak, mert úgyis hülyének néznek, másrészt az sem hiányzik, hogy néhány bomberdzsekis ezzel heccelődve esetleg betámadjon. Személy szerint nekem elegem van az egészből. A cigányok ugyanúgy lekezelnek, belém kötnek, mint bárki másba(nem viccelek, símán le köcsög magyaroznak,), a magyarok közül is egy bizonyos csoporttól kapom a pofonokat(mert büdös cigánynak néznek). Jó lenne egy nemzethez tartozni, kihúzni magam és azt mondani, hogy igen, én ide tartozom. De majd egy másik életben, mert ebben megszívtam. Majd rájösz te is, akkor majd nem fogsz ilyen kérdéseket kirni, hanem nagy ívben sz@rsz majd bele az egészbe.:-)

2013. márc. 24. 18:43
 20/22 anonim ***** válasza:

Vicces az élet. Én félig cigány vagyok, de rajtam egyáltalán nem látszik - és persze nem is élünk úgy/nem éltünk úgy soha.

Abszolút nem ezen múlik, hogy ki milyen ember, és éppen ezért nagyon elszomorítanak ezek az előítéletek.

Na és, akkor mi van, ha az egyik szülőm cigány?? Teljesen "normális ember" (ahogy az előző válaszoló fogalmazott): tanult, dolgozik, tiszta, családja van... Mi a különbség?? Miért kell csak emiatt megszólni, kitaszítani bárkit is? Miért nem a viselkedés dönt? Láttam én már rengeteg "normális embert" (megint csak idézet az előzőtől, amely kifejezést a cigány ellentéteként használ), aki lopott, csalt, hazudott. Velük semmi baj, mert "magyarok", vagy hogy van ez?

2013. márc. 24. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!