Hogyan küzdhetném le a megfelelési kényszert, vagy hogy hívják ezt?
Hol is kezdjem...Van egy nővérem aki iszonyat okos és nagyon szép , Angliában is járt egyetemre , és ott megismerkedett egy jóképű orosszal majd hozzá is ment feleségül , jelenleg az Egyesült Államokban laknak.Megvan mindenük , elég nagy ház , 2 szép kocsi , nemrég született meg a 3. gyerek és még terveznek egyet.
Én állandóan attól rettegek , minden nap eszembe jut hogy mi van nem leszek képes elérni azt amit ő?Mi van ha a közelébe sem tudok majd "felérni".
Erre a dologra még a szüleim is rátesznek hogy "bezzeg a nővéred" , értem én nagyon büszkék a lányukra hogy elérte az életben amit elakart és megtalálta a számításait.
Állandóan arra gondolok hogy mi van ha nekem nem sikerül?Mi van ha szégyent hozok a családomra és nem érek el semmit az életben?
Szerető férj , gyerekek , nagy , család , egzisztencia.Ő mindent elért az életben.
Ez az egész felemészt engem.
Hogyan tudnám azt leküzdeni?
Ne gyötörd magadat ezzel.
Minden ember más.
Lehet hogy ő szép, okos meg minden.
De valamiben te jobb vagy nála.
Lehet hogy most még nem tudod, de idővel rájössz.
A szüleid meg elég nagy barmok, ha tényleg "bezzeg a nővéred" szöveggel zaklatnak
Írj magadnak egy listát minden nap amire a szüleid is büszkék lehetnek. Neked nem kell megfelelni senkinek. Hiszen a te céljaid az álmaid megvalósítása. Ne a nővéred álmait akard megvalósítani. És gondolom a szüleid nem akarnak még egy ugyanolyan gyereket mint a nővéred. Az már elég unalmas lenne. Beszélj a szüleiddel h ez rosszul esik. Hajrá !!!
Ezért a sok mindenért már mehet a zöld kéz!!! :D
A nővérem Magyarországon is sikeres lett volna de ő nem szerette a magyar társadalmat , mentalitást , és egyebeket.Mielőtt elköltözött volna már azelőtt is olyan olyan volt mint egy , őszinte , mindig nyugodt , mosolygós laza amerikai , nem illett ebbe az országba.
Főleg angliai tanulmányai után változott sokat.
a nővéred, az nem te vagy.
ha te pl szereted a traktorokat és lesz egy saját traktorod, akkor te is igenis megcsináltad! és kit érdekel, hogy az csak egy traktor!!!!
ha ő imádja a perzsa macskát, de neked csak egy házi van, de az mindennél többet ér, akkor is igenis neked is van macskád a legcukibb és legédibb!
lásd meg a saját boldogságod, úgy leszel csak teljes!
és változtass felfogást nagyon gyorsan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!