Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Anyukám vagy az egyetem?

Anyukám vagy az egyetem?

Figyelt kérdés

Nehéz döntés előtt állok.

Anyukám lelkileg labilis. Magába forduló, könnyen pánikba esik, folyton sír és átkozza az életet, hogy megszületett... és csak én vagyok neki, mint egyetlen hozzátartozó.

Most munkanélküli lett. És amúgy is úgy kellett felnőnie, hogy senkire nem számíthatott (mamám kihasználta, apukám elhagyta...)

Én évekkel ezelőtt elkezdtem az egyetemen egy mérnökképzést. Egyre jobban tanulok. Már csak 1 évem van hátra.

De anyukám állapota egyre aggaszt. Ha hazautazok 2-3 hetenként, akkor anya nagyon le van amortizálva. Nem mozdul ki ha én nem jövök hozzá és csalom el valahova.

Lassan elfogy a pénze is. Sokszor foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata is.

Félek, hogy egyszer arra megyek haza, hogy nincs már anyukám többé. Arra gondoltam ,hogy hagyom a sulit és inkább vele foglalkozok. Nem akarom, hogy butaságot csináljon. Viszont akiket megkérdeztem erről ők mind azt mondták, hogy fejezzem be az egyetemet. És szívem szerint azt is tenném. De ha történne valami anyuval, és én pont a legnehezebb időszakában nem vagyok mellette... azt nem bocsátanám meg magamnak sose.

2012. okt. 13. 10:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az édesanyád közvetlen közelében található-e olyan személy akiben megbíztok? Amíg az egyetemet befejezed,addig ránézhetne a szülődre? Akivel kapcsolatot tarthatnál és elmondhatná az édesanyád állapotát? A településeteken akár az Önkormányzat akár más szervezet által működtetett: civil programokban való részvétel,nyugdíjas klub,akár az Istentiszteletre járó emberek által kínált lehetőségek miként működnek? Mi lehet az amit az édesanyád a legszívesebben csinál,amitől mindent elfelejt?
2012. okt. 17. 07:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves 11-es!

Ami a kérdező anyuját "helyre-zökkentené" = munkahely, munka, pénz.

Nem hiszem, hogy jelenlegi, nehéz anyagi helyzetükben a karitatív tevékenység segítene az állapotán.

Persze az is több lenne, mint semmi, mert nagyon meglehet, hogy azoknak az embereknek a segítségével tudna esetleg később valami munkahelyre bekerülni.

2012. okt. 17. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!