Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A páromnak alkohol problémái...

A páromnak alkohol problémái vannak. Mi lenne a jó megoldás? Szakember?

Figyelt kérdés
Nem alkoholizmusról van szó egyáltalán, nem függő. Mindössze annyi, hogy hétvégente elmegy a haverokkal sörözni és egyszerűen nem tud úgy hazajönni, hogy ne lenne részeg. Állítólag csak sört iszik, azt persze töménytelen mennyiségben. Hajnal 3-4-kor ér haza, addig azért lecsúszik jó pár korsóval. Mindig azt mondja, hogy neeem, most nem megy meg nem iszik, de egyszerűen képtelen azt mondani ha hívják, hogy nem és nem jut eszébe, hogy a 8-10. sör után leálljon, pedig nyilván ismeri már saját magát és a határait. Mit lehet ez ellen tenni? Én már nagyon unom, hogy ezután persze másnaposan egy napig használhatatlan és ha lenne valami közös program, én magyarázkodok miatta. Szakemberre bízzuk a dolgot?
2013. márc. 2. 23:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet szakemberre bízni. Amíg az érintett maga nem tesz meg mindent a gyógyulás érdekében, addig a szakember sem tehet semmit.

Én egyedül tettem le a a poaharat a cigarettával együtt, pedig aztán az árvák könnyét is megittam. Húsz éve vagyok száraz alkesz, azóta egyetlen kortyot sem mertem meginni. Szerintem ez az egyetlen módja.

2013. márc. 5. 18:12
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem alkoholizmus,csak gyenge az akaratereje a csávónak... Meg kéne emberelnie magát és akkor rögtön elmúlna a probléma. Nem értem,hogy egy felnőtt ember hogy nem tudja felmérni a saját határait? Az én pasim is ilyen(volt),utálom is érte. Főleg,mivel ő az a tipikus bunkó részeg. Csak hát megmondtam neki,hogy nekem ebből elegem van,mégegyszer meglátom ilyen meg olyan állapotban,akkor keresek magamnak egy érettebb pasit. Mi baja van a párodnak,hogy úgy érzi,innia kell? Anélkül nem tudja magát jólérezni? Nem azt mondom,hogy egyáltalán ne igyon az ember,de azért maradjon ember kinézete. Szakember meg csak úgy segít,ha a párod is akarja. Előszöris beszéld meg vele a dolgot,hogy ez téged nagyon zavar,ő elmondja,akar-e a változtatni rajta,ha igen,akkor oké,ha nem,akkor meg elfogadod. Vagy keresel mást. Ha hosszú távon ezt tapasztalnám a pasimnál,hogy nem tud nemet mondani a túl sok alkoholra,én otthagynám.
2013. márc. 7. 21:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan örültek annak a hatalmas szövegnek, amit beírt egy válaszoló, de a hasznosságát vitatnám...

Azt gondolom, hogy ez nem alkoholizmus, mert különben a skandináv népek 90%-a alkoholista. Ott abszolút ez a trend: hétköznap nulla alkohol, hétvégén elázás.

Ettől függetlenül ezt károsnak tartom és felnőtt emberhez méltatlannak, meg kell tanulnia uralkodnia magán. Hozd tudomására, hogy ez nem pálya és még most döntsön...

2013. márc. 9. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!