Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Sok embernek miért van problém...

Sok embernek miért van problémája az anyóssal?

Figyelt kérdés
Bocsi a kérdésért.. De tényleg nem tudom, nem volt még élettársi kapcsolatom.. Csak rengetegen panaszkodnak h hülye az anyós, piszkálódik, stb. Kiváncsi volnék a válaszokra és a tapasztalatokra!!!

2013. márc. 1. 21:21
 1/10 anonim ***** válasza:
nekem az apossal van bajom lol. mindenbe beledumal, mindent "jobban tud", a sajat velemenyet meg akaratat eroszkolja ram, olyan nincs hogy barmit meg lehessen csinalni mashogy mint o gondolta.
2013. márc. 1. 21:34
 2/10 Fremen72 válasza:
61%

A "kedves" anyóstól elveszik az ő tündibündi kisfiát / betanított rabszolgáját (ilyen is van!) / hercegkisasszonyát.

Az az aljas semmirekellő, akinek csak "azon" jár az esze (másik nem esetén az a büdös q. akinek csak a pénzen jár az esze). Persze, hogy a hibát keresi benne, és gyakran mindenbe beleszól, mindent jobban tud. Ez különösen így van az első gyerek vállalásakor (hogy fogod azt a gyereket? stb.) Biztosan nagyon nehéz jó anyósnak lenni, de az az igazság, még nem is találkoztam ilyen esettel. Valami ellentét (ha a felszín alatt is) mindig kialakul a meny/vej és az anyós között. Az após esetében (hacsak nem vadbarom az illető) sokkal ritkább. szvsz...

2013. márc. 1. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
mindketten ugyanazt az embert szeretik és a maguk módján akarják a legjobbat neki, talán ez a probléma....
2013. márc. 1. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
sosem volt problémám egy anyós jelölttel sem, Az anyósommal sincs (pedig a sogorom felelségének van). Nekem mindegyik normális volt, de én is hallok látok olyan anyósokat akit én sem szeretnék. Szóval ez szerencse kérdése is. 28/N
2013. márc. 1. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Mert a sok menyecske ollan szép és okos,hogy párját ritkitja.Anyós meg csak hülye, és szerencsétlen vén banya lehet.Egy 2lábon járó őrület:)a kimár azzal hatalmas bűnt követett el egyáltalán megszületett
2013. márc. 2. 09:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Egy barátnőm pl. pozitivakat mondott a párja szüleiről.. Már kb 3 éve a párja szüleinél laknak, és mondta h jófej, normális anyósa van, ők sokakkal ellentétbe nem utálják egymást, nem szól bele a dolgukba, stb. van kivétel, remélem h nekem is majd szerencsém lesz ily téren
2013. márc. 2. 19:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Majd kiderül. Azért sok normális anyós meny kapcsolat is van. Az én anyósom pl nagyon nem jött ki az anyósával. Tipikus az ő kicsi fiát elveszi valaki komplexus volt. Ö akkor meg is fogadta hogy ö sosem lesz ilyen nem is lett szerencsére. Ami problémája van a sógorom feleségével az teljesen más eredetű, és nem ok nélkül van, az már más kérdés hogy kicsit néha tulzottan is keresi a hibákat benne, de a sogoromban ugy szintén, mivel sajnos vele sem probléma mentes a kapcsolat és erről csak a sógorom tehet. Nyugi simán lehet majd neked is normális anyósod. (4-es voltam)
2013. márc. 2. 20:03
 8/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok, nekem anyosommal viszont semmi bajom nincs. tok jol elvagyunk :)
2013. márc. 2. 22:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Mennyi szerencsés ember^^ ennek nagyon örülök.

Pedig alapvetően tényleg problémás a dolog, maga a szituáció. Egyrészt, ha megjelenik egy barátnő, menyasszony, feleség egy férfi életében(vagy fordítva, nők esetén), akkor az illető tökéletes függő helyzetbe kerül. Az ember bekerül egy teljesen új környezetbe, ahol természetes módon próbál megfelelni, és ha normális és befogadó a család, akkor ez sikerül is. Ha a család kevésbé befogadó, akkor az érkezőben alapvetően kialakul egyfajta harag, amiért már egy csomó energiát feleslegesen belefektetett az elfogadtatásba.

Az anyós oldaláról pedig, a gyermekével már alapvetően kialakul egy oidipuszi kötődés, ami miatt egy feleség felbukkanása féltékenységet szül. tényleg vannak ilyen "rabszolga" gyerekek, ilyenkor különösen kellemetlen a helyzet. És az betonozza be véglegesen az anyós-meny kapcsolatokat, hogy az anyós van fölényes helyzetben, hazai pályán, emiatt pedig nem lehet vele a konfliktusokat rendezni, mert alapvetően elzárkózik attól, hogy engedjen a 28-ból.

Meg hát ott van az alapvető féltékenység az azonos nemű, fiatalabb rivális iránt... az én anyósomnak az a problémája velem (na, többek között), hogy néhány évvel ezelőtt még ő is 50 kiló volt, és nem 75, mint most. Folyton siránkozik, hogy milyen gyönyörű volt, és nagyon zavarja, hogy úgy érzi, már nincsen lehetősége olyan soványra és csinosra lefogyni, amilyen most én vagyok.

Illetve még az, hogy minél idősebb egy ember, annál inkább ragaszkodik a rögeszméjéhez, ez megnehezíti az együttélést minden idősebb emberrel.

Persze, ha egy ember normális, és harmonikusan fejlődik, igyekszik jól élni az életét, akkor rendes anyós/após válik belőle. A rossz anyósok-apósok általában mindenkivel agresszívak, vagy máshogy torzultak, de csak a meny/vej van olyan helyzetben, hogy szabadon lehessen vele piszkálódni.

2013. ápr. 12. 19:22
 10/10 anonim ***** válasza:
A sztereotíp anyósos fasságok nem voltak, anno én csak azért haragudtam az anyósra, mert anyagilag kisemmizte az exemet. Az exem meg nem mert neki nemet mondani. Szét is mentünk.
aug. 8. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!