A cukorbetegség és az alkohol. Mi erről a véleményetek?
Igazság szerint jobban szeretném, hogyha olyan emberek válaszolnának, akik érintettek a témában, vagy értenek hozzá. Mit igyon egy cukorbeteg? Jó-jó, semmit, persze... Ezeket mellőzzük. Én is ember vagyok és a többi cukorbeteg is. Néha mi is elengedhetjük magunkat, ugyebár.
A kérdés csak az, hogy mivel. Ti mit ajánlanátok? Nem holtrészeg akarok lenni, csak azért kicsit jól érezni magam. Amiből még baj nem lehet. Várom a tanácsokat.
Köszönöm :)
- 1-es típusú vagyok, nem tartom súlyosnak. Étkezéshez Humalogot adok. Ha megyek suliba vagy dolgozni, akkor reggelihez, ebédhez nem is szükséges, a vacsorához is csak pár egység, de az sem mindig. (Van még 24 órásra Lantus, de arra nincs szükségem)
- 220 grammos diétán vagyok, be is tartom. Soha nem eszem többet. Sőt, van, amikor még ezt sem "eszem ki".
- 23 éves vagyok, tavaly október 18-al kerültem a kórházba 29-es cukorral.
- és hál istennek semmi szövődmény nem alakult ki, semmim nem károsodott, minden teljesen rendben van.
A vércukor értékeim 95%-ban (akár kaja előtt, akár kaja után) a normál értékeken belül van. Tehát mondhatom azt, hogy szinte teljesen kordában tudom tartani a dolgokat.
Igen, tényleg megértő a dokim. Felmerült már ez a téma az elején, de nem volt akkor még túl fontos ahhoz, hogy tovább taglaljuk. :) Úgyhogy csak érintettük.
Teszem hozzá, még nem is én kérdeztem rá, hanem ő kérdezgette, hogy milyen piákat szeretek meg ilyesmi :D
De azt mondta, hogy majd kitalálunk valamit.
Csak gondoltam, másnak van már tapasztalata e téren és tud nekem bevált tanácsokat adni, amivel egy picit meg lehet kerülni a dolgokat és mégsem ártalmas :)
Köszönöm neked is, hogy írtál :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!