Hogyan küzdhetném le a megfelelési kényszert, vagy hogy hívják ezt?
Hol is kezdjem...Van egy nővérem aki iszonyat okos és nagyon szép , Angliában is járt egyetemre , és ott megismerkedett egy jóképű orosszal majd hozzá is ment feleségül , jelenleg az Egyesült Államokban laknak.Megvan mindenük , elég nagy ház , 2 szép kocsi , nemrég született meg a 3. gyerek és még terveznek egyet.
Én állandóan attól rettegek , minden nap eszembe jut hogy mi van nem leszek képes elérni azt amit ő?Mi van ha a közelébe sem tudok majd "felérni".
Erre a dologra még a szüleim is rátesznek hogy "bezzeg a nővéred" , értem én nagyon büszkék a lányukra hogy elérte az életben amit elakart és megtalálta a számításait.
Állandóan arra gondolok hogy mi van ha nekem nem sikerül?Mi van ha szégyent hozok a családomra és nem érek el semmit az életben?
Szerető férj , gyerekek , nagy , család , egzisztencia.Ő mindent elért az életben.
Ez az egész felemészt engem.
Hogyan tudnám azt leküzdeni?
Fordulj teljesen más irányba. Ne itélkezz, sem magadról, sem a nővéredről, sem senkiről. Ha nem itélkezel, nem lesz mérce, amivel hasonlítgatsz. Nagyon útálom ezt a büszkevagyokrádot. És ha nem lehetnek büszkék rám, akkor nem is szeretnek? Vagy mi? Mi az a büszkeség? Az, hogy a szomszédok előtt fényeskedni? Csak Isten van abban a helyzetben hogy bárkit is megítéljen, de Ő nem hasonlít senkit senkihez. Egyedi vagy, senkihez sem hasonlítható.
Aki három vagy akár egyetlen egy gyereket is szül, az nem iszonyat okos, hanem max. jó képességű + szorgalmas ember.
Az igazán "iszonyat okos" nő soha nem akar szülni. Eszébe sem jut.
Azt keresd magadban, aki benned érték és jó, ne hasonlítgasd magad a nővéredhez. A veleszületett képességek adottak, és sokszor nagy különbségek is lehetnek két testvér között a genetika vicce miatt.
Ha nagyon bánt a dolog, és a bezzegelés nagyon sokszor elhangzik, jó volna mielőbb egy jó pszichológus neked, aki tudna segíteni az önbizalmad helyrekalapálásában.
A szépség elmúlik, az iszonyat okosság a három gyerek mellett soha nem fog kivirágozni és érvényesülni, a férj elhagyhajta, Amerika a lejtőn lefelé tart...nézd: az Élet még előttetek áll. Bármi megtörténhet. Vele is, veled is.
Te azon légy, hogy önmagadból hozd ki a legtöbbet és a legjobbat és ne azzal törődj, hogy ő milyen.
(A szüleidet csókoltatom a szöges buzogánnyal, ha ezt a bezzegelést nem hajlandóak befejezni. Nem csoda, ha romokban van az önbizalmad.)
köszönöm a biztatást.
Nálunk az egész család hogy is mondjam olyan "elit".Az egyik nagybátyám professzor a francia Sorbone egyetemen.Édesanyám egy sikeres ügyvéd , édesapám pedig pénzügyi vezető az egyik banknál.
Az összes rokonom olyan okos , unokatestvéreim orvosnak , meg genetikai micsodáknak tanulnak.
Ők olyan okosan , feltörekvőek , nagy tervekkel rendelkeznek.
Én is egyetemre járok de úgy érzem megfogok bukni , annyira nincs agyam a matekhoz.Még matektanár mellett is iszonyat nehéz.A nővérem megkapta a diplomájára a legjobb minősítést , summa cum laude.Én meg bukdácsolva fogom megszerezni a diplomám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!