Mikor unja már meg leendő anyós, és fogadja el, hogy mi már külön család vagyunk?
Karácsonykor is volt óriási hiszti,hogy szenteste kettesben voltunk,csak 25-én mentünk hozzájuk (26-án én rokonaimhoz),szerinte a kisfiának végig velük kellett volna lennie.
Páromat amig velük élet,addig mindig a szülinapján köszöntötték,ha szerda,ha szombat.Most hétköznapra esett,hetekig volt morgolódás,nem mentünk át aznap meló után,hogy felköszönthessék-ők nem jönnek hozzánk.Mi nem érthető azon,hogy meló után nem utazunk még 1 órát oda,1-et vissza csak hogy felköszönthessék,inkább otthon kettesben megünnepeltük,aki akarta telfonon felköszöntötte,család meg következő hétvégén köszöntötte.
Most jön a húsvét,és már megy a hiszti,mert csak 1 nap megyünk hozzájuk,másik nap nagyszüleimhez,harmadik nap kirándulunk.
Mikor unja már meg,és fogadja el,hogy külön család vagyunk,próbáljuk kialakitani a szokásainkat,nem két irányítandó gyerek vagyunk?
Az ilyen soha nem veszi észre magát, és soha nem fogja felfogni, hogy második, harmadik vagy akár negyedik lesz a sorban. Ha két gyereke van a fiúcskájuknak, akkor sem értik meg.
nem tudom, miért van ez. Régóta érdekel. Én most kismama vagyok és fiút várok. Remélem nem lesz nekem is beteges viszonyom a fiamhoz. Nagyon igyekezni fogok, hogy ez ki se alakulhasson bennem.
És most biztos hülyének fogtok nézni, de sok nőnél ez valami perverzió. Féltékenység, stb..mintha szerelmes lenne a saját fiába. Ugyanúgy gyűlöli a fia barátnőit, mint én a férjem exbarátnőit :D
Szerintem ez beteges.
De a férfiak is betegesek, akik a lányukkal csinálják ugyanezt.
Amúgy az én anyósom is ilyen, de mi elköltöztünk 1000 km-re. Ez egészen jól megoldotta a problémát. Bár erőszakoskodik, hogy minden nap skypeolni akar, de a férjem nem enged neki
" Ha a párja szüleinél töltenék a szentestét, és a 25.-ét pedig együtt, akkor szerintem ez nagy bunkóság a kérdező családjával szemben. Már ami a szentestét illeti. Legalábbis az én szüleimnek biztosan rosszul esne ha a párom szüleinél szentestéznénk. Jobb az a megoldás, hogy a szentestét kettesben, a következő két nap pedig egyik családhoz, másik családhoz.."
Ez mondjuk sok mindentől függ. Pl. hogy a kérdező családjában van-e nagyobb értelemben vett család (testvérek, unokatestvérek), melyik családdal szorosabb a kapcsolat (főleg a gyerek szemszögéből)?
Nálunk gyerekkoromban így volt, ahogy írtam, és a másik szülőm (édesanyám) családjánál karácsony másnapján gyűlt össze mindenki (testvérek családostul, unokatesók, stb.), így sehol nem volt sértődés.
De egyébként az is egy megoldás, hogy 24-én otthon, 15-én egyik helyen, 26-án másik családnál. Csak ha már van egy kialakult rutin az anyóséknál és a testvéréknél ami teszem azt 10 éve így megy, akkor szerintem az új családnak "illene" ehhez igazodnia. De ha meg lehet velük beszélni, akkor ez a verzió is teljesen életképes, ebben igazad van.
12:09: párom testvére karácsonyt 23-27 végig a szülőkkel van, 24-én a párja a saját szüleivel,25-27 a páromék szüleinél van.
Tehát a nagy család (6 fő) 25-én volt együtt.24-én én nem éreztem volna jól magam,hogy ott van a két szülő,2 gyerek,meg én.
Nem,felnőttek vagyunk,nem tizenévesek,ott vagyunk 25-én,legyen jó.
Idén még nem,jövőre már vagy nagy pocakkal vagy kisbabával,de már hárman leszünk pár éven belül,nem akarom hogy gyerekkel is náluk kelljen lenni.
Hívtuk őket sokszor,de nem jönnek,áromszor voltak eddig,ünnepelni egyszer se,bár igazából kicsi a lakásunk,ők nagy családi házban laknak,így mindig az a kifogás,menjünk mi.
Így hát megyünk amikro ráérünk és kedvünk is van.
Szülinapot mondtuk előre,hétköznap ha akarják,jöjjenek,főzök,köszöntsék fel.Nem,menjünk mi meló után.Igy lett hétvége belőle.
12:31:
kialakult rutin náluk,hogy mindkét gyerek mindig minden ünnepen otthon a szülőkkel.
Csak most már fellnőttként ez nem jó igy,ezért változtattunk.
Nézd, ha ez így a férjednek is jó, akkor szarjátok le és kész.
Lehet, hogy egész életében morogni fog ezért, nem kell vele foglalkozni. Esetleg kérdezd meg, hogy az anyósával töltötte e fiatal korában az ünnepeket elejétől végéig...
Nem arról van szó itt, hogy oda se toljátok a képeteket, hanem arról, hogy akkor, amikor nektek jó, és nem kényszerből.
Aki meg azt írta, hogy ketten vagytok, nem mindegy e, hogy hol vagytok...
18. folyt, véletlenül küldtem el.
persze, hogy nem mindegy, ki ne akarna a párjával kettesben lenni inkább.
Szóval ne foglalkozzatok vele. Az meg borzasztó, hogy a férjed tesója és a párja külön töltik a szentestét, ha jól értem, mert kötelező jelenés van anyósodnál :o Ez szerintem szomorú :(
Én anyósom is így kezdte, mikor a párommal összeköltöztünk. Úgy képzelte, hogy minden nap skype, meg mikor szabadságon vagyunk, vagy leállás van decemberben a gyárban, akkor majd mi mindig ott leszünk. Meg természetesen ünnepekkor végig.
Aztán mikor már egy hete ment az, hogy egy órája ment a skype és már a 2 év múlva jövő időjárást is kitárgyaltuk, és már vagy fél órája szinte senki nem szólt semmit, csak ő nézte a képernyőn a kisfiát és siránkozott, hogy milyen távol van -- 50 km -- akkor mondtam páromnak, hogy nem kéne minden nap beszélni, úgysincs miről. Azóta csak hétvégén skypolunk, amúgy fel szokta hívni néhány percre úgy kétnaponta.
Az ünnepek miatt meg aggódott egy darabig, de elmagyaráztuk neki, hogy az én szüleim is várnak, oda is mennünk kell.
Meg azt is mondtuk, hogy a szabadságunkat sem azért vesszük ki, hogy végig ott legyünk náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!